Kırkpınar'ın efsane ismi vuruldu

Güncelleme Tarihi:

Kırkpınarın efsane ismi vuruldu
Oluşturulma Tarihi: Nisan 05, 2012 10:42

Kırkpınar’ın üç altın kemerli efsane güreşçisi Ahmet Taşçı, Kocaeli’nin Karamürsel İlçesi’nde, aynı zamanda çırağı olan ve başpehlivanlık güreşlerinde birçok kez kendisine rakip olan ’Cino Mehmet’ lakaplı Mehmet Yılmaz tarafından bu sabah tabancayla vuruldu.

Haberin Devamı

Beş el ateş eden Mehmet Yılmaz’ın tabancasından çıkan kurşunlardan üçü Ahmet Taşçı’ya isabet etti. Bacaklarından yaralanan Taşçı, Karamürsel Devlet Hastanesi’nde yapılan ilk müdahalenin ardından ayak kemiğinde kırıklar olduğu anlaşılınca Gölcük Devlet Hastanesi’ne sevk edildi.

Olay Karamürsel İlçesi’nde Vapur İskelesi yanında bulunan bir banka şubesinin önünde meydana geldi. Görgü tanıklarının ifadelerine göre Ahmet Taşçı ile Mehmet Yılmaz bir süre tartıştı. Bağrışmaların ardından tabancasını çeken Mehmet Yılmaz, 5 el ateş etti. Ahmet Taşçı bir anda yere yığıldı. Mehmet Yılmaz daha sonra İlçe Emniyet Müdürlüğü binasına giderek teslim oldu.

EFSANE PEHLİVAN VURULDU / Foto Galeri

Olay yerine gelen ambulansla Karamürsel Devlet Hastanesi’ne kaldırılan Ahmet Taşçı’nın sağ ayağına 2, sol ayağına ise 1 olmak üzere toplam 3 kurşun isabet ettiği anlaşıldı. Ahmet Taşçı burada yapılan ilk müdahalenin ardından ayağında parçalı kemik kırığı olduğu anlaşılınca, daha donanımlı olan Gölcük Devlet Hastanesi’ne sevk edilerek burada ameliyata alındı.

OLDU BİR KERE

Haberin Devamı

Şüpheli Mehmet Yılmaz’ın poliste verdiği ilk ifadesinde "Neden vurdun?" sorusuna, "Ateş ettim vurdum. Oldu bir kere" dediği öğrenildi.

AHMET TAŞÇI'NIN FOTOĞRAFLARI

OLAYIN NEDENİ BELEDİYEDEKİ 4 PEHLİVANIN GÖNDERİLMESİ

Soruşturmada saldırının nedeni de ortaya çıktı. Yıllardır yağlı güreşe destek veren, bugüne kadar çeşitli boylarda pehlivanın yetişmesi için çaba harcayan, bu nedenle ’yağlı güreşin yatağı’ olarak bilinen Karamürsel İlçesi Belediyesi’nin, kadrosundaki 4 başpehlivan güreşçisini Gençlik Spor İl Müdürlüğü kadrosuna göndermek istemesinin olaya neden olduğu belirtildi.

TAŞÇI'NIN VURULMASININ ARDINDAN YAŞANANLAR KAMERADA / WEB TV

Karamürsel Belediye Başkanı Ak Partili İsmail Yıldırım’ın bu güreşçileri Gençlik Spor İl Müdürlüğü kadrosuna aktarmak istemesine Mehmet Yılmaz tepki gösterdi. İddiaya göre Yılmaz, "Ben yıllardır Karamürsel’i temsil ediyorum. Beni oraya gönderemezsiniz. Israr ederseniz istifa ediyorum" dedi. İstifası kabul edilen Mehmet Yılmaz’a, tazminatı da ödendi.

Haberin Devamı

Ancak Mehmet Yılmaz bu durumu hazmedemeyerek iki gün önce de Belediye Başkanı İsmail Yıldırım’a hakaret edip tehditte de bulundu. Ancak İsmail Yıldırım şikayetçi olmadı.

Mehmet Yılmaz bu sabah saatlerinde ustası Ahmet Taşçı ile karşılaştı. Bu karşılaşmada Taşçı’nın ona Belediye Başkanını tehdit etmekle hatalı davrandığını söylediği, Mehmet Yılmaz’ın ise tartışmayı büyütüp silahını çekerek Ahmet Taşçı’yı vurduğu öğrenildi.

