Bir profesör ve iki sağlık ekibi saldırıya uğradı

Güncelleme Tarihi:

Bir profesör ve iki sağlık ekibi saldırıya uğradı
Oluşturulma Tarihi: Nisan 20, 2012 00:00

Tüm Türkiye'deki sağlık çalışanları 17 Nisan Salı günü bir hasta yakını tarafından saldırıya uğrayan ve hayatını kaybeden görev şehidi Dr. Ersin Arslan'ın protesto yürüyüşüne katılırken dün bir profesör yine hasta yakını tarafından saldırıya uğradı. Gece saatlerinde ise 112 Hızır Acil'de görevli iki sağlık ekibi saldırıya uğradı, arabalarının camları kırıldı.

Haberin Devamı


Beyoğlu’nda silahla yaralama olayına giden 112 Hızır Acil’de görevli sağlık ekiplerine yaralının yakınları ‘Geç Geldiniz’ dayağı attı. Kaçarak kurtulan sağlık ekipleri saldırganlardan şikayetçi oldu. Küçükçekmece’de de 112 ekipleri hasta yakınlarının sözlü saldırısına uğradı.

 

SAĞLIK EKİBİ SALDIRIYA UĞRADI / WEB TV

 

"7 DAKİKA İÇİNDE GELEN AMBULANSA GEÇ GELDİNİZ DAYAĞI"


Beyoğlu’da 112 Hızır Acil’de görev yapan sağlık ekipleri, iddiaya göre, saat 00.48’de İstiklal Mahallesi İplikçi Fırın Caddesi üzerinde silahla bir kişinin yaralandığı ihbarı geldi. Bunun üzerine Dr. Mithat Çavdar, ATT (Acil Tıp Teknisyeni) Semra Soylu ve şoför Recep Bıçakcı ambulansla 7 dakika içerisinde olay yerine geldi. Yaralanın yakınları sağlık ekiplerine, ‘Neden geç geldiniz’ diye bağırarak şöför Recep Bıçakçı’yı yumruklamaya başladı. Yaklaşık 30 kişi ambulansa taş ve sopalarla saldırdı. Ambulansı camı çatladı. Saldırıya uğrayan sağlık ekipleri güçlükle kaçtı. Şoförün ilk tedavisi ambulansta yapan sağlık ekipleri Okmeydanı Eğitim ve Araştırma Hastanesi’ne gitti. Burada darp raporu alan sağlık ekipleri, Kasımpaşa Polis Merkezi’nde ifade verdi.

 

Haberin Devamı

'DURDURUN ARTIK BU KIYIMI' / Foto Galeri

 

SAĞLIK ÇALIŞANLARI SOKAKLARA DÖKÜLDÜ / WEB TV



POLİS MÜDAHALE ETMEDİ



Kendine ihbar gelir gelmez hareket ettiklerini söyleyen Dr. Mithat Çavdar, "Olay yerine 7 dakikada ulaştık. Caddenin başında 3 polis ekibi vardı. Polisler bize ‘Yaralı gitmiş olmalı’ dediler. Biz olay yerine gittiğimizde bir kişi, ‘Abim ölüyor. Siz neden geç geldiniz’ diyerek camı açık olan şoför arkadaşı yumruklamaya başladılar. Kadınlar sopalarla ambulans içinde bize saldırdı. Kaçarak canımızı zor kurtardık. Polis ekipleri müdahale edemedi. Can kurtarmak için gittiğimiz olayla canımızdan oluyorduk. Polis olay yeri güvenliğini almalıydı. 112 ve 155 polis imdat koordineli olarak çalışmadır" dedi.

Haberin Devamı



Şoför Recep Bıçakcı da, "Birisinin cebinde silah ya da bıçak olsa bizi vurabilirlerdi" şeklinde konuştu.



ATT görevlisi Semra Soylu ise, "Onurumuz yaralandı. Biz onları kurtarmaya giderken onlar bizi yaralandı. Olay yerine gittiğimizde caddenin başında polisler vardı. Bize koşarak gelenler bize söyleyecek zannettik. Bize saldırdılar. Camlara vurdular. Psikolojik travmaya uğradık. Bizim amacımız onları kurtarmak. Onların bir hastası biz İstanbul’u kurtarmaya çalışıyoruz" dedi.



"HASTAMIZ ÖLÜRSE SİZİ YAŞATMAYIZ"



Küçükçekmece Güvercintepe Mahallesi’nde bir ihbara giden sağlık ekibi de hasta yakınlarının saldırısına uğradıklarını iddia ederek şikayetçi oldu. İsmini vermek istemeyen sağlık görevlisi yaşananları şöyle anlattı: "112 Komuta Merkezi bize 00.24’te çağrı verdi. Hastanın böbrek rahatsızlığı ve baygın olduğu söylendi. 00.32’de olay yerine vardığımızda hasta yakınları bize saldırmaya başladı. ’Nerede kaldınız? Yarım saat oldu ambulans gelmedi. Hastamız ölürse sizi öldürürüz. Biz de sizi yaşatmayız’ gibi sözlü saldırılarda bulunarak üzerimize yürümeye başladılar. Zaten hastayı battaniyeyle aşağıya indirmişlerdi. Hastayı ambulansta muayene ettiğimizde durumunun iyi olduğunu belirledik ve hastaneye doğru yola çıktık. Merkezimizi arıyarak hasta yakınlarını şikayet etmek için polis ekibi istedik. Merkezle konuşmamızı duyan hasta ambulansın içinde bize saldırmaya başladı. ’Asayiş gelirse sizi öldürürüm, yaşatmam. Asayişi işe karıştırmayın’ diyerek sedyeden fırladı ve bize saldırmaya başladı. Alkollü olan hasta, ’Bana potasyum iğnesi yapın. Ölmek istiyorum" dedi. O sırada geçtiğimiz yerde polis noktasını görerek araçtan indik ve oraya sığındık. Polis noktasında da bize sözlü olarak saldırmaya başladılar. Burada saldırganlardan şikayetçi olduk. Ben hayatım boyunca bu kadar korktuğumu hatırlamıyorum. Nasıl hastaların ve hasta haklarının arkasında duruluyorsa bizim de arkamızda durulmasını istiyoruz" diye konuştu.

Haberin Devamı

PROFESÖR DARP EDİLDİ

 

İstanbul Tıp Fakültesi bahçesindeki protestolar devam ederken, göğüs cerrahisi kliniğinden Prof. Dr. Alper Toker’in hasta yakınları tarafından darp edildiği haberi geldi. Hastane bahçesi ve Sağlık İl Müdürlüğü önünde yapılan konuşmalarda, “Şikayet edilecek tek doktor tanıyoruz o da Recep Akdağ. Alo 184’e onu şikayet edin” dendi.

DOKTORLAR EYLEMDE / WEB TV

 

HASTANEDE GÜVENLİK GÖREVLİSİNE DAYAK KAMERADA / WEB TV

 

 

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!