Merkel’e tepki yağıyor

Güncelleme Tarihi:

Merkel’e tepki yağıyor
Oluşturulma Tarihi: Şubat 20, 2004 01:32

AB üyeliği yerine Türkiye'ye ‘‘imtiyazlı ortaklık’’ teklif eden CDU lideri Angela Merkel'e Almanya'da büyük tepki var. CDU'nun Türk kökenli seçmenleri, ‘‘Oyumu çöpe atarım, Merkel'e vermem’’ dediler. Angela Merkel'in ‘‘İmtiyazlı ortaklık’’ önerisine tepki gösterenlerin görüşleri şöyle:

Bir daha asla oy vermem

İSMET MİKYAS (Turizmci): Sayın Merkel siyasi rant peşinde. Almanya'daki siyasi oluşumların oy potansiyelinden yararlanma uğrana yanlış politika izliyor. Bu ülkede Türk kökenli seçmenlerin de yaşadığını unutuyor. Ben, Türk kökenli Alman vatandaşı olarak Bayan Merkel'in partisine bir daha asla oy vermem.

AB Hıristiyan topluluğu

SEDAT ERTÜRE (Bilgisayar mühendisi): Angela Merkel, Türkiye ziyareti sırasında AB topluluğunun Ural Dağları'nda değil, İpsala sınır kapısında bittiğini söyledi. Bundan da anlaşılıyor ki, AB sadece bir Hıristiyan topluluğu olarak kalacak.

Bir daha düşünsün

SELİM SİTAR (İşadamı): Merkel ve partisi, Türkiye ile ilgili görüşlerini tekrar gözden geçirmeli. Türkiye, AB'ye girdiğinde eksiklerini daha hızlı tamamlar. Biz, AB ülkeleriyle aynı kültür ve bilgiye sahibiz. Ayrıca Bayan Merkel, benim gibi Alman vatandaşı olan Türk kökenlilerin bu ülkede oy kullanırken, Alman partilerinin Türkiye'ye karşı olan tutumlarını göz önünde bulunduracaklarını unutmamalı.

Avrupa’da yandaşı yok

HİLMİ ALKAN (Emekli öğretmen): CDU, şimdiye kadar AB'nin Hıristiyan kültürü üzerinde yapılandığı, bu anlamda Türkiye'nin AB'de yeri olmadığını söylüyordu. Ancak bu söylemi, Avrupa halklarının pek de benimsemediklerini bildikleri için, Türkiye'ye bakış açılarını değişik argümanlarla dile getirmeye başladılar. İmtiyazlı ortaklık işte böyle kimsenin anlamadığı ucube bir söylem.
Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!