"En büyük arzum olimpiyat şampiyonu olmak"

Güncelleme Tarihi:

En büyük arzum olimpiyat şampiyonu olmak
Oluşturulma Tarihi: Mart 30, 2012 15:56

Türkiye'yi 2012 Londra Olimpiyat Oyunları'nda temsil etmeyi garantileyen milli judocu Gülşah Kocatürk, olimpiyat şampiyonu olarak Türkiye'yi gururlandırmak istediğini söyledi.

Kocatürk, Celal Atik Spor Salonu'nda düzenlediği basın toplantısında, çocukluğundan bu yana spor yaptığını, spor kariyerinde şampiyonluklara imza atmanın mutluluğunu yaşadığını anlattı.

Türkiye'yi 2012 Londra Olimpiyat Oyunları'nda temsil edecek olmanın heyecanını yaşadığını kaydeden milli judocu, “Motivasyonum çok yüksek. Takım arkadaşlarım, ailem, antrenörüm Mesut Kapan en büyük destekçim. Avrupa ve dünya kupalarında şampiyonluklarım var ama olimpiyatlar zirve. Oyunlara katılmak çok güzel ve gurur verici. En büyük hedefim ve arzum olimpiyat şampiyonu olarak ülkemi gururlandırmak” dedi.

BP'nin kendisine sponsor olmasıyla motivasyonunun arttığını vurgulayan Gülşah Kocatürk, ilk kez bir sponsorunun olduğunu, özellikle bireysel sporlarla ilgilenen sporcular için bunun büyük önem taşıdığını kaydetti.

BP Marka Müdürü Bengüsu Eyiel Ayabakan ise Türkiye'deki faaliyetlerinin 100'üncü yılını kutlayan BP'nin, Türkiye Milli Olimpiyat Komitesi, Milli Paralimpik Komitesi'nin resmi sponsorluğunu yaptığını, bu kapsamda 2012 Londra Olimpiyat Oyunları'nda Türkiye'yi temsil edecek 5 sporcu ile paralimpik oyunlarında ay yıldızlı formayı taşıyacak 8 sporcuya sponsor olduğunu hatırlattı.

Sponsorluk anlaşması kapsamında sporculara maddi ve manevi destek verdiklerini kaydeden Ayabakan, şöyle konuştu:
“Sporcuları tanıtarak, Türkiye'de sporun belli bir yere gelmesini ve sporcularımızın gençlere örnek olmasını istiyoruz. Gurur verici bir durum. Türkiye'deki 100'üncü yılımızı Türkiye'ye bir katkı daha yaparak kutlamak istiyoruz. Anlaşmalarımız 5 yıllık. 2016'da Rio'da yapılacak olimpiyatların hazırlıkları aşamasında sporculara desteğimiz olacak. Olimpiyatlarda Gülşah'tan çok umutluyuz. Onun her zaman yanında olacağız. Sporcularımızı ön plana çıkararak, gençlere örnek olmalarını sağlamak istiyoruz. Türkiye olimpiyatlarda çok daha iyi yerlerde olabilir, BP olarak bu hedefe destek vereceğiz.”

Antrenör Mesut Kapan da Gülşah Kocatürk'ün İzmir Büyükşehir Belediyespor'un sporcusu olduğunu, belediye başkanı Aziz Kocaoğlu ile Türkiye Judo Federasyonu Başkanı Fatih Uysal'ın desteklerinin de başarılarında önemli rolü bulunduğunu ifade ederek, BP'nin sponsorluğunun da kendilerini çok daha ileri noktalara taşıyacağını belirtti.
Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!