1 milyon iş kadını aranıyor

Güncelleme Tarihi:

1 milyon iş kadını aranıyor
Oluşturulma Tarihi: Nisan 12, 2012 00:00

GEDİZ Üniversitesi, ilklere imza atan, iz bırakan başarılı kadınları bir araya getirdi.

Haberin Devamı

Türkiye’nin ilk kadın valisi Lale Aytaman, ilk kadın borsa başkanı Işınsu Kestelli ve Yeni Asır Gazetesi’nin ilk kadın genel yayın yönetmeni Şebnem Bursalı, İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi’nin “İz Bırakanlar” söyleşisinde gençlere seslendi. Toplantının moderatörlüğünü işadamı Erdoğan Tözge üstlendi.

Aytaman, ilk kadın vali olduğu 1991’de en büyük hedefinin, açtığı o zor kapıdan başkalarının da geçmesini sağlamak olduğunu söyledi. Aytaman, “Türkiye’nin ilk ve son kadın valisi olmamaya çalıştım. 20 yıl geçti, hala sadece bir kadın valimiz var. Dilerim gelecekte daha çok kadın yöneticimiz olur” dedi.

İzmir Ticaret Borsası (İTB) ile Vadeli İşlemler ve Opsiyonel Borsası Başkanı Kestelli de başarı öyküsünü paylaştı. Kestelli, 51 üyesinden 49’unun erkek olduğu İTB’de nasıl dümene geçtiğini anlattı, şöyle konuştu: “Tarıma dayalı olduğu için erkek egemen bir kurumda başkanlığa gelmem kolay olmadı. Kendime güvenim, hayata hep olumlu bakmam ve işimi hep severek yapmam beni buralara taşıdı. Geçen yıl gördüğüm kanser tedavisi sırasında bile hiç olumsuz düşüncelere kapılmadım, işimden kopmadım, yenilgiyi asla kabullenmedim ve kazandım. Kadınlarımız da böyle başarırlar. Türkiye için hayalim 1 milyon kadın girişimciye ulaşmak. Şu an toplam 1.3 milyon girişimcimizin sadece 80 bini kadın. 1 milyon iş kadınımız olursa, Türkiye bambaşka ülke haline gelir, dünya ekonomi devleri arasına girer. Bu her şeyden önce kadınlarımıza bağlı.”

Haberin Devamı

Tek ve son olmamak

Bursalı da kadınların gücünü Kestelli’nin kanserle mücadelesinde yakından gördüğünü ifade etti, şunları dile getirdi:

“Kemoterapi tedavisinde kemopartiler düzenledik. Talihsiz bir hastalıkla karşı karşıyayken gücünü hiç kaybetmedi. O mücadeleyi ancak bir kadın verebilirdi. Hem başkanlık öyküsü hem de kanserle savaşı kadınlar için müthiş bir örnektir. Bu yüzden kendisi benim kahramanlarımdan. Eğer kadınlar, kadınlıklarının ardına gizlenmezse her şeyin üstesinden gelebilir.”

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!