Yıkım söylentisini protesto ettiler

Güncelleme Tarihi:

Yıkım söylentisini protesto ettiler
Oluşturulma Tarihi: Mart 30, 2012 11:02

Nazilli'de bulunan Gazi Mustafa Kemal İlköğretim Okulu öğrenci ve velileri, yapımı devam eden hastane inşaatına çok yakın olması nedeniyle okullarının yıkım kararı alındığı söylentileri üzerine protesto eylemi düzenledi.

Haberin Devamı

 Ellerinde taşıdıkları dövizlerle okul önünde toplanan öğrenci ve veliler, yıkım kararının bir an önce durdurulmasını talep ederken, Nazilli İlçe Milli Eğitim Müdürü Faruk Ercan, yıkım kararı alınmadığını, ancak hastanenin açılışından sonra gerek görülürse okulu taşımayı düşünebileceklerini söyledi.
Gazi Mustafa Kemal İlköğretim Okulu Okul Aile Birliği Başkanı Arzu Yetim, Toplu Konut İdaresi (TOKİ) tarafından yaptırılan ve inşaatı devam eden 400 Yataklı Devlet Hastanesi'nin okullarına çok yakın olması nedeniyle yıkım kararı alındığını duyduklarını söyledi. Okul velilerinin alınan kararı onaylamadığını belirten Arzu Yetim, “Okulumuzda 760 öğrenci eğitim görüyor. Okulumuzun, yanında yapılan hastane nedeniyle yıkılarak taşınmasını engellemek için öğrenci velilerinden toplanan 280 imzalı dilekçeyi Aydın Valiliği'ne ve İl Milli Eğitim Müdürlüğü'ne götürerek teslim ettik. Vali Yardımcısı Halil Canavar ve İl Milli Eğitim Şube Müdürü Servet Taşkan ile görüştük. Ancak şu ana kadar hiçbir sonuç alamadık” dedi. Gazi Mustafa Kemal İlköğretim Okulu'nun eğitim ve öğretimine 2003 yılında başladığını ve yeni bir okul yapılmasına bir anlam veremediklerini kaydeden Yetim, “Okulumuzun taşınma gerekçesi olarak öne sürülen okulların yanında hastane bulunmayacağına dair hiçbir yasal düzenleme bulunmuyor. Bunun yanında hastanenin hemen yanında okulumuz ile komşu Nazilli İmam Hatip Lisesi ve Nazlı Kız Anaokulu var. Biz taşınacağız ama bu okullar taşınmayacak. Anlam veremiyoruz” diye konuştu. 400 Yataklı Devlet Hastanesi'nin yapımı sırasında şu ana kadar herhangi bir aksama yaşamadıklarına dikkat çeken Arzu Yetim, “Okulumuz mevcut yerinin 1 kilometre uzağında gelişmemiş ve ücra bir bölgeye taşınmasını istemiyoruz. Çünkü taşınması öngörülen okul alanı mevcut okul yerimizin çok uzağında bulunuyor. Öğrencilerin ilköğretim çağında olması nedeniyle öğrencilerin tek başına okula gitmeleri mümkün olmayacak. Tüm bunlara rağmen halen okulun taşınması söz konusu olur ise imar planında okul alanı olarak boş bırakılan Nazilli Anadolu Lisesi'nin yanındaki alana taşınmasını istiyoruz” dedi.

Haberin Devamı

Ercan, "Yıkım kararı yok"
Nazilli İlçe Milli Eğitim Müdürü Faruk Ercan ise Gazi Mustafa Kemal İlköğretim Okulu'nun yıkılması yönünde bir karar alınmadığı, ancak hastanenin açılışından sonra gerek görülürse okula taşımayı düşünebileceklerini söyledi. Hastanenin hizmete açılmasından sonra bölgede bir yoğunluk yaşanacağına dikkat çeken Ercan, “Örneğin ambulans giriş ve çıkışlarından dolayı öğrencilerimiz rahatsız olabilir, eğitim ve öğretim yeterli düzeyde verilemez hale gelebilir. Bu tür aksaklıklar yaşanması halinde taşınma kararı söz konusu olabilir” dedi.

 

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!