YetiÅŸ AyÅŸe

Haberin Devamı

BÄ°R PANSÄ°YON BÄ°NASINA Ä°HTÄ°YACIMIZ VAR

Sayın Ayşe ARAL,

Ben Niğde 75. Yıl Mehmet Göker Kız Teknik Meslek Lisesi’nin pansiyondan sorumlu müdür yardımcısıyım.

Okulum Anadolu türünde bir lise olup öğrencilerimin çoğu Niğde ve civarı köylerden gelen, maddi durumları hiç de parlak olmayan ailelerin pırıl pırıl kızlarıdır.

267 öğrencimizin 162 tanesi pansiyonludur. Okulumun bünyesindeki pansiyonumuzun kapasitesi aslında 60 öğrencilik olup sonradan imkânlar zorlanarak 132 ye çıkartılmıştır. Kalan 30 öğrencimiz diğer okulların pansiyonlarında kalmaktadır. Diğerleri de gündüzlü olarak öğretimlerine devam etmektedir. Birçok kızımızın kaydını da yer olmadığı gerekçesiyle yapamadık. Okulumuzun sitesini incelerseniz bu bilgiler orada da mevcuttur.

1999 yılından beri kullanılmakta olan pansiyonumuzun fiziki şartları oldukça kötüleşmiştir. Yıllar içerisinde okulun fiziki şartları gerektikçe zorlanmış, kimi atölyeler sınıfa dönüştürülmüş, farklı amaçlar için yapılan alanlar yapım amacından farklı alanlar olarak kullanılmaya başlanmıştır. Artık zorlayacak alan da kalmadı. Önümüzdeki yıl için Çocuk Gelişimi Bölümüne atölye ve derslik lazım. Pansiyonumuz okul binasının 5. katında. Ayrıca bir pansiyon binamız olsa pansiyon için ayrılan kısmı öğretim amacıyla kullanma imkânımız olacak. Zaten pansiyonun şu anki fiziki şartları oldukça kötüleşmiştir. Odalarda 12-14 öğrenci kalmaktadır.

Haberin Devamı

Sizden istirhamım benim bu güzel kızlarım için yeni bir pansiyon binasıdır. Gelip inceleyecek olursanız bana hak vereceksinizdir. Lütfen bu sessiz yalvarmayı duyun!

Saygılarımla.

Fatma Leyla BAYKOCA

0388 2250233 OKULUMUN NUMARASI

Niğde 75. Yıl Mehmet Göker Kız Teknik Meslek Lisesi

Koyunlu Yolu Üzeri Birko Fabrikası Arkası Merkez\NİĞDE

CEVAP: Fatma Hocam sesinizi buradan duyuralım, inşallah kızlarımıza pansiyon yaptırmak isteyen hayırsever okurlarımız çıkar. Başarılar diliyorum.

………………

MEZUNÄ°YETÄ°ME 2 AY KALDI

Merhaba Ayşe ablacığım,

Seni yıllardır takip ediyorum, daha önce yazmışlığım da vardır hatta. Seni çok seviyorum ve sana bayılıyorum. Ama bugün sana yazacağım hüzünlü şeyler artik son noktaya gelinmiş olduğundan ve başka çare kalmadığındandır, önce bunu belirtmek isterim.

Haberin Devamı

Ben üniversite 4. sınıftayım Ayşe ablacım, mezun olmama son 2 ayım kaldı. Ailem Tekirdağlı ve ben 4 yıldır başka bir ilde okuyorum, ailemden uzakta. Şu son 2 yıldır çok büyük bir sıkıntıdaydık ama bu birkaç aydır olduğu kadar hiç olmamıştı ya da vardı da ben farkında değildim. Babam, emekli matematik öğretmeni ablacım.

Bildiğin gururlu, kimseye derdini anlatmayan, yansıtmayan biri. Meğer beni ve kardeşimi okutmak için ne büyük borçlara, sıkıntılara girmiş. Bankadan krediler çekmiş, onları ödeyememiş ve faiz konmuş da konmuş. Bunları da hala bize anlatmıyor, dayımla paylaşmış, o söyledi. Dediğim miktar, öyle az buz bir şey değil, 40-50 milyar civarıymış.

