Başbakan doğru söylüyor

Güncelleme Tarihi:

Başbakan doğru söylüyor
Oluşturulma Tarihi: Mart 30, 2012 01:23

“İngilizler 5 yıl süreyle Avrupa’ya gitmedi de ne oldu? Hem de marka değerlerini artırarak en çok izlenen lig haline geldiler.” “Ben de Başbakanımızın sözlerine benzer konuşma yapmıştım. Fakat o zaman tepki ile karşılanmıştım. Ama işin gerçeği bu.”

Haberin Devamı

FUTBOL Federasyonu Başkanı Yıldırım Demirören de Başbakan Recep Tayyip Erdoğan’ın “Gerekirse Avrupa kupalarına katılmayız” görüşüne destek verdi. Dün TSYD Yönetim Kurulu’nu kabul eden Demirören çarpıcı açıklamalarda bulundu. Gündemde Hürriyet’in dün manşetten verdiği “Thatcher örneği” vardı. Başbakan Erdoğan’ın, Hürriyet Gazetesi Genel Yayın Yönetmeni Enis Berberoğlu’na söylediği sözleri yorumlayan Demirören,  “Başbakanımızın dediği gibi Margaret Thatcher holiganlar yüzünden 5 yıl süreyle Avrupa’ya gitmedi de ne oldu? İngilizler kendi aralarında gayet güzel devam ettiler. Hem de marka değerlerini artırarak Avrupa’nın en çok izlenen ligi haline geldiler” dedi.

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan’ın açıklamalarına noktasından virgülüne kadar katıldığını ifade eden Futbol Federasyonu Başkanı Yıldırım Demirören, yeni dönem ile ilgili düşüncelerini açıklarken “Ben de Başbakanımızın sözlerine benzer konuşma yapmıştım. Fakat o zaman tepki ile karşılanmıştım. Ama işin gerçeği bu. Başbakanımızın sözlerine kesinlikle katılıyorum” yorumunu yaptı.

Haberin Devamı

İnsanları futboldan soğutmamalıyız

DEMİRÖREN, futbolun içinde bulunduğu sıkıntılı durumdan kurtarılabilmesi için bütün kesimlere görev düştüğünü de belirterek özellikle medyaya seslendi ve “Aynı zamanda bir gazete patronu olarak ben de biliyorum ki, medyada sadece kötü haberler para ediyor. Ama futbolla ilgili sürekli bunu yapmaktan vazgeçmeliyiz. Tam tersine futbolun güzelliklerini ön plana çıkarmak ve onları gündemde tutmak hepimizin çıkarınadır. Öteki türlüsü insanları futboldan soğutuyor. Biz el ele vererek futbola olan ilgiyi ve sevgiyi yeniden yukarılara çıkarmak zorundayız. Her gün kötülenen bir şeyi kim seyretmek okumak ya da dinlemek ister. Bu konuda artık gerçeği görmeliyiz” ifadelerini kullandı.

G.Saray’da Adnan Öztürk, “Thatcher örneğini” böyle yorumladı

Çok yakışıklı bir isim takmışlar

Avrupa’ya gitmeme formülüne “Thatcher örneği” diye yakışıklı bir isim takıldığını belirten G.Saray 2. Başkanı Öztürk, “Bu tuzağa düşmeyiz” dedi.

G.SARAY Başkan Yardımcısı Adnan Öztürk, “Thatcher örneği” olarak ortaya atılan Avrupa kupalarına gitmeme formülüne sert tepki gösterdi. “Öztürk, “Buna da çok yakışıklı bir isim takmışlar ‘Thatcher modeli’ diye. Halbuki uzaktan yakından alakası yok. Buradan bir fayda beklememek lazım. Yine söyledim. Cambaza bak sirklerde olur, bizde olmaz. Biz de bu tuzağa düşmeyiz” dedi.

Haberin Devamı

Politika yapmayız

Sarı kırmızılı yönetici şunları söyledi: “Politika yapmak ihtiyacında değiliz. Kimse G.Saray kendi çıkarları için bağırıyor demesin. Dosyada 8 kulübün adı geçiyor. Biz aynı durumda olan 10 tane kulübüz. Bu 10 kulüpten bazıları, ‘Ben Avrupa’ya gidemiyorum. Şimdi bu kavgada öne çıkmayayım’ diyebilir. Ama biz doğruları söylemeye devam edeceğiz.” - Kadir ÇETİNÇALI/DHA

Hakkımızı arayacağız

Adnan Öztürk “G.Saray olarak çok net söylüyorum. Hiç kimseden korkumuz yok. Yaygara kültürüne prim vermeyiz. Doğru bildiğimiz yolda yalnız da kalsak sonuna kadar devam ederiz. Dolayısıyla hem etik hem de hukuk kuralları çerçevesinde Türk futbolunun ve kendi kulübümüzün haklarını sonuna kadar ararız” diye konuştu.

