Formula 1 halka açılacak kasasına 2 milyar dolar girecek

Güncelleme Tarihi:

Formula 1 halka açılacak kasasına 2 milyar dolar girecek
OluÅŸturulma Tarihi: Nisan 11, 2012 00:00

Formula 1 hisselerinin yüzde 63.4'ünü elinde bulunduran yatırım şirketi CVC Capital Partners, yüzde 20 oranındaki hisseyi borsaya açarak 2 milyar dolar gelir elde etmeyi amaçlıyor.

Haberin Devamı

Halka arzın haziran ayından önce, pek çok yatırımcının yakından takip ettiği Singapur borsasında gerçekleştirilmesi planlanıyor. Halka arza, Goldman Sachs'ın danışmanlık edeceği bilgisi verilirken, elde edilecek talebe göre Formula 1'in 10 milyar dolarlık bir piyasa değerine ulaşması bekleniyor. İşlemin gerçekleşmesi halinde Singapur Borsası'nın en büyük 4'üncü halka arzının yapılmış olacak.

Lehman Brothers da ortaklar arasında

Formula 1 CEO'su Bernie Ecclestone ise geçtiÄŸimiz ay yaptığı açıklamada, elinde bulunan yüzde 5.3'lük Formula 1 hissesini satmayı düşünmediÄŸini bildirmiÅŸti. Singapur Borsası, geçtiÄŸimiz yıl Ä°ngiliz futbol Kulübü Manchester United'ın 1 milyar dolarlık halka arzına ev sahipliÄŸi yapmıştı.  Formula 1'in diÄŸer hissedarlarını ise yüzde 15.3 ile ABD'li Lehman Brothers bankası ve yüzde 8.5 ile Ecclestone'un eski eÅŸi Slavica'nın ÅŸirketi Bambino Holdings oluÅŸturuyor. Formula 1'in yıllık geliri ise 1.54 milyar dolar civarında.Â

Haberin Devamı

2. EL OTOMOBİL FIRSATLARI İÇİN TIKLAYIN 

 

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!