Haberin Devamı

Meğer ben ve kardeşim babama neler yaşatmışız da farkında değilmişiz. Zaten görsen, o neşeli adam yok artık düşünceli, dalgın... O kadar çok üzülüyorum ki ablacım.

Her gece ağlıyorum ama elimden hiçbir şey gelmiyor. Bankalar, süreniz doldu diye arıyorlarmış. Haciz diyorlarmış ama zaten babamın üstüne hiçbir şeyi yok. En fazla aldığı üç kuruş maaşına el koyabilecekler. Annemin evi var ama babamla boşanmak üzereler. Babamı hapse atmalarından borcunu ödeyemediği için, en çok da kendine bir şey yapmasından korkuyorum. O kadar çok seviyorum ki onu, şu an ağlıyorum ne olur devrik cümleler kurduysam kusuruma bakma ablacım.

Elimden hiçbir şey gelmiyor, yardım edecek kimsemiz yok senden başka.

Haberin Devamı

Dershanede çalışıyor babam ama parasını vermiyorlar. İşin içinden çıkamadık ablacım. Özel bir okulda çalışabilse, mesleğini yapabilse...

Çok iyi bir öğretmendir ama o okullara girebilmek ancak tanıdık aracılığıyla oluyor. Başvurmadığımız okul kalmadı Türkiye’de, il de fark etmez, her yer olur. Bize yardım edecek, sesimizi duyacak kimse yok mu? Babamın borçlarının hepsini olmasa da en azından bir kısmını kapayabilecek yurdumun yardımsever insanları bize de ışık olurlar mı ya da babamın her ay düzenli maaşını alabileceği bir iş verirler mi, vesile olurlar mı?

Ya da benim son 2 ayım kaldı, bunu bitirmeme yardımcı olurlar mı? Çok inançlı bir insanım, ümidimi hiç kaybetmeyeceğim, bize yardımcı olacaklardan da senden de şimdiden Allah razı olsun.

Emeğine, yüreğine sağlık.

Haberin Devamı

2 ay sonra mezunum kısmetse, iyi bir iş bulup yardımcı olacağım aileme, tabi bulabilirsem gözünü sevdiğimin memleketinde.

Sevgilerimle,

B.

CEVAP: Sevgili B. Benim canım okur dostlarım elbette senin mezun olmana gerekli katkıyı sağlayacaklardır. Zaten yüzmüş yüzmüş kuyruğuna gelmişsin. İnşallah baban ve sen de en kısa zamanda düzenli geliri olan güzel işlere yerleşirsiniz. Başarılar ve kolaylıklar diliyorum.

………………

DEPREM MAÄžDURU KIZLARA YARDIM

Öncelikle selamlar, ben Van’dan yazıyorum, depremden dolayı evimiz ağır hasarlı oldu. 4 kişilik bir aileyiz, eşyalarımız başta olmakta üzere her şeyimizi kaybettik depremden... Ne Valilik ne de belediye bize bir yardımda bulunmadı, adres telefon aldılar ulaşırız dediler ne arayan oldu ne soran.

2 çocuğum var; biri 1 yaşında, diğeri 5 yaşında kız çocuklarım. Mağdur durumdayız, bir ev kiraladım ama içine bırakacak bir şeyimiz yok. Gıda, giysi, mama, çocuk bezi, ev eşyasına ihtiyacımız var, umarım bize de yardımcı olursunuz Ayşe Hanım. Hayır dualarımız siz ekibiniz ve yardım severlerle. Umarım bir defa daha bunu yaşamayız, Allah kimsenin başına göstermesin bu afeti.

Şükrü

CEVAP: Şükrü Beyciğim, öncelikle geçmiş olsun. Neyse ki sağ salimsiniz, başınızı sokacak bir çatı da bulmuşsunuz. Allah yardımcınız olsun. Benim canım okur dostlarım da kızlarınıza gerekli yardımı yapacaklardır eminim. Sevgiler.

………………

LENFOMANÄ°

Ayşe Hanım Merhaba,

Ben Denizli’de özel bir şirkette çalışıyorum, 36 yaşındayım, Allah’ıma şükür iki tane çocuğum var.

