Majeste inişi

Güncelleme Tarihi:

Majeste inişi
Oluşturulma Tarihi: Nisan 08, 2012 00:00

Brunei Sultanı Hassan El Bolkiah, Cumhurbaşkanı Abdullah Gül’ün davetlisi olarak Türkiye’ ye geldi.

Haberin Devamı

İçi altın kaplamalarla döşenmiş Boeing 747-400 tipi uçağıyla İstanbul’a gelen Bolkiah’ın ziyaret ettiği ülkelerde uçağı kendisi indirip kaldırdığı için Dışişleri Bakanlığı, önceden Atatürk Havalimanı uçuş kontrol kulesini nasıl hitap edileceği konusunda bilgilendirdi. Hava trafik kontrolörünün ‘Majesteleri ülkemize hoş geldiniz’ sözlerine teşekkür ederek yanıt veren Bolkiah’ın kullandığı uçak saat 06.35’te Atatürk Havalimanı’na indi.  Uçak altında Avrupa Birliği Bakanı ve Başmüzakereci Egemen Bağış, İstanbul Valisi Hüseyin Avni Mutlu, Brunei’nin Amman Büyükelçisi Haji Abdül Mokti ve diğer yetkililer tarafından karşılanan Brunei Sultanı, “Nasılsın asker” diyerek tören kıtasını selamladı. Sultan daha sonra Dolmabahçe’deki Başbakanlık Çalışma Ofisi’ne giderek Başbakan Recep Tayyip Erdoğan ile görüştü. Sultan’a makam otomobilinde Avrupa Birliği Bakanı ve Başmüzakereci Egemen Bağış eşlik etti. Erdoğan, Sultan’ı ofisin bahçesinde karşıladı.

İlk resmi ziyaret

Majeste inişi


Anadolu Ajansı ve TRT’nin kısa süre görüntü alınmasına izin verilen Erdoğan-Sultan görüşmesi basına kapalı yapıldı.  Sultan’ın ziyareti, 1984’te bağımsızlığını ilan eden Güney Asya ülkesi Brunei’den Türkiye’ye devlet başkanı düzeyinde ilk resmi ziyaret. Sultan’ın 4 gün sürecek ziyaretinde yoğun bir programı olacak. Bolkiah, bugün Sultanahmet Camisi, Ayasofya Müzesi, İslam Bilim ve Teknoloji Müzesi, Yerebatan Sarnıcı’nı gezecek. Daha sonra Boğaz turu yapacak olan Sultan, Askeri Müze’yi ziyaret edecek ve Mehteran Takımı’nın konserini izleyecek. Bugün akşam saatlerinde İstanbul Valisi Hüseyin Avni Mutlu, konuk Sultan onuruna akşam yemeği verecek. Sultan, yarın da Topkapı Sarayı Müzesi’ni ve Kutsal Emanetler Bölümü’nü gezecek. Yarınki programına Cumhurbaşkanı Abdullah Gül’ün de eşlik etmesi beklenen Sultan, 10 Nisan Salı günü Ankara’ya geçecek.                        

Kendisi kullandı

Haberin Devamı

Tayland Kralı Bhumibol Adulyadej’in ardından 20 milyar dolarlık kişisel servetiyle dünyanın en zengin 2’nci kralı olan Brunei Sultanı’nın altın kaplamalarla döşenmiş bir Boeing 747 ile 6 küçük uçağı, 2 helikopteri bulunuyor. 1’i altından 7 bin otomobili olan Sultan’ın garajında 1574 Mercedes, 604 Rolls-Royce, 452 Ferrari, 209 BMW, 179 Bentley, 21 Lamborghini, 134 Koenigseggs, 1 SSC ve 11 tane de Aston Martin bulunuyor. Sultan, 1888 odası, 290 banyosu ile toplam 200 bin metrekarelik alana kurulu dünyanın en büyük 2’nci sarayı Istana Nurul Iman’da yaşıyor.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!