CAS için UEFA ile anlaşma

Güncelleme Tarihi:

CAS için UEFA ile anlaşma
Oluşturulma Tarihi: Nisan 07, 2012 00:00

Sarı lacivertliler, Devler Ligi’ne alınmamaları nedeniyle doğan zarar için CAS’a açtığı davadan feragat edecek. Yönetim bu hamlesiyle daha fazla ceza alınmasının önüne geçecek. Fenerbahçe, önümüzdeki yıl da Avrupa’ya gidemeyecek. Ancak bunun dışında başka bir yaptırımla karşı karşıya kalmayacak. Yöneticilere verilecek cezayla kurtulmuş olacak.

Haberin Devamı

FENERBAHÇE ile TFF ve UEFA’yı karşı karşıya getiren gerginlik sona eriyor.  24 Ağustos 2011 tarihinde sarı lacivertlilerin Şampiyonlar Ligi’ne gönderilmemesi ve ardından Devler Ligi’ne Trabzonspor’un alınması ile başlayan süreç krizi de beraberinde getirmiş, sarı lacivertliler ayağa kalkmıştı. Fenerbahçe, bunun üzerine 1 Eylül’de UEFA hakkında Uluslararası Spor Tahkim Mahkemisi’ne (CAS) 45 milyon Euro’luk dava açmıştı.

CAS için UEFA ile anlaşma
İlk tepki böyle olmuştu

Görüşmelerden uzlaşma kararı çıktı

UEFA ile görüşmelerini sıklaştıran Fenerbahçe’nin en geç önümüzdeki hafta CAS’taki davayı çekeceği belirtiliyor. Sarı lacivertli kulüp, UEFA ile yaptığı görüşmeler sonucunda en doğru yolun uzlaşmak olduğu sonucuna ulaştı. UEFA ile masaya oturarak uzlaşma kararı alan F.Bahçe, CAS’a açtığı davadan vazgeçme kararı aldığı belirtildi. UEFA adına Asbaşkan Şenes Erzik’in yer aldığı görüşmelerde Türkiye ayağını ise Futbol Federasyonu yürütüyor.

Haberin Devamı

TFF ve UEFA eş zamanlı duyuracak

Yapılan görüşmelerde sona gelindiği belirtilirken, açıklamanın önümüzdeki hafta başında yapılması bekleniyor. Hem TFF, hem UEFA, hem de Fenerbahçe eş zamanlı açıklama yapacarak konuyu tatlıya bağlayacak.

Şimdi ne olacak?


1- F.Bahçe’nin CAS’taki davasını çekmesi, 45 milyon Euro’luk tazminat isteğinden de feragat ettiği anlamına geliyor.
2- Fenerbahçe yönetimi bu hamlesiyle kulübün daha fazla cezas almasının önüne geçecek. 
3-  UEFA, Fenerbahçe’ye 1 yıl daha Avrupa kupalarına katılmama dışında başka bir ceza vermeyecek. Bu konuda hem TFF’ye, hem de Fenerbahçe’ye yazılı bildirim yapılacak.
4-  Kulüp daha fazla ceza almaktan kurtulacak. Buna karşılık kişilere ceza verilecek.

CAS için UEFA ile anlaşma
1 Eylül'de dava açtı

5-  Geçen sezon yok sayılacak ve şampiyonluk kupası hiçbir takıma verilmeyecek.
6- O dönem kulüplerin başarıları sonucu yapılan ödemeler taksitlendirilecek, bir kısmı geri alınacak. 
7-  Yapılan görüşmeler sonrası vergi affı gibi TFF affı da gündeme getirilecek.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Haberin Devamı

CAS için UEFA ile anlaşma
Aydınyan açıklamıştı

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!