Hem ev hem de iç yaşantısının ve de maddi sıkıntılarımdan dolayı bazen robot gibi olup inanılmaz bunalıma giriyorum, o kadar çalışmama rağmen elime hiç bir şey geçmiyor. Bu yüzden bir gün psikologa gitmek istedim fakat o gün bir haber aldım ve de doktorun kapısından döndüm.

Ya aslında hep şükreden biriyimdir ama o gün acaba şükretmeyi mi unuttum dedim kendi kendime, herkesin sıkıntıları var elbette.

Benim de ama benim sıkıntılarım hiç bir önemi yok, arkadaşımın derdinden sonra.

İşyerinden beraber çalıştığım bir arkadaşım var, arkadaşım 6 yıldır birisiyle konuşuyordu çok mutluydu, arkadaşı askerden geldi ve inanılmaz hevesi vardı evleneceklerdi. Bu arada arkadaşımın ablası 2. çocuğuna hamileydi teyze olacaktı fakat bir gün bir haberle hepimiz yıkıldık, ablası lenfomani denilen bir hastalığa yakalanmıştı.

Bu süreci çok iyi bilmiyorum ama bebeği almadılar, bebeğimiz 7 aylık şu anda çok tatlı fakat annesi İzmir’de tedavi görüyor ama hastalık ilerlemiş. Şu an düğün tarihide yaklaştı, arkadaşım tarifi imkânsız üzüntü içinde bir kaç yere yazmış umut için ama henüz cevap gelmemiş.

Bazen insanın elinden bir şey gelmemesi kadar zor bir durum olamaz. Ne bileyim belki bir şeyler yapabiliriz diye düşündüm belki başka bir hastane? Belki bir umut daha,

o daha çok genç Ayşe Hanım, 31 yaşında, 1 tanesi bebek, diğeri 7 yaşında 2 tane kızı var.

Sizinle paylaşmak istedim, biliyorum sizin zor durumda olanlara yardım ettiğinizi...

Şimdiden çok teşekkür ederim, umarım okursunuz, umarım arkadaşımız için umut bitmemiştir.

CEVAP: Gerçekten çok zor durum, inşallah çabucak iyileşir de yavrularını öksüz bırakmaz. Benim okur dostlarımdan da tedavi için önerisi olanlar yazarsa sevinirim.

………………

YETÄ°Åž AYÅžE İÇİN 34 BEDEN ELBÄ°SELERÄ°M VARÂ


Sevgili AyÅŸe Aral;

Köşenizle ilk tanışmam, bir okurunuzun 38 beden elbisem var deyip sonra da onları verdim demesinden sonraki yazınızla oldu. Yazdıklarınızda sonuna kadar haklıydınız ve ben sizin yerinizde olsam aynısını yapardım.

Bende de bazı kıyafetler var; daha çok işyerinde giyilebilecek türden.

Ama ya 34 beden ya da 36 bedenlerin beli vs daraltılmış. ( 2 tane 34 beden elbise, 2 tane 36 beden elbise, 2 gömlek, hiç giyilmemiş 36 beden 1 takım elbise, 2 tane small günlük elbise, 1 tane 34 beden gece elbisesi, 2 tane kışlık etek) Bu ölçülerde olan ve isteyen olursa kıyafetlerimi vermek isterim. Yanlış anlaşılmasın, hepsi giyilebilecek durumdalar ama ben son zamanlarda bazı sağlık sorunlarım nedeniyle biraz kilo aldım ve artık bana olmuyorlar.

Ve bir gün Yetiş Ayşe’yi televizyonda da yapmak isterseniz ve arka planda bir yardımcıya ihtiyacınız olursa seve seve gelirim. İşim gereği benim de belli bir çevrem var ve böyle bir projeye onlardan destek isteyebilir; onlardan da elbise vs temin edebiliriz diye düşünüyorum.

İyi niyetinizin ve güzel kalbinizin hak ettiği gibi olsun her şey.

Sevgilerimle.

M.

CEVAP: Sevgili M. İnşallah televizyonda da Yetiş Ayşe’yi yaparım bir gün Allah’ın izniyle. 34 beden ihtiyacı olanları sana yönlendireceğim. Öpüyorum.

