Liseli BM delegeleri Suriye’yi tartışıyor

Güncelleme Tarihi:

Liseli BM delegeleri Suriye’yi tartışıyor
Oluşturulma Tarihi: Nisan 04, 2012 00:00

Robert Kolej Uluslararası Model Birleşmiş Milletler Konferansı (RCIMUN, Robert College International Model United Nations) dün BM sözcüsü ve BM Mülteciler Yüksek Komiserliği İlişkiler Sorumlusu Metin Çorabatır’ın yaptığı açılış konuşmasıyla başladı.

Haberin Devamı

Robert Kolej’in ev sahipliği yaptığı toplantı için Türkiye’nin farklı illerinden ve 50 ülkeden 800 lise öğrencisi İstanbul’a geldi. 7 Nisan’a kadar devam edecek toplantılarda delegeler, tıpkı Birleşmiş Milletler’deki gibi çeşitli komitelerde çalışmalar yapacak; gündemdeki konuları tartışacak. Bu yıl altıncısı yapılan toplantının teması: Çok Kutuplu Dünyaya Gidiş. Gündemdeki konulardan en öne çıkanıysa Suriye. Güvenlik Konseyi üyeleri, Suriye’de aniden çıkan bir krize çözüm bulmaya çalışacak.Bilgi ve fikir alışverişi için bir platform oluşturan konferansın amacı dünyanın dört bir yanından öğrencilerin birbiriyle kaynaşması ve Birleşmiş Milletler simülasyonunun içinde dünya sorunlarını tartışması.

Öte yandan Dışişleri Bakanlığı, Suriye’ye giriş yapmaya devam eden vatandaşların mağdur oldukları yolunda bilgiler alındığını belirterek, “Vatandaşların Suriye’ye seyahat etmemelerinin bir kere daha kuvvetle tavsiye edilmesine ihtiyaç duyulduğunu” bildirdi.
Suriye’de askerlerin bazı kentlerden çekilerek üslerine dönmeye başladığı iddia edildi.

 

 

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!