Tek talep Dr. Arslan yasası

Güncelleme Tarihi:

Tek talep Dr. Arslan yasası
Oluşturulma Tarihi: Nisan 20, 2012 00:00

Gaziantep’te bir hasta yakını tarafından bıçaklı saldırı sonucu Dr. Ersin Arslan’ın öldürülmesini protesto etmek amacıyla 10 binlerce sağlık emekçisi Türkiye genelinde iş bıraktı. Acil hastaların dışında poliklinik işlemleri durduruldu. İstanbul Tıp Fakültesi bahçesindeki protestolar devam ederken, göğüs cerrahisi kliniğinden Prof. Dr. Alper Toker’in hasta yakınları tarafından darp edildiği haberi geldi.

Haberin Devamı

DR. ERSİN Arslan’ın Gaziantep Avukat Cengiz Gökçek Devlet Hastanesi’nde öldürülmesiyle ilgili Ankara Abdi İpekçi Parkı’nda basın açıklaması yapan Sağlık ve Sosyal Hizmetler Emekçileri Sendikası (SES) Genel Başkanı Çetin Erdolu, cinayetin sağlıkta dönüşüm programı ile sağlık hizmetinin ticarileştirilmesinin sonucu olduğunu söyledi. Erdolu “Sağlıkta dönüşüm can alıyor. Şimdi anlıyoruz ki sesimizi duymanız için ölmemiz gerekiyor” dedi. Sağlık Bakanı Recep Akdağ, dün Türk Tabipleri Birliği (TTB) Genel Başkanı Eriş Bilaloğlu’nu makamında kabul etti. Görüşmede Bilaloğlu, TCK’da şiddete yönelik cezaların artırılmasını ve bu yasaya Gaziantep’te öldürülen Dr. Ersin Arslan’ın adının verilmesini istedi.

HEKİMLER YÜRÜRKEN PROFESÖR DÖVÜLDÜ - HABER

Görüşme sonrası gazetecilerin sorularını yanıtlayan Akdağ şunları söyledi:

Haberin Devamı

X-ray konusunu inceliyoruz

“Tedbirleri artıracağız. Kamera sistemleri, güvenlikle ilgili sistemler, güvenlikçilerin daha iyi eğitilmeleri, hastaneye giriş çıkışların vatandaşları da rahatsız etmeyecek şekilde ama güvenlik önlemleri de alınacak biçimde geliştirilmesi ajandamızda duruyor. Üst araması düşünmeyiz, ama X-ray konusu üzerinde çalışıyoruz. Dünya örneklerini inceliyoruz.”

'DURDURUN ARTIK BU KIYIMI' / Foto Galeri

SAĞLIK ÇALIŞANLARI SOKAKLARA DÖKÜLDÜ / WEB TV 


Sağlık çalışanlarına özel hat

“Sağlık elemanlarının yoğun stres altında çalıştığını vatandaşlarımız unutmamalı. Vatandaşımızın her türlü hak arama derdini çözme konusundaki yolları da açık. Sağlık çalışanlarının hakkını doğrudan Sağlık Bakanlığı olarak hukukçularımız yoluyla biz koruyacağız. Yakında özel bir hat oluşturacağız. Bir sağlık çalışanı kendisiyle alakalı bu anlamada psikolojik ya da fiili şiddetle karşılaşmışsa bu hatta müracaat edecek ve bakanlık hukukçuları vasıtasıyla hakkını arayacağız. Onları yalnız bırakmayacağız.”

YASTAYIZ

Tüm yurtta binlerce sağlık çalışanı siyah kurdeleriyle Dr. Ersin Arslan için meydanlara çıktı. Sağlık çalışanlarına karşı şiddeti kınayan doktorlar, Dr. Arslan anısına saygı duruşunda bulundu.

Akdağ: Ben de şiddete uğradım

TTB Genel Başkanı’nı ağırlayan Akdağ, “Ben de Atatürk Üniversitesi Tıp Fakültesi’nde çalıştım uzun süre. Doğrudan fiili şiddetle karşılaşmadım ama en az 20 kez sözlü şiddetle karşılaştım” dedi.

Meclis’te komisyon kurulacak

TTB’nin talepleri arasında da yer alan, sağlık çalışanlarına yönelik şiddet olaylarını araştırmak üzere TBMM’de komisyon kurulması için harekete geçildi. Sağlık Komisyonu Başkanı Cevdet Erdöl’ün başını çektiği 35 milletvekili, sağlık çalışanlarına yönelik şiddet olaylarıyla ilgili TBMM Araştırması açılması için Meclis Başkanlığı’na başvurdu.

Haberin Devamı

DOKTORLAR EYLEMDE / WEB TV

HASTANEDE GÜVENLİK GÖREVLİSİNE DAYAK KAMERADA / WEB TV

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!