………………

38-40 BEDEN GÄ°YSÄ°

Merhaba Ayşe Hanım;

Benim de kilo almam nedeni ile dolabımda küçülmüş giysilerim var. Bir şekilde gereksinme sahiplerine ulaştırabilirsem sevinirim. Teşekkürler, selamlar.

NeÅŸe

CEVAP: NeÅŸeciÄŸim, ne kadar güzel bir ismin var, Allah neÅŸeni daim etsin. Bilgileri göndereceÄŸim. Sevgiler.Â

………………

YETİŞ AYŞE İÇİN ELBİSE YARDIMI

Ayşe Ablacım,

Nasılsın?

Yazılarının çok sıkı takipçisiyim. Özellikle Yetiş Ayşe için harcadığın enerjiyi takdir ediyorum.

Ablacım, öyle bir tüketim toplumu olmuşuz ki, bilinçaltımızda biz bile fark etmeden esir olmuşuz. Ağabeyim, bundan 3 sene evvel evlendi. Nikâhında giydiğim elbise, ilk günkü gibi dolabımda duruyor. "Herkes gördü, artık o elbiseyi başka yerde giyemem" diye düşünüyormuşum meğer bunca zaman.

Şimdi okudum yazını ve ampul yandı bir anda. Hazır düğün/nişan/mezuniyet sezonu da açılıyor. İhtiyaç sahibi bir kardeşimi biraz olsun masraftan kurtarayım istedim.

36 beden ama arkasındaki ipleriyle 38 bedene de uyar. İpek şifon, bej ve su yeşili renklerinde. İstersen resmini de gönderebilirim. Hatta uyumlu ayakkabıları (37 numara) ve takıları da kargo yaparım, anahtar teslim nişan/mezuniyet olur.

İhtiyaç sahibi kardeşimle mail adresimi paylaşabilirsin.

Seni sevgiyle kucaklıyor, hasretle öpüyorum.

Sevgilerimle.

Seda

CEVAP: Seda’m ne güzel yazmışsın, okuyunca içim açıldı gerçekten. İnşallah senin gibi hayat dolu birine gider elbisen. Öperim.

………………

KREÅž

Ayşe Hanım, bugün yazınızı okudum ve gerçekten şaşırdım, meğer siz ne kadar çok insanlara yardım etmişsiniz. Eğer bana da yardım etme gibi bir şansınız varsa çok sevinirim. Ben Kadıköy’de oturuyorum, 4 sene önce tam da bugün ikizlerim oldu.

İyi kötü büyüttük benim annem ile babamın vefat etmesi, eşimin ailesinin ilgisiz olması, çocukların gelişiminde tamamen eşimle bana kalması gerçekten çok üzücü. Bu nedenle Kadıköy’de bir kreş buldum en ucuzundan, gelin görün ki çocuklar geleceğe yönelik hayata hazirlanacağına evde Kuran okumaya başladılar ki daha bunların yaşı 4 oldu.

Akşama kadar çocuklara Kuran öğretiyorlar, ben öğrenmesin demiyorum ama önceliklerinin başka şeyler olması gerektiğini düşünüyorum ve ben 1000 TL maaş alıyorum eşim garsonluk yapıyor 500 TL alıyor ve hiç hak etmese de bu kreşin aylık ödemesini karşılamak için her ay 1000 TL ye yakın para ödüyoruz ve koskoca 4 kişilik ailemize kalan aylık para 500 TL. bunu da dörde bölersek adam başı 125 TL. Ben bu parayı harcamamak için iş yerinde her gün ekmek kızartıyorum ve çayla yiyorum ama gene de kimsenin haberi yok.

Başkasına ait öğrenci pasosu kullanıyorum, kimsenin haberi yok. Kıyafetler için 2. el zaten olası bir şey ve akşam pazarı da sebze meyve için ama ne olursa olsun hiç bir zaman çocuklarımdan hiç bir şey esirgemedim. Kimseye de dilenmedim çünkü benim evimde ekmek yeniliyorsa bizler dışarıya et yedik diyen insanlarız.

Sakın beni yanlış anlamayın, ben yardım dilenen biri değilim ama belki bize çocukların eğitimi konusunda yardım edebilirsiniz diye yazıyorum. Eşim kreşlerde çok iş aradı bedava çalışıp çocuklara baktırmak için ama bulamadı üniversite mezunu olmasına rağmen bulduğu iş garsonluk.

