Türkiye’nin sorunu işsizlik değil mesleksizlik

Güncelleme Tarihi:

Türkiye’nin sorunu işsizlik değil mesleksizlik
Oluşturulma Tarihi: Nisan 01, 2012 00:00

Türkiye’de sorunun işsizlik değil, mesleksizlik olduğunu vurgulayan TESK Genel Başkanı Bendevi Palandöken, Avrupa Birliği’ne tam üyelik sürecinde uluslararası piyasalarda söz sahibi olabilmek için iş gücüne nitelik kazandırılması gerektiğini söyledi.

Palandöken, “AB’de olduğu gibi Türkiye’de de düzenlemeler yapılarak, mesleki eğitim hem nicelik hem de nitelik yönünden ön plana çıkarılmalı ve güçlendirilmeli. Örneğin iki yıllık mesleki teknik yüksek okullardan mezun olan gençlere de kısa dönem askerlik veya yedek subaylık haklarından yararlanma imkanı verilmeli. Bu tür imkanların verilmesi halinde mesleki eğitimde patlama olmaması için bir neden yoktur” ifadelerini kullandı.
Kalifiye eleman yok
Türkiye’de mesleki yetersizliğin işsizliği arttırdığını söyleyen Palandöken, “Pek çok iş yerinin kalifiye eleman aramasına rağmen bulamadıklarını hepimiz biliyoruz. Aslında iş var, sorun işe uygun vasıflarda, eğitilmiş eleman bulmada yaşanıyor. Bu sorunu, teşvik edilen ve iyi planlanmış bir mesleki eğitimle çözebiliriz” dedi.
Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!