Metro Holding’e baskında 45 kişi gözaltına alındı

Güncelleme Tarihi:

Metro Holding’e baskında 45 kişi gözaltına alındı
Oluşturulma Tarihi: Mart 28, 2012 00:00

Tehditle çek senet tahsilatı yaptığı ve cinayete azmettirdiği iddiasıyla geçen ay tutuklanan Metro Turizm’in sahibi Galip Öztürk’ün şirketlerini dün 2’nci kez polis bastı. Metro Holding’in Beykoz’daki genel merkezi ile Metro Turizm’in İstanbul Otogarı’ndaki genel müdürlük binasında arama yapıldı.

Evraklara el konuldu
İstanbul Otogarı’ndaki genel müdürlük binasına 05.00’te gelen polisler 16.00’ya kadar evrakları inceledi. Bazı evraklara el konuldu. Galip Öztürk’ün kardeşi Talip Öztürk, Metro Holding Yönetim Kurulu Başkan Yardımcısı Sevgi Mert’in de aralarında bulunduğu 45 kişi gözaltına alındı. Metro Holding Yönetim Kurulu Başkanı, eski siyasetçi Mehmet Ali Bayar’ın ise kısa bir süre önce ABD’ye gittiği ortaya çıktı. Polis yetkililerinden edinilen bilgiye göre, operasyon kararı Metro Holding’in bünyesinde bulunan ve borsada faaliyet gösteren bazı şirketlere ait hisse senetleriyle oynanarak haksız kazanç elde edildiği iddiası üzerine alındı.
Soruşturma dosyasında, geçen ay tutuklanan Galip Öztürk’ten para aldığı ileri sürülen bazı gazeteciler ile savcı ve hâkimler hakkında da bilgi bulunduğu iddia edildi. Soruşturmayla ilgili bir iddia da uyuşturucu kaçakçısı Hurşit Yavaş tarafından gönderilen bir mektup. Buna göre, Hurşit Yavaş mektubunda Galip Öztürk’ün servetiyle ilgili iddialarda bulunuyor.
Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!