23 Nisan'da EXPO şenliği

Güncelleme Tarihi:

23 Nisanda EXPO şenliği
Oluşturulma Tarihi: Nisan 23, 2012 14:20

23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı’nın 92. yıldönümü kutlamaları İzmir Atatürk Stadı’nda düzenlenen gösterilerle devam edildi. Gösterilerde İzmir’in EXPO 2020 adaylığı ön plana çıkartıldı.

Dünyanın çocuklara armağan edilmiş olan tek bayramı olan 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı kutlama törenlerine İzmir Atatürk Stadı’ndaki gösterilerle devam edildi. Toplam 7 bin 200 öğrenci tarafından gerçekleştirilen gösterilere EXPO vurgusu damgasını vurdu. Öğrenciler ve seyirciler için üzerinde İzmir’in EXPO 2020 adaylığını simgeleyen logosunun bulunduğu 30 bin tişört ve öğrencilere yönelik çok sayıda tanıtım broşürü dağıtıldı, fonda Türkçe ve İngilizce olarak “Hayalim EXPO” yazısı oluşturuldu. EXPO tanıtım filminde kullanılmak üzere gösteriler özel bir ekip tarafından filme alındı.
Atatürk Stadı’ndaki gösterileri İzmir Valisi Cahit Kıraç, Ege Ordusu ve Garnizon Komutanı Orgeneral Abdullah Atay, İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu ve kendilerini temsil eden minik öğrencilerle izledi. 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı’nın, 1979 yılından bu yana UNESCO tarafından tüm dünyada kutlandığını söyleyen İzmir Milli Eğitim Müdürü Vefa Bardakçı, Türkiye Cumhuriyeti’ni sonsuza kadar yaşatmak için Atatürk’ün ilke ve inkılapları ışığında çağdaş uygarlık seviyesinin üzerine çıkılmasının çocukların en temel sorumlulukları olduğunu söyledi. Özkanlar İlköğretim Okulu öğrencisi Barış Balban’ın günün anlam ve önemini belirten konuşmasının ardından öğrenciler hep birlikte Andımız'ı okudu.
Ana temanın “Çocuk Sevgisi” olarak belirlendiği 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı 92. yıl kutlamalarında Macaristan ve Bulgaristan öğrencilerin gösterilerinin ardından “Çocuk Kardeşliktir”, “Çocuk Barıştır”, “Çocuk Oyundur” ve “Çocuk Çiçektir” tabloları gerçekleştirildi. Gösteriler protokolün öğrencileri kutlaması ve birlikte fotoğraf çektirmesi ile sona erdi.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!