Üst üste şampiyonluklarımız tesadüf değil

Güncelleme Tarihi:

Üst üste şampiyonluklarımız tesadüf değil
Oluşturulma Tarihi: Nisan 20, 2012 14:34

Türkiye Kadınlar Basketbol Ligi (TKBL) play-off final serisinde ezeli rakibi Galatasaray Medical Park'ı 3-1'le geçerek üst üste 7., toplamda ise 10. şampiyonluğunu kazanan Fenerbahçe'de yüzler gülüyor.

Fenerbahçe Menajeri Didem Akın, AA muhabirine yaptığı açıklamada, TKBL'de 2011-2012 sezonunu ezeli rakipleri Galatasaray Medical Park'ı geçerek şampiyon tamamlamalarından ötürü çok mutlu olduklarını belirtirken, “Bu bizim kazandığımız en anlamlı kupa. Her açıdan çok anlamı var” dedi.

Final serisinde saha avantajını elde ettikleri gün, şampiyonluğa olan inançlarının daha da perçinlendiğini dile getiren Akın, şunları söyledi:
“Bu seneki şampiyonluk aslında taraftarımızın. İlk iki maçta onların verdiği sinerjiyle Galatasaray Medical Park'ı yenip, Abdi İpekçi'deki karşılaşmalara önemli bir avantajla geldik. Rakibimizin gücünü biliyoruz. Ciddi yatırım yapıp, önemli isimleri kadrolarına kattılar. Ama bizim oturmuş bir kadromuz ve sistemimiz var. Yıllardır kadromuzu ve takım iskeletimizi koruyoruz. Yaptığımız birkaç takviyeyle de hep şampiyonluk hedefine ulaşmayı başarıyoruz. Bu sezon üst üste 7. şampiyonluğumuz elde ettik. Şampiyonluklarımız tesadüf değil. Tüm oyuncularımız yüreklerini koydular.”

“Başkanımızı ziyaret ettim”

Didem Akın, dün kazandıkları şampiyonluğun ardından Fenerbahçe Kulübü Başkanı Aziz Yıldırım'ı Metris Cezaevi'nde ziyaret ettiğini söyledi.
Aziz Yıldırım'ın tüm maçları öncesi kendilerine mesaj göndererek, başarı dileklerini ilettiğini ve hep büyük destek verdiğini aktaran Akın, “Ben de kendisini ziyaret ettim. Şampiyonluk nedeniyle tüm takımı kutladı. Önümüzdeki günlerde takım olarak gidip başkanımızı ve oradaki yöneticilerimizi ziyaret edeceğiz. Ancak kupayı götüremeyeceğiz, çünkü içeri almıyorlar” ifadelerini kullandı.

“İlk şampiyonlukta da vardım”

Didem Akın, dün yaşanılan şampiyonluğun kendisi için de önemli bir anlamı olduğunu kaydetti.

Fenerbahçe'nin 19 Nisan 1999 tarihinde Galatasaray'ı Abdi İpekçi Spor Salonu'nda yenerek ilk şampiyonluğunu elde ettiği maçın kadrosunda oyuncu olarak bulunduğunu hatırlatan Akın, 13 yıl sonra aynı tarihte, aynı rakibi, aynı salonda yenerek sarı-lacivertli ekibin toplamda 10. şampiyonluğunu elde ettiğini aktararak, “İlk şampiyonlukta da vardım. Bu kez ise menajer olarak Fenerbahçe'deyim. Benim adıma önemli bir tarihi tekerrür oldu” diye konuştu.
Amaçlarının Fenerbahçe olarak hep şampiyonluk olduğunu belirten Akın, bu yıl kaçırdıkları Avrupa Ligi şampiyonluğunu gelecek sezon kazanmak istediklerini sözlerine ekledi.
Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!