Eğer sizin Kadıköy civarında tanıdığınız kreş varsa ki umarım vardır bize yardım etmeleri konusunda destek olmalarını sağlayabilirsiniz, hiç olmadı indirim yapsınlar, ben gene gırtladığımdan keser onları kreşe gönderirim.

Eğer kreşte iş varsa eşim çalışabilir ne bileyim çocuklarımın yaşıtlarından geri kalmasını hiç istemiyorum. Lütfen bu konuda sizden yardımlarınızı bekliyorum, saygılar.

Murat

CEVAP: Murat Bey, okur dostlarım destek olmak isterlerse size yönlendireceğim, kolaylıklar diliyorum.

………………

KIYAFETLERLE Ä°LGÄ°LÄ°

Merhaba Ayşe Hanım,

Yazınızda ismi geçen yeni işe başlamış 22 yaşındaki S.`nin iletişim bilgilerini alabilirsem kendisine iş kıyafetleri göndermek istiyorum.

Teşekkürlerimle


An

CEVAP: Ancığım, ben okurlarım adına teşekkür ediyorum asıl. İyi ki varsınız. Öpüyorum.

………………

KIYAFET

Ayşe Hanım merhaba,

Yazınızı şimdi okudum. Benim artık içine giremediğim bir kaç kıyafetim var. Özellikle 36-38 beden iş kıyafeti ve 36 numara ayakkabı.

Bunları kime vereceğim konusunda hep de sıkıntı çekiyorum. Bana, bu kriterlere uyan bir iki maili yönlendirirseniz seve seve, gönderebilirim.

Teşekkürler,

İyi çalışmalar,

Serap

CEVAP: Serapçığım, ilgili bilgileri eposta ile göndereceğim, sevgiler.

………………

KIYAFET KONUSU

Merhaba,

Ben de çocuklarımın oyuncakları ve kıyafetlerini verebilirim.

Yetişkin kıyafetleri de olabilir.

Nasıl ulaştıracağız?

Selamlar

Nurcan

CEVAP: Nurcancığım, bana gelen talepleri sana yönlendireceğim. Öpüyorum.

………………

KIYAFET VE AYAKKABI

AyÅŸeciÄŸim,

Tekrar merhaba. Son yazılarından Veli travmasını atlattığını gördüm. Tabi ki bu duruma çok sevindim. Ara ara bazı şeyler sana çağrışım yaparsa da korkma sakın, sen en zor dönemi atlattın bir kere. Bundan sonrasında hiçbir zaman canını o kadar uzun süre ve derin acıtamaz. İhtiyaç duyarsan ben her zamanki gibi buradayım.

Bugünkü yazında kıyafet ve ayakkabı sözünü tutamayan biri yüzünden mağdur olan okurlarını yazmışsın. Ben de bir grup ayakkabı ve kıyafetimi bu amaçlı birilerini vermek üzere muhafaza ediyordum. Tam da bugünü bekliyormuşum demek ki.

Ancak kızma ama bu bölümdeki prosedürlerini bilmiyorum. Kargoyu hangi koşullarda nereye göndereceğimi belirtirsen ben derleyip toparlayıp okurların için bir koli yapayım.

Senden haber bekliyorum canım.

Öptüm.

Esra

CEVAP: Esra’m sen yardım ederim dersin de ben hiç kızabilir miyim. Sana bilgileri içeren bir eposta göndereceğim, sen de ilgili kişi ile iletişime kendin geçeceksin. Her ikinize de uygun şekilde olayı çözersiniz. Öpüyorum.

………………

MATEMATÄ°K DERSÄ° YARDIM TALEBÄ°

Merhabalar,

Yazılarınızı sürekli takip ediyorum ve ne zamandır da keşke benim de Yetiş Ayşe bölümünde yardımcı olabileceğim bir şeyler olsa diye düşünüyordum. Malum kendim de öğrenci olduğumdan yardım edebileceğim çok fazla durum olmuyordu ki Duygu Hanım'ın mesajını gördüm.

