İntikam hırsı olarak değerlendirilemez

Güncelleme Tarihi:

İntikam hırsı olarak değerlendirilemez
Oluşturulma Tarihi: Nisan 12, 2012 20:29

Başbakan Erdoğan, 28 Şubat soruşturması kapsamında Ankara ve İstanbulda bazı evlerde arama yapılması ve gözaltıların olmasıyla ilgili "Kimse bu soreci bir intikam hırsı olarak değerlendiremez" dedi.

Haberin Devamı

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, Bangladeş Başbakanı Şeyh Hasina ile düzenlediği ortak basın toplantısında gazetecilerin gündeme ilişkin sorularını cevapladı. Başbakan Erdoğan, bir gazetecinin 28 Şubat soruşturmasıyla ilgili gözaltılara ilişkin sorusuna, bugün yaşananların sivil iradenin ve yasal sürecin işletilmesine çalışılmasına yönelik bir adım olduğunu kaydetti. Başbakan Erdoğan, şunları söyledi:

"Hatırlarsanız 26 maddelik Anayasa pakediyle de kendini bulan ve halkımızın bizden talebi durumunda olan bir sürecin neticesi ve sivil iradenin yasal sürecin işletilmesine çalıştırılmasına yönelik bir adım. Şuanda bu süreç işlemektedir ve temenni ederiz ki bu süreç en kısa zamanda neticelendirilsin. Burada tabiki şunun bilinmesini özellikle hatırlatmak isetirim; kimse bu süreci bir intikam hırsı olarak değerlendiremez ele alamaz. Bu süreç sadece demokratik parlamenter sistemlerin gereği olan bir süreç, bunun böyle bilinmesi gerekir. Temenni ederim ki kısa sürede neticelenerek adalet burada da yerini bulur."

Haberin Devamı

ANNAN PLANI'NI DESTEKLİYORUZ

Suriye'deki ateşkesi değerlendiren Erdoğan, Suriye'de halkın taleplerinin dikkate alınması gerektiğini söyleyen Başbakan Erdoğan Annan Planını desteklediklerini ve tankların kışlalarına dönmesi gerektiğini söyledi. Erdoğan, Suriye hakkında söz söyleme hakkında sahip olduklarını vurgulayarak, "910 kilometre sınırımız var ve sınır ihlalleri yapılmış bir ülkeyiz" diye konuştu.

 

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!