Karamürsel Belediye Başkanı İsmail Yıldırım’ın da tehpdit olayını doğrulayıp, "Beni tehdit etmesinin ardından şikayetçi olmamıştım. Ancak şimdi gereğini yapacağım" dediği öğrenildi. Ayrıca Ahmet Taşçı ile Mehmet Yılmaz arasında, usta-çırak olmalarına rağmen yıllar öncesine dayanan bir rekabetin de bulunduğu belirtildi.

Haberin Devamı

HAYATİ TEHLİKESİ YOK

Kırkpınarın efsane ismi vuruldu
'Cino Mehmet' lakaplı Mehmet Yılmaz
Karamürsel Devlet Hastanesi'ne gelen Taşçı'nın eşi Gamze Taşçı ile çok sayıda yakını ile Karamürsel Belediye Başkanı İsmail Yıldırım Taşçı'nın sağlık durumu hakkında doktorlardan bilgi aldı.

Buradaki müdahalelerin ardından Taşçı, Gölcük Devlet Hastanesi'ne sevk edildi. Taşçı, hastaneye getirilişi sırasında gazetecilerin “nasılsınız?” sorusuna “iyiyim” yanıtını verdi.

Öte yandan, Taşçı'nın hayati tehlikesinin bulunmadığı bildirildi. Saldırıyı düzenleyen Mehmet Yılmaz'ın ise emniyetteki sorgusunun sürdüğü öğrenildi.

TAŞÇI HASTANEYE BÖYLE GETİRİLDİ / WEB TV 

Haberin Devamı

AHMET TAŞÇI'NIN VURULDUĞU YER / WEB TV

AHMET TAŞÇI: ATA SPORU YAPAN İKİ GÜREŞÇİNİN BU DURUMA DÜŞMESİ KÖTÜ OLDU

Çırağı ’Cino Mehmet’ lakaplı Mehmet Yılmaz tarafından ayaklarından vurulan ve yarın sabah ameliyat olacak olan Ahmet Taşçı, atasporu yapan iki güreşçinin bu duruma düşmesinin kötü olduğunu söyledi. Olay anını anlatan Taşçı, silah sesi ile bir anda yere yığıldığını belirterek, şunları söyledi.

"Karamürsel Belediyesi 35 kadroyu devlet dairelerine aktardı. Bunların içinde 4 pehlivan vardı. Mevcut İlçe Spor Müdürlüğü’ne gönderildi. Cino Mehmet de orada genç güreşçileri yetiştirecekti. Karamürsel Belediyesi’nde işe girip çıkması çok aranmıyordu. Yeni geçeceği yerde ise süreklilik arandığından çalışmak istemedi. Başkan da yapılacak birşey olmadığını ve göreve gitmesi gerektiğini söyledi. Kendisi istifa edeceğini söyledi ve tazminatını alıp ayrıldı. Daha sonra da bu olayı bize mal etti. Bizden kaynaklandığını iddia etti ve isteseydik bizim engelleyebileceğimizi söyledi."

Haberin Devamı

BELEDİYE BAŞKANINI TEHDİT ETMİŞ

Bir kaç gün önce belediye başkanı İsmail Yıldırım’ın da Cino Mehmet tarafından tehdit edildiğini söyleyen Taşçı, "Buranın mülki amiri var, belediye başkanı var. Bizim yetiştiriğimiz bir sporcu olduğu için böyle bir safhaya geleceğini tahmin etmedik. Bir kaç gün önce de belediye başkanını tehdit etmiş. Beni işimden ettiniz diye tehditler savurmuş" dedi.

Ahmet Taşçı, bugün yolda karşılaştığı Mehmet Yılmaz’ın işten çıkartılmasında kendisini suçladığını da belirterek, aralarında geçen tartışma ile vurulma anını şöyle anlattı:

"Benim kendisine yardımcı olmadığımı ve işten çıkartılmasını önleyebileceğimi söyledi. Hiç beklemiyordum bana da tehditler savurdu. Elinden geleni ardına koymamasını söyledim. Döndüm arkama yürüyüp giderken silah sesleri duydum. Yere düştüm arkamdan da gelip ateş ettiğini söylüyorlar. Biz bu vatandaşa iyilikten başka birşey yapmadık. Güreş camiası için de iyi bir intiba değil. Kamuoyu iki güreşçinin sanki birşey varmış da paylaşamıyormuş gibi yansıması beni çok üzdü. Yaralanmamdan çok ata sporu yapan iki sporcunun bu duruma düşmesi kötü oldu. Sağlık durumum iyi kaval kemiğinde mermi var. Diğer mermiler girip çıkmış."

