Dersane binasına silahlı saldırı

Güncelleme Tarihi:

Dersane binasına silahlı saldırı
Oluşturulma Tarihi: Nisan 22, 2012 09:35

ŞIRNAK’ın Cizre İlçesi’nde dershaneye öğrencilerin ayrılmasından kısa süre sonra sonra kadın çarşafı giymiş bir erkek tarafından uzun namlulu silahla saldırı düzenlendi. Dershane bekçisi 36 yaşındaki Muhammed Akyol yaralanırken, polis saldırganı yakalamak için ilçede geniş çaplı operasyon başlattı.

Haberin Devamı

Olay, Cizre’nin Kale Mahallesi İzzet Keser Caddesi Balıkçılar Sokak üzerinde saat 22.45 sıralarında meydana geldi. Dershanede bulunan öğrencilerin binayı terk etmesinin ardından iddiaya göre kadın çarşafı giymiş bir erkek, üzerinde taşıdığı uzun namlulu silahı çıkarıp binaya yaylım ateşi açtı. Bu sırada dershane binasının ışıklarını söndüren gece bekçisi Muhammed Akyol, omzuna isabet eden mermi ile yaralandı. Çarşaflı saldırgan, olaydan sonra yaya olarak kaçtı. Yaralanan bekçi Akyol, vatandaşlar tarafından çağırılan ambulansla götürüldüğü Cizre Devlet Hastanesi’nde tedaviye alındı.

Silahlı saldırının ardından Cizre’de polis saldırganı yakalamak için geniş çaplı operasyon başlattı. Operasyonlara Özel Harekat Timleri de katılırken, ilçenin tüm giriş ve çıkışları tutuldu. Polis, silahlı saldırının düzenlendiği bölgede yaptığı ilk incelemede binaya 13 kurşunun isabet ettiğini belirledi. Olay yerinde detaylı inceleme yapılarak, boş mermi kovanları toplandı.

Haberin Devamı

Cizre Emniyet Müdürü Ali Aydın Akkoca, olay yerinde gazetecilere yaptığı açıklamada, "Cizreli çocukların eğitiminde öncülük yapan dershaneye yapılan saldırıyı kabul etmek gerçekten çok zor. Kadın çarşafı giymiş ve erkek olduğunu düşündüğümüz bir kişinin silahla taraması sonucu dershanede bekçilik yaparak geçimini sağlayan bir vatandaşın yaralanmasına neden oldu. Yaşanan olayın ardından ekiplerimiz olayın faalini yakalamak için araştırmalarımız devam ediyor" dedi.

Dershane yöneticileri de saldırıdan binada bir grup öğrencinin bulunduğunu belirterek, saldırıdan 10-15 dakika önce ayrıldıklarını söyledi.

 

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!