Ben Boğaziçi Üniversitesi'nde okuyorum, son sınıftayım. Okul süresince harçlık olsun diye birçok öğrenciye ders verdim, bunların içinde ailesinin durumu olmadığı için ücretsiz olarak ders verdiğim de birçok öğrencim oldu. Öğrencilerimin hepsi şimdi üniversitedeler ve ilk sene derslerine yardımcı olduğum açık öğretimde okuyan bir öğrencim ise bu sene onur derecesiyle mezun olacak. Eğer Duygu Hanım isterse, mail adresimi kendisine iletebilirsiniz, böylece haftada bir gün buluşup birlikte eksiklerini tamamlayabiliriz.

İyi günler.

Gonca

CEVAP: Gonca’m harikasın, herkesin Yetiş Ayşe’de yapabileceği bir şeyler var. İşte bu da en güzel örneklerden biri. Sana bilgileri göndereceğim. Sana da başarılar diliyor ve öpüyorum. Hayat sana da güzellikler getirsin hep.

………………

ÇOCUKLARIMIN OKUL MASRAFLARI

Merhaba Ayşe Hanım,

Yazınızı bugün okudum ve belki bana da yardımcı olabilirsiniz diye düşünerek belki de ilk defa böyle bir yazı yazmaya karar verdim

Ayşe Hanım, ben de sizden bir yardımda bulunmanızı rica edeceğim. Eşimin işleri 12 yılın üzerine birden bire çok bozuldu ve iflas etti. Şu anda işsiz ve işe giremiyor, borçlarından dolayı.

Ben işe girebildim çok şükür ama asgari ücret ve 2 çocuğumuz var ve yetmiyor.

Çocukların servis ve etüt ücretlerini ödeyemiyoruz. 1 haftaya kadar veremezsek ki öyle gözüküyor, artık çocukları almayacağını söylüyorlar. (Bu arada okullarını değiştiremedim çok başarılılar ve yeterince etkilendikleri için bir de bunu yapamadım) Allah kimseyi gördüğünden eksik etmesin. Bana yardımcı olabilirseniz çok sevinirim. Sadece okul ihtiyaçlarını karşılayacak bir kurum veya şahıs varsa ona iletebilirseniz çok sevinirim.

Şimdiden teşekkür eder, iyi çalışmalar dilerim.

F.

CEVAP: Sevgili F. Okur dostlarımdan yardımcı olmak isteyenleri sana yönlendireceğim. İnşallah kocan da bir an önce iyi bir iş bulur da rahatlarsınız. Sevgiler.

………………

BURS Ä°STÄ°YORUM

Merhaba AyÅŸe Abla,

Ben Marmara Üniversitesi iletişim Fakültesinde okuyan genç bir kızım. Devletten 260 lira öğrenim kredisi alıyorum. Fakat bu bana yetmiyor. Çünkü 3 vesaitle gittiğim okulda bütün harçlığım yol parasına gitmektedir.

Biz üç kardeşiz ve babam asgari ücretle çalıyor, geçimimizi zor sağlıyoruz. Sizden ricam bana burs verecek birilerinin bulunmasında yardımcı olmanız.

S.

CEVAP: Sevgili S., burs vermek isteyen okur dostlarım olduğunda sana yönlendireceğim, başarılar diliyor ve öpüyorum.

……………

KIYAFETLER

Merhaba AyÅŸe Abla,

Ben B., seni kıyafetler konusunda rahatsız edecektim.

Öncelikle bu tutumun için çok teşekkür ederim. İnsanları umutlandırmak gerçekten çok ayıp.

Cevap olarak yazdığınız maili az önce gördüm orada benim gibi ihtiyacı olan arkadaşlarımın da mailini yayınlamışsınız.

Gerçekten çok teşekkür ederim, sizi çok seviyoruz, başarılar.

B.

CEVAP: Sevgili B., tabi ki yayınladım, kimse benim canım okur dostlarımı mahzun bırakamaz, elbet hepinize yardım edecek okur dostum çıkacaktır. Ben de sizleri seviyor ve başarılar diliyorum.