Hastaneye yaralı olarak gelen Ahmet Taşçı’ya gerekli müdahelenin yapıldığını söyleyen Gölcük Devlet Hastanesi Başhekimi Resul Patan, "Pehlivanımız saat 11.00 sıralarında ateşli silah yaralanmasıyla hastanemize geldi. Kaval kemiğinde parçalı kırık mevcuttu. İlk tedavilerini yaptık. Yarın sabah saat 08.15’te operasyona alacağız. Şu anda baldırında bir mermi duruyor. Ona müdahele etmeyeceğiz o mermi kalacak. Pehlivanımız güçlü bünyeye sahip. Muhtemelen 45 gün sonra sahalara döner" dedi.

AHMET TAŞÇI KİMDİR?

Türkiye Başpehlivanı Ahmet Taşçı Karamürsel'de doğdu.

 

Taşçı, 25 yaşına kadar sporla pek ilgilenmedi. Önceleri serbest olarak çalıştı. 1982'de İzmit'te bir lastik fabrikasına işçi olarak girdi. 1985 yılında güreşmeye karar verip ustası Kadir Birlik'in antremanlarına katılınca fabrikadan ayrıldı.

AHMET TAŞÇI'NIN SON GÖRÜNTÜLERİ -ARŞİV / WEB TV 

Taşçı, geç başlamasına rağmen bu spora çok çabuk ısındı. Kısa süre sonra çayırlara çıkmaya başladı. Türk yağlı güreş severleri, Taşçı'yı böyle tanıdı.

 

Ahmet Taşçı, 1986 yılında Kırkpınar'da büyükorta birinciliğini, 1987 yılında başaltı birinciliğini, 1988'de başpehlivanlık beşinçiliğini, 1989'da da başpehlivanlık üçüncülüğü elde etti. Ahmet Taşçı, gücü ve kuvvetiyle yeşil sahaların bir devi olma yoluna girmişti artık. Rakipleri, etkili fiziği ve acı kuvveti karşısında pek tutunamıyorlardı. Taşçı, 1990 yılında, Kırkpınar Türkiye Başpehlivanlık Yağlı Güreşlerinde, ilk turda Recep Kılıç'ı, 2. turda Saffet Kayalı'yı, 3. turda Bülent Gürbüz'ü, 4. turda Reşit Karabacak'ı, finalde ise ustası Kadir Birlik'i yenerek Türkiye başpehlivanı oldu ve altın kemeri boynuna astı. 

 

Ünlü güreşçi, 1991 yılındaki Kırkpınar güreşlerinde, Bekir Şahin'i ilk turda, Reşit Karabacak'ı ikinci turda (üçüncü turu boş çekerek atladı), Cengiz Elbeyi'yi dördüncü turda, Bülent Gürbüz'ü de finalde mağlup ederek ikinci başpehlivalık kürsüsüne çıktı.

Yeşil sahalarda bir yıldız olan Taşçı, Türkiye'nin yağlı güreş yapılan bütün bölgelerine davet edilmeye başlandı. Bu güreşlerde de birincilikler ve ödüller birbirini kovaladı.

 

1992 yılı Kırkpınar güreşleri çok önemliydi Ahmet Taşçı için. Bu güreşler için aylarca süren antremanlara girdi. Yine iyi bir formla Kırkpınar'da rakiplerinin karşısına dikildi. Tur sayısına göre Reşit Karabacak'ı, Bülent Gürbüz'ü, Cengiz Elbiya'yı, Saffet Kayalı'yı ve finalde de Abdullah Ersoy'u devirerek altın kemerin temelli sahibi olduğunu tescil ve ilan etti.

 

Kırkpınar yağlı güreşlerinde Karamürsel'e üçüncü kendisine ikinci altın kemeri kazandırmak için kararlı ve gayretli olan Ahmet Taşçı, 1993 yılında üst üste dördüncü kez Kırkpınar Başpehlivanlığı unvanını kazanarak yeni bir rekorunda sahibi oldu. Taşçı 1993 yılında, İbrahim Gümüş, Mehmet Gökçen, Necmi Koç ve Sezgin Yüksel'i yenerek ikinci altın kemerle buluştu.

 

Güreşçi, aynı yıl 3 yıl üst üste kazandığı Tarihi Elmalı Yağlı Pehlivan Güreşleri altın kemerini de kazandı.

 

 

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!