Gökçek, herkese eşit davranmalı

CHP PM Üyesi ve Ankara Milletvekili Aylin Nazlıaka’nın, Belediye Başkanı Melih Göçek’in LGBT bireylere ilişkin açıklamalarına şu karşılığı veriyor:

Haberin Devamı

“2 Nisan 2012 akşamı katıldığı bir TV programında “Bizim ne aman gay belediye başkanımı olacak?” sorusuna verdiği yanıtla ayrımcılık yapmıştır.
Gökçek, cevabında örf, töreye atıfta bulunarak “Tabii bizim kendimize göre bir yaşam tarzımız, örfümüz geleneklerimiz var. Oralar çok daha farklı bir noktada... İnşallah bizim Türkiye’de gey belediye başkanı olmayacak ve olmamalı” cevabıyla LGBT bireyleri hedef göstermiştir.
Sayın Gökçek, bulunduğu görev gereği tüm vatandaşlara eşit mesafede olma zorunluluğu olmasına ve herkese eşit hizmet götürmesi gerekliliğine rağmen LGBT bireylere ilişkin düşüncelerini açıkça ortaya koymuştur. Trans bir bireyin nefret suçu işlenerek öldürülmesinin üzerinden daha bir hafta geçmeden bir belediye başkanının LGBT bireyleri hedef göstermesi kabul edilir bir durum değildir. Başkentin belediye başkanının ayrımcılık ve de insan hakları ihlali yapması mümkün olabilir mi?
Melih Gökçek kendisine benzemeyen herkesi aşağılamak üzerine kurduğu söyleminin hedefine oturttuğu LGBT bireyler için de hizmet üretmek zorunda olduğunu unutmaması gerekmektedir.
Türkiye Cumhuriyeti’nde koşulları yerine getiren herkesin seçme ve seçilme hakkı vardır, Melih Gökçek’in ifadeleri LGBT bireylerin seçilme hakkının ihlalidir. Eşit yurttaşlık ilkesine aykırıdır.  Gökçek’in sözlerin Anayasa’nın 10.maddesinin ihlalidir.

Haberin Devamı

Ankara mı Eskişehir mi

ANKARA Büyükşehir Belediyesi, Celal Bayar Bulvarı’nı ‘alt geçit’ inşaatı nedeniyle trafiğe kapattı. İnşaatı üstlenen taşeron firma, ilk olarak ‘İnşaat başlamıştır hayırlı olsun. M. Gökçek’ yazılı pankart astı. Koca bulvarın yükü başka yollara alınınca yaz boyu trafik çilesi çekilecek demektir. Banliyö seferleri iptal edildi. Tren yolcusu da zaten yetersiz otobüse dolmuşa kaydı çile katlanarak büyüyecek, toz-toprak, gürültü, artan trafik,bu sezon bezdirecek demektir...
Herşey göz önündeyken Belediye Başkanı Gökçek, Eskişehir Belediyesi’nin hiç başarılı olmadığını, Ankara ile kıyaslanınca, “kenara katlar koyarız” iddiasını dillendirdi. Eskişehir, sıradan bir Anadolu kenti iken bugün belediyesinin başarısı ile turistik ve butik bir kente dönüştü. Görenler anlata anlata bitiremiyor. Ankara ise şimdiki yönetime kadar ‘butik’ti.
Boş iddialar karın doyurmuyor maalesef...M. A.

Haberin Devamı

Biliyor musunuz

EMEKLİ Sandığı, SSK ve Bağ-Kur’un Sosyal Güvenlik (SGK) çatısı altında norm birliği sağlanması amacıyla birleştirildiğini ancak birçok eşitsizliğin yaşandığını belirten TESK Genel Başkanı Bendevi Palandöken’in; “esnaf sosyal güvenlik primini ödemediği zaman hizmet alamıyor, SGK hizmet vermemesine rağmen ödenmeyen primi cezasıyla birlikte alıyor. Memur ve işçi kadınlarımıza sağlanan doğum borçlanması hakkından esnaf kadınlarımız yararlanamıyor, norm birliği denilmesine rağmen halen esnaf ve sanatkar emeklisi bugün asgari ücretin altında maaş alıyor” dediğini...

Yazarın Tüm Yazıları