GeriSeyahat Türkiye’nin en iyi ikinci el oto pazarları
MENÜ
  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Hürriyet Twitter
    • Yazdır
    • A
      Yazı Tipi
Türkiye’nin en iyi ikinci el oto pazarları

Türkiye’nin en iyi ikinci el oto pazarları

Birinci el otomobil piyasasındaki hareketlenme ikinci elde de bir canlanma yarattı. Haftasonları binlerce insan alım satım yapsın yapmasın, ikinci el oto pazarlarını geziyor.

Özellikle otomobil düşkünü erkekler için bir tür hobi oto pazarı gezmek. Biz de otomobil uzmanları, gazeteciler ve işadamlarından oluşan büyük jürimize Türkiye'nin en iyi ikinci el otomobil pazarlarını sorduk. Verdikleri cevaplardan ortaya en iyi 10 listesi çıktı.

Listede ağırlık İstanbul'da. Bununla birlikte Anadolu'da bölgesel olarak hizmet veren canlı pazarlar da var. En iyi 10 pazar arasında, satıcılarla alıcıların bir araya geldikleri geleneksel pazarların yanında son dönemde ortaya çıkan kurumsal marketler de bulunuyor. Buralarda sayı ve çeşit daha az, fiyatların ortalamanın biraz daha üstünde olduğu söyleniyor ama tüketiciye daha fazla güvence sunuyorlar.

DOD-Oto koruma hizmeti var

Dört yıl önce Gebze'de kurulup şimdiki yerine taşındı. Haftanın yedi günü açık. 200 araç kapasiteli. Bir Volkswagen-Doğuş ortaklığı. Her tür ama daha çok genç araçlar bulunuyor. Oto koruma hizmeti sağlanıyor. Yazılı ekspertiz veriliyor. Kredilendirme ve garanti imkanı var. Zamanı gelmiş periyodik bakımlar mutlaka, lastik, akü gibi mekanik aksam bakımı gerekiyorsa yapılıyor. Doğrudan ya da emanet (konsinye) sistemi ile araba alıyor. Otopark, tuvalet ve ücretsiz kahve, meşrubat servisi var. Jüri üyemiz Emre Özpeynirci burayı tercihinde güvenin ilk planda olduğunu söylüyor. Hal Yolu Mahallesi Fatih Caddesi No: 1 Kadıköy, İstanbul Tel: (216) 572 00 00 (dod.com.tr)

autolink-Pasaport veriyorlar

Haftanın her günü açık. Stoklarında minimum 100 araç bulunduruyorlar. Beş yaş altı ve 100 bin km.'yi geçmemiş olan her marka otomobil var. Bu otomobiller kurumun mülkiyetinde satışa sunuluyor. Bir Taşar Group&Itochu Corp. ortaklığı. Altı ay ücretsiz garanti ve kredilendirme imkanı sunuluyor. Araçlara '101 nokta testi' denilen bir mekanik test uygulanıyor ve pasaport adı verilen bir şecere veriliyor. Nakit satış ve takas usulü geçerli. Otopark imkanı mevcut. Alınan araç beğenilmezse bir hafta içinde değiştirilebiliyor. Tuvalet, bekleme salonu ve çay-kahve ikramı var. Jüri üyemiz Nejat Avcı, burada her marka otomobilin ödeme konusunda farklı seçeneklerle bulunabileceğini söylüyor. E-5 üzeri, Esentepe Mah. Erdoğan Sok. No: 7 Kartal, İstanbul. Tel: (216) 473 92 92.

beyaz papyon-24 yıllık oto pazarı

1980 yılından beri hizmet veren Altunizade Beyaz Papyon, sadece pazar günleri açık. Diğer günler otopark olarak hizmet veriyor. 600 araç kapasitesine sahip. Daha çok genç araçlar bulunuyor. Bir limited ortaklık olan Beyaz Papyon'a alıcılar para ödemezken, satılık araçlar 20 milyon lira giriş ücreti ödüyor. Kafeterya, otopark, tuvalet mevcut. Jüri üyemiz Ufuk Sandık, İstanbul'un en eski açık oto pazarlarından olan Beyaz Papyon'un yerinin merkeziliğini ve otomobillerin düzenli sergilenişini övüyor. Altunizade Millet Bahçesi, Üsküdar, İstanbul Tel: (216) 318 32 06-07.

otoborsa otomobil pazarı-Müzayedeyle otomobil satılacak

Ankara OSTİM'de kurulan TK Otoborsa Otomobil Pazarı, 1,5 yıldır Ankaralılara hizmet veriyor. 67 dönümlük bir alan üzerine kurulu. İşletmecisi Ertuğrul Kuruçayırlı. Her gün 08.00-17.00 arası açık olan pazarın en yoğun olduğu günler cumartesi ve pazar. Haftasonları yaklaşık 2 bin 500 araç geliyor. Bunların yaklaşık 1000 tanesi el değiştiriyor. Ankara dışında Adana, İskenderun, Çankırı, Çorum, Kırıkkale gibi illerden gelen günde yaklaşık 20 bin insan pazarı ziyaret ediyor. Yakın bir zamanda müzayede yoluyla da otomobil satılacak. Bağdat Caddesi Gimat Kavşağı, Ankara. Tel: (312) 334 94 65- 334 92 40