………………

38 BEDEN KIYAFET

Sevgili Ayşe Hanım,

2 Nisan tarihli (bugünkü) yazınızı okudum. İhtiyaç sahibi okurların beklentilerinin boşa çıkarılmasına ve mağdur edilmesine kızmakta çok haklısınız. Ama bakın her şeyden bir hayır doğar. Belki de öncekine göre daha çok kıyafet toparlanacak ve daha çok insana destek gidecek şimdi?

Bende de kullanmadığım bir kaç parça 38 beden kıyafet ve 36-37 numara ayakkabı bulunuyor. Özellikle işe yeni başlayan genç arkadaşların beğeneceklerini sanıyorum. Çoğu hiç giyilmemiş ve üzerlerinde henüz etiketleri duruyor. 1-2 kez giyilmiş olanların da kuru temizlemeleri yapıldı. Yepyeni-sapasağlam-tertemiz bir şekilde gerçek sahiplerine ulaştırılmayı bekliyorlar.

Onları güzelce paketleyeyim ve nereye göndereyim?

YeÅŸim

CEVAP: Yeşimciğim, süpersin. İnşallah tüm okur dostlarım senin gibi özenli davranıp tertemiz ve giyilebilir durumda giysiler gönderiyordur. İnsanları yardım ediyoruz diye giyilemeyecek durumda şeyler göndererek daha da üzmemeli. Azıcık özen göstermekte büyük yarar var. Öpüyorum seni de. Adresi ulaştıracağım sana epostayla.

………………

38 BEDEN KIYAFET

Ayşe Hanım Merhaba,

Bugün Vaat ettiğim kıyafetleri başkasına verdim diyen Oya Hanım’ın maili üzerine bir yazı yazdınız. Bunun üzerine ben de dolabımda bir düzenleme yapmaya karar verdim.

2 sene önce doğum yaptım ve birkaç kilo fazlam var. Eski kıyafetlerim dar geliyor, kullanmıyorum. Bunları ihtiyaç sahibi birine verebilirim. Çalıştığım için kıyafetler, klasik etek -ceket, pantolon ağırlıkta.

Bana ihtiyaç sahibi birinin adresini gönderirseniz, bu hafta kargoya verebilirim. Kıyafetler 36-38 beden karışık.

Bu arada kıyafetleri başkasına vermeyeceğime emin olabilirsiniz.

Sağlıklı ve mutlu bir hayat diliyorum.

Aylin

CEVAP: Aylinciğim harikasın. Sana bilgileri göndereceğim. Sevgiler.

………………

KIYAFET YARDIMI

Merhaba Ayşe Hanım,

Oya Hanım ile ilgili yorum yapmak istiyorum ama yapmayacağım.

Oya Hanım’ın yazısına istinaden yazan ve 23 yaşında, nişanlı ve özürlü olduğunu yazan arkadaşıma fazla olmasa da kıyafet göndermek istiyorum. İletişim bilgilerini gönderirseniz sevinirim. Kolaylıklar dilerim.

Esra

CEVAP: Esracığım, fazla söze gerek yok, anlayan anladı zaten. İletişim bilgilerini göndereceğim, sevgiler.

………………

38 BEDEN KIYAFET

İyi geceler Ayşe Hanım,

Köşenizi okudum ve 38 beden kıyafetlere ihtiyacı olan kişiler olduğunu gördüm. Benim az kullanılmış, temiz, lekesiz kıyafetlerim var, nasıl ulaştırabilirim? (Çok fazla olmasa da ihtiyaç sahiplerinin işini görecektir)

Z.

CEVAP: Sevgili Z. Sana eposta göndereceğim. Bu tip yardımlar sözkonusu olduğunda her zaman söylüyorum, yardımın azı çoğu olmaz. Herkes bir bluz, bir ayakkabı yollasa gardırop dolar zaten. Üstelik kiminin azı kimisi için çoktur. Öperim.

………………

1 YAŞINDA ERKEK BEBEK KIYAFET İSTEĞİ

Selam,

1 yaşında erkek çocuk için kıyafet istiyorum. Çok teşekkür ederiz. İyi ki varsınız

Lütfen isim ve firma bilgisi vermeyin.

İyi çalışmalar.

D.

CEVAP: Sevgili D. gelen epostaları sana yönlendireceğim. Sevgiler.

