Reklamdan usanan sinema seyircisinin zaferi

Güncelleme Tarihi:

Reklamdan usanan sinema seyircisinin zaferi
Oluşturulma Tarihi: Mart 31, 2012 10:18

ANTALYA Konyaaltı’nda Aydın Türkmenoğlu adlı avukat, ilginç bir şikâyetle Tüketici Sorunları Hakem Heyeti Başkanlığı’na başvurdu. 21.30’daki filmin, 21.52’de başladığını, isteği dışında 22 dakika reklam izlemek zorunda kaldığını ifade eden Türkmenoğlu bilet parasının 5’te birini geri istedi.

Haberin Devamı

Habertürk Gazetesi'nin haberine göre, Konyaaltı Kaymakamlığı Tüketici Heyeti, biletin üzerinde ya da sözlü olarak 22 dakika boyunca reklam izlettirileceğine ilişkin herhangi bir bilgi verilmediğini belirten Türkmenoğlu’nun bu ilginç şikâyetini incelemeye aldı. Şikâyet kapsamında ifadesi alınan sinema yöneticileri, ürün reklamlarının kesinlikle 22 dakika olmadığını, şikâyetçinin gelecek filmlerin fragmanlarını da reklam olarak değerlendirdiğini ifade etti. Yöneticiler, bilet satışı sırasında reklam ve tanıtım süresini soran seyircilere tam sürenin bildirildiğini savundu. 

Ancak bu savunmaya itibar etmeyen tüketici hakem heyeti, reklam süresi açıkça bildirilmeden 22 dakika reklam izlettirmenin “ayıplı hizmet” kabul edildiğine hükmetti. Heyet bu kararla 12.5 TL olan sinema biletinin 5’te biri yani 2.5 TL’sinin tüketiciye iade edilmesine karar verdi.   

 
.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!