otokoç-İnternetten seç, yollasınlar

Haftanın yedi günü açık. Bir Koç Holding kuruluşu. İstanbul merkezin dışında 7 şubeleri var ve internet üzerinden sipariş verebiliyorsunuz. Stoklarında minimum 200-300 araç bulunuyor. Avantajlı kredi imkanı, garantili araç satışı ve sigorta imkanı mevcut. 100 nokta mekanik testi yapılıyor. Araçların yarısı Ford, kalanı diğer markalardan. Ticari vasıtalara ağırlık veriyorlar. Otopark, bekleme salonu, tuvalet ve ikram gibi yan hizmetler bütün şubelerde var. Jüri üyemiz Sümer Demirciler şubeleri vasıtasıyla kurduğu yaygınlığa dikkat çekiyor. İstinye Balabandere Mevkii, Yeniköy İstanbul. Tel: (212) 229 95 55

yüreğir açık oto pazarı-Sadece pazarları açık

Yüreğir Oto Pazarı'nda her pazar ortalama 1200-1300 kullanılmış araç teşhir ediliyor. Teşhir edilen araçların yaklaşık yüzde 10'u satılıyor. Tuvalet, yazıhane ve su hizmeti var. Telefon numarası yok. Araç başına 1 milyon 500 bin lira alınıyor. Genellikle yerli araçların satıldığı oto pazarında yaş sınırı yok. Fiyatlar serbest piyasa kurallarına göre belirleniyor ve plaka satışı da gerçekleştiriliyor. Pazar günleri sabah saat 05.00'ten 13.30'a kadar açık. Jüri üyemiz Süleyman Onatça, Yüreğir Belediyesi'nin sunduğu bu imkandan bütün civar ilçelerin yararlandığını söylüyor. Balcalı Yolu, Mithat Özsan Bulvarı Kavşağı, ATO Ticaret Lisesi yanı, Adana.

mersin açık oto pazarı-Her gün 100 araç satılıyor

Merkez Oto Pazarı'nda her marka ve model otomobil bulmak mümkün. Haftasonları 7.00-14.00 arası açık. İçinde 4 ayrı noktada tuvalet bulunuyor. 500 araç kapasiteli. Çalıntı otomobil kontrolü veya sigorta yapılmıyor. Günde ortalama 100 araç satılan 10 yıllık pazarda yaş sınırı da yok. İçeride restoran, simitçi, çaycı var. Tamir hizmeti de veriliyor. Jüri üyemiz Levent Köprülü, Mersin Oto Pazarı gibi yerlerde gözde araçları daha düşük fiyata bulmak mümkün diyor. İhsaniye Mahallesi Zeytinlibahçe Caddesi. Tel: (324) 336 41 80

kartal açık oto pazarı-Pazarlığına güvenen gitsin

Sadece pazar günleri açık, diğer günlerde eğitim alanı olarak hizmet veriyor. İşletmesi İstanbul Trafik Vakfı'na ait. Müşterilerden girişte ücret alınmıyor, küçük araçlar 10 milyon lira sergi kirası ödüyor. Kapasitesi 5 bin ve hemen her pazar günü doluyor. Tuvalet, yemek imkanı var ama iptidai koşullarda veriliyor. Alıcı ve satıcılar kendi aralarında takas, garanti gibi anlaşmalar yapabiliyor. Pazarlık usulü esas. Jüri üyemiz Semih Kaçanoğlu kendine araba alacak olsa mutlaka gezeceği beş yerin içinde olduğunu söylüyor. E-5 Karayolu Üzeri Kartal Devlet Hastanesi Yanı. (216) 459 07 74.

birleşik oto pazarı-Kapasitesi 3 bin 500 araç

1998 yılında kurulan Kemalpaşa'daki İzmir Birleşik Oto Pazarı sadece pazar günleri 07.30 ile 19.00 arası açık. Kadın ve erkek olmak üzere tuvaletleri mevcut. 3 bin 500 otomobil kapasitesine sahip. Otomobil bırakılmadığı için pazarda sigorta söz konusu değil. Çalıntı otomobillerle ilgili olarak jandarma, polis ve pazar çalışanları ortak çalışma içinde. Pazar günü 10 milyar ortalamayla 350 araç satılıyor. Bu da 3.5 trilyonluk bir ciroya denk geliyor. Pazarda yaş ve marka sınırı aranmıyor. Jüri üyemiz Sezai Çakmak burada araç sahiplerinden doğrudan alışverişin yanı sıra aracıların da bulunduğunu söylüyor. Ankara Asfaltı, Ulusuluk Mevkii, Kuyucak Köyü, Kemalpaşa - İzmir. Tel: (232) 278 78 99.

küçük sanayi oto pazarı-Hangi markayı ararsan var

Yalnızca pazar günleri açık. Kapasitesi 2000 ile 2100 arasında değişiyor. Pazar alanı cumartesi saat 13.00'ten itibaren aracını bırakmak isteyenlere açılıyor. Ancak, alım-satım pazar günü 07.30- 17.00 saatleri arasında. Güvenlik, 18 kişilik personel tarafından sağlanıyor. Pazar alanında tuvalet, mescit ve yemek salonları bulunuyor. Giriş ücreti olarak her tür araçtan 4 milyon lira alınıyor. Yaş sınırı yok. Jüri üyemiz Ali Münir Büyükyazıcı, Bursa'daki bu pazarın istenilen her tür aracın bulunabildiği bir yer olduğunu, geçen yıl kendisinin de buradan bir araba satın aldığını söylüyor. Nilüfer İlçesi, Küçük Sanayi Bölgesi. Tel: (224) 441 79 43
False