Ahmet Taşçı ayağında mermiyle yaşayacak

Güncelleme Tarihi:

Ahmet Taşçı ayağında mermiyle yaşayacak
Oluşturulma Tarihi: Nisan 06, 2012 12:42

Kocaeli’nin Karamürsel İlçesi’nde dün sabah çırağı olan kendisi gibi Kırkpınar Başpehlivanı 'Cino Mehmet' lakaplı Mehmet Yılmaz’ın tabancayla bacağından 3 kurşunla vurduğu Ahmet Taşçı, bu sabah Gölcük Devlet Hastanesi’nde ameliyat oldu. Kurşunlardan 2’si çıkartılırken, 3’üncüsü ise müdahalenin sorun yaratabileceği belirlenince çıkartılmadı. Taşçı’nın sağlık durumunun iyi olduğu bildirildi.

Kırkpınar’ın üç altın kemerli efsane güreşçisi Ahmet Taşçı ile aynı zamanda çırağı olan ve başpehlivanlık güreşlerinde birçok kez kendisine rakip olan 'Cino Mehmet' lakaplı Mehmet Yılmaz, dün sabah Karamürsel İlçesi’nde Vapur İskelesi yanında bulunan bir banka şubesinin önünde bir süre tartıştı. Bağırışmaların ardından tabancasını çeken Mehmet Yılmaz, 5 el ateş etti. Çevredekilerin korku dolu bakışları arasında Ahmet Taşçı, bir anda yere yığıldı. Mehmet Yılmaz daha sonra İlçe Emniyet Müdürlüğü binasına giderek teslim oldu.

Olay yerine gelen ambulansla Karamürsel Devlet Hastanesi’ne kaldırılan Ahmet Taşçı’nın sağ bacağına 2, sol bacağına ise 1 olmak üzere toplam 3 kurşun isabet ettiği saptandı. Ahmet Taşçı burada yapılan ilk müdahalenin ardından ayağında parçalı kemik kırığı olduğu anlaşılınca, daha donanımlı olan Gölcük Devlet Hastanesi’ne sevk edildi.

Ahmet Taşçı, bu sabah saat 08.30 sıralarında burada ameliyata alındı. 2.5 saat süren operasyonda lokal anesteziyle belden aşağısı uyuşturulduğu öğrenilen Ahmet Taşçı’nın ameliyatının başarıyla sonuçlandığı bildirildi.

Gölcük Devlet Hastanesi Başhekimi Dr. Resul Patan, ameliyatla ilgili yaptığı açıklamada, 2 merminin çıkartıldığını, baldırındaki mermilerden birinin ise alınmadığını ve ona rahatsızlık verecek bir konumda olmadığını belirtti. Dr. Resul Patan, "2.5 saatlik başarılı bir ameliyat geçirdi. Sağlığı gayet yerinde. Endişelenecek bir durum yok. Daha önce belirttiğimiz gibi kısa sürede sağlığına kavuşacak. Hastanemizde 5-6 gün misafirimiz olacak" dedi.

Dr. Resul Patan, diz altındaki kırılan kemiğin de onarıldığını, ancak baldırındaki bir merminin bırakıldığını belirterek, "Mermi onu rahatsız etmeyecek bir yerde. Müdahale edilirse sıkıntı olabilir. Bu nedenle bırakıldı" dedi.
Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!