Kiliseler bize emanet korumak görevimiz

Güncelleme Tarihi:

Kiliseler bize emanet korumak görevimiz
Oluşturulma Tarihi: Nisan 10, 2012 00:00

Diyanet İşleri Başkanı Prof. Dr. Mehmet Görmez, Jyllands Posten Gazetesi’nde yayınlanan Hz. Muhammed’le ilgili karikatürlerin çizeri Karl Westergaard’ın yaşadığı Danimarka’nın Aarhus kentinde, “İslam dünyasında ister bahar olsun ister kış, asırlarca İslam’ın himayesinde varlıklarını sürdüren dini azınlıklar ve kiliseler Müslümanlara emanettir, emanetleri korumak görevimizdir” mesajı verdi.

Haberin Devamı

Görmez, “Ortadoğu’da, varlıklarını barış içinde sürdüren kilise ve diğer dini grupların, bugün gelecek endişesi içerisine girmeleri, İslam’a sürülebilecek en büyük lekedir” dedi.
Krizin merkezinde cami açtı
Görmez, ‘National Defence Leauge’ (Milli Savunma Ligi) adlı ırkçı grubun önemli merkezlerinden Aarhus’ta Selimiye Camisi ve Türk Kültür Merkezi’nin açılışını yaptı. Westergaard’ın koruma altında yaşadığı semtte bulunan caminin açılışına, Danimarka Liberal Parti Milletvekili Fatma Öktem ve Sosyal Demokrat Parti Milletvekili Hüseyin Araç da katıldı. Görmez açılışta şunları söyledi: “Irkçıların geçtiğimiz günlerde yaptığı İslam karşıtı gösteriye tepki olarak çoğunluğunu sol/sosyal demokrat düşünceli yaklaşık 10 bin kişinin belediye ve tüm partilerin oybirliğiyle tepki vermesi memnuniyet verici. Avrupa’da nefretle dolmuş bir ırkçı, ayrılıkçı, herhangi bir caminin kapısına öfkesini ve nefretini ifade etmek için domuz kafası bıraktığında nasıl rahatsız oluyorsak, İslam dünyasında asırlarca varlığını sürdüren herhangi bir kiliseye yönelik, en küçük bir kısıtlama bir tahkir ve tezyif de hepimizi öyle rahatsız etmelidir. Doğu kiliseleri Kudüs’te, Mısır’da, Filistin’de, Lübnan’da, Suriye’de ve Türkiye’de Hazreti İsa’nın hikmetini asırlarca yaşatmış ve Müslüman komşularıyla daima bir dayanışma içinde olmuşlardır.”                  

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!