Gül, Giresun Üniversitesi'ne Attar'ı atadı

Güncelleme Tarihi:

Gül, Giresun Üniversitesine Attarı atadı
Oluşturulma Tarihi: Mart 28, 2012 15:35

Cumhurbaşkanı Abdullah Gül, Giresun Üniversitesi Rektörlüğü’ne YÖK tarafından kendisine sunulan listedeki kadın aday Prof.Dr.Aygün Attar’ı atadı.

Haberin Devamı

Cumhurbaşkanlığı Basın Merkezi’nden yapılan açıklamada Cumhurbaşkanı Abdullah Gül’ün Giresun Üniversitesi Rektörlüğüne, Türkiye Cumhuriyeti Anayasasının 130 uncu ve 2547 sayılı Yükseköğretim Kanununun 13 üncü maddeleri uyarınca, Yükseköğretim Kurulunun önerdiği adaylar arasından Prof.Dr. Aygün Attar’ı atadığı belirtildi.

Prof.Dr.Attar daha önce Giresun Üniversitesi'nde rektör yardımcılığı da yapmıştı.

GÜL’ÜN ATADIĞI İSİM YÖK’ÜN LİSTEBAŞIYDI

Giresun Üniversitesi’nde rektörlük koltuğu 1 Haziran 2010'da emeklilik üzerine boşalmıştı. Giresun Üniversitesi'nde yapılan seçimler sonucu YÖK 31 oyla birinci ve 29 oyla ikinci olan adayları eledi, 1 oy olan Prof. Dr. Murat Teker'i ise Cumhurbaşkanı Gül’e sunduğu aday listesine aldı.

18 Haziran 2010'da yapılan rektörlük seçiminde Halil İbrahim Bahar 31, Prof. Dr. Mustafa Türkmen 29, Prof. Dr. Aygün Attar 21, Prof. Dr. Ayhan Bölük 4, Prof. Dr. Yılmaz Can 2, Prof. Dr. Murat Teker ise 1 oy almıştı.

1 Temmuz 2010'da toplanan YÖK Genel Kurulu, seçimde en fazla oyu alan Bahar ile ikinci olan Türkmen'i eledi, seçimde üçüncü olan Attar'ı listebaşı yaptı. Ayhan Bölük ikinci ve Yılmaz Can ise üçüncü sıraya yerleştirildi ancak hazırlanan liste, Can'ın istifası nedeniyle Cumhurbaşkanlığı'na sunulamadı. Mahkemelik de olan süreç sonucu listeden çıkarılmasını isteyen Can’ın yerine seçimde 1 oy alan Sakarya Üniversitesi Öğretim Üyesi Teker'in üçüncü aday olarak Cumhurbaşkanlığı'na sunmaya karar verildi.

 

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!