………………

ACÄ°L YARDIM BEKLÄ°YORUZÂ
 
Sayın basın mensupları,Â
 
Öncelikle ÅŸunu söylemek istiyoruz.Â
 
Bizlerin emeklilik hakkının, erken emeklilikle hiçbir ilgisi yoktur. Eski yasaya göre çalışma hayatına baÅŸlamış ve eski yasaya göre emeklilik hakkımızı istiyoruz.Â
 
Yani bizler emeklilik için, gereken sigortalık süresi ve prim gün sayısını tamamladık ancak EMEKLÄ° OLMAK İÇİN YAÅžI BEKLEMEKTEYÄ°Z.Â
 
(1999 yılında çıkan (4447 nolu kanun) ve 2002’de yasallaÅŸan (4759 nolu kanun) ile yürürlüğe giren Kademeli yaÅŸ maÄŸdurlarıyız)Â
 
Bizler, yasanın, geriye doÄŸru, haksız uygulanması sonucunda, ciddi maÄŸduriyet yaÅŸamaktayız.Â
 
Bu yasayı yapanların gerekçesi ise; ülkemizde emeklilik yaşının düşük olduÄŸunu söylemektedirler ve geliÅŸmiÅŸ ülkelerde emeklilik yaşının 65 olduÄŸunu söyleyerek, ülkemiz gerçekleri ile baÄŸdaÅŸmayan gerekçeler gösterdiler.Â
 
Şöyle ki;Â
 
geliÅŸmiÅŸ ülkelerin, refah düzeyi ve yaÅŸam kalitesi bize göre yüksek olup, geliÅŸmiÅŸ ülkeler, vatandaÅŸlarına, iÅŸi olmayanlara devlet ya iÅŸ vermekte, iÅŸ veremez ise iÅŸ sahibi oluncaya kadar ya da emekli oluncaya kadar minimum refah düzeyini saÄŸlayacak kadar maaÅŸ ödemektedir.Â
 
Gereken sigortalık süresi ve prim gün sayısını tamamlayan ancak emekli olmak için yaşı bekleyen bizlerin, iÅŸsizliÄŸin yüksek olduÄŸu ülkemizde iÅŸ bulmamız imkânsız.Â
 
10-15 yıl iÅŸsiz kalarak hiçbir geliri olmadan, hayatımızı nasıl sürdürebileceÄŸimizi yetkililerin izah etmesi gerekmiyor mu?Â
 
Mevcut ortamda, yaşımızdan dolayı,Â
 
- yaÅŸlısınız deyip, iÅŸe alınmıyoruz.Â
 
- yaşınız, emeklilik için genç denip, emekli de edilmiyoruz.Â
 
Ne yapacağımızı ÅŸaşırdık.Â
 
Ayrıca, Kademeli yaÅŸ uygulaması sonucunda, emekliliÄŸi uzayan bizlerin, emekli edilmesi halinde, yerimize, yeniden, GENÇ istihdam saÄŸlanacağını ve bu sayede iÅŸsizliÄŸi bir nebze azaltacağı düşüncesindeyiz.Â
 
Bu amaçla, Facebook’ta yaklaşık 35.000 bin üyesi olan (sayımız her geçen gün artıyor) bir grup kurduk.Â
 
Grubumuzdaki hemen her maÄŸdur, bugüne kadar defalarca devletin türlü kademe ve kurumlarına baÅŸvurmuÅŸlar, ancak talebimiz ile ilgili olumlu sonuç alamamışlardır.Â
 
Bizler öncelikle yaklaşık 2 yıldır sürekli ortak ses olabilmek adına; ulaÅŸabildiÄŸimiz tüm kamu ve özel, kurum ve kuruluÅŸlara, basına, meclis organlarına, vb bireysel olarak ilettik ve iletmeye devam ediyor, maÄŸduriyetimizi duyurmaya çalışıyoruz.Â
 
Saygılarımızla arz ederiz. 17.03.2012Â
 
EMEKLÄ°LÄ°KTE YAÅžA TAKILANLAR GRUBUÂ
 
Facebook Grubu (sayımız her geçen gün mağdur sayısı ile doğru orantıda artıyor)

CEVAP: Sesinizi tekrar duyurmuş olduk. Hayırlısı olsun.

Yazarın Tüm Yazıları