Haberin Devamı

Erdoğan ne demişti

“Thatcher holiganlar yüzünden 5 yıl süreyle Avrupa’ya gitmedi de ne oldu? İngilizler kendi aralarında gayet güzel devam ettiler. Döndükleri sene de şampiyon oldular. 8 takım birden ligden düşerse ne olur, futbol biter.

Avrupa’ya 5 yıl gitmesek ne olur ?

/images/100/0x0/55eb50c5f018fbb8f8b95e94

Hürriyet, Avrupa kupalarına katılmamanın maddi-manevi faturasını çıkardı. Böyle bir senaryoda Türk futbolu ciddi boyutlara varacak bir ekonomik kayba uğrayabilir. Ayrıca Avrupa’daki puanlarımız da sıfırlanacağından daha fazla ön eleme turu oynayacağız.

TÜRKİYE dün Başbakan Recep Tayyip Erdoğan’ın sözlerini tartıştı. “Türkiye’de 8 takım düşerse futbol biter” diyen Başbakan, İngiltere eski Başbakan’ı Margaret Thatcher’ın kararını örnek olarak göstermiş ve “İngiliz takımlarının Avrupa’ya çıkışını 5 yıl yasakladı da ne oldu” demişti. Bunun üzerine Hürriyet, Türk takımlarının 5 yıl Avrupa’ya gidememesinin ortaya çıkaracağı maddi ve manevi faturayı araştırdı. İşte her yönüyle o tablo.

Haberin Devamı

Para kaybı ne olacak?
1- ŞAMPİYONLAR Ligi’ne 1 yıllık katılımın ortalama geliri 20 milyon Euro. Diğer gelirlerle birlikte bu miktar 5 yıl için 200 milyon Euro’yu bulacak. UEFA Avrupa Ligi’nde de ortalama 5 milyon Euro’dan kaybımız 75 milyon olacak.

Puanlarımız sıfırlanacak
2- TAKIMLARIMIZIN ve ülkemizin Avrupa puanları sıfırlanacak. Böylece 5 takımla katıldığımız Avrupa Kupalarına sadece 3 takımla katılacağız. İlk ön elemeden başlayarak hiçbir turda seri başı olmadan oynayacağız.

Transferlere yansıyacak
3- AVRUPA Kupalarına katılmamak sadece maddi kayba yol açmayacak. Sow, Elmander, Quaresma ve hatta Avrupa’da oynayan kaliteli gurbetçilerin bile Türkiye’yi tercih etme şansı bulunmuyor.

Haberin Devamı

Tanıtım imkanı kaybı
4- G.SARAY’ın UEFA şampiyonluğu, Fenerbahçe’nin Şampiyonlar Ligi’nde çeyrek final oynaması ülkemize tanıtım imkanı sağlamıştı. Avrupa’ya gitmemek bu tanıtımdan yoksun olmak anlamına geliyor.

Futbol ikinci spor olabilir
5- EĞER kulüplerimiz Avrupa’ya gitmezse futbol, basketbolun gerisine düşerek ikinci spor dalı konumuna gelebilir. Çünkü sadece yerel rekabet heyecanı azaltacak ve futbola ilgi gittikçe düşecek.

Olimpiyat şansımız
6- 5 yıl Avrupa Kupaları’na katılmayan bir ülke için olimpiyat ve Avrupa şampiyonası ev sahipliği yapmak zora girebilir.  Hem ülkemizin prestijine hem de ekonomisine büyük katkı yapacak olan bu organizasyonların olmayabilir. - Ahmet ERCANLAR

Kriz fırsat olabilir
TÜRK Takımlarının Avrupa kupalarına katılmaması “sistemin” tamamen değişmesi anlamına da gelebilir. Bu süre içinde yeni bir yasa ile yönetilen, başkan ve yönetici tahakkümünden kurtulan kulüpler istikrarlı bir yapıya kavuşabilir. Yasak, bu anlamda fırsata da dönüştürülebilir.

İngiltere’den neden farklıyız
1- Thatcher, Avrupa’dan men edilmeyi isterken futbol büyük bir sektör değildi. Şampiyonlar Ligi gibi organizasyonlar yoktu.

2-İngiltere’nin sorunu şike değil şiddetti. İngiltere bu toplumsal sorunlar nedeniyle çok büyük yaralar almıştı.

3-Thatcher’ın aldığı karar sonrası Avrupa’ya geri dönen İngilizler uzun süre toparlanamadı. Büyük İngiliz takımları ilk turlarda elendiler.

İngilizlere etkisi ne olmuştu?

Cezadan önce
* 1984-85 sezonunda İngiltere Avrupa kupalarında 7 takımla temsil edildi.
* Liverpool Şampiyon Kulüpler Kupası’nda final oynadı.
* Everton Kupa Galipleri Kupası’nı kazandı.

Cezadan sonra
* 1990 yılında ise Şampiyon Kulüpler Kupası’na katılamadılar.
* Avrupa kupalarına sadece 2 takımla gidebildiler.
* M.United Kupa Galipleri Kupası’nı kazandı, Aston Villa ise UEFA Kupası’na katıldı ve 2. turda elendi.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!