Ankara-İstanbul hattı uçakla yarışacak

Güncelleme Tarihi:

Ankara-İstanbul hattı uçakla yarışacak
Oluşturulma Tarihi: Mart 27, 2012 17:51

Ankara-İstanbul Yüksek Hızlı Tren projesi seneye devreye girecek. Böylece Ankara-İstanbul arası 3 saate inecek.

Haberin Devamı

Köseköy-Gebze YHT hattının Köseköy Tren İstasyonu'nda düzenlenen temel atma töreninde konuşan Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Binali Yıldırım,  Ankara-İstanbul YHT projesini 2013 yılında hizmete açacaklarını bildirdi.

Yıldırım, “İnşallah 2013'te hattın tamamını açarak İstanbul'u Kocaeli'ne,  Sakarya'ya, Ankara'ya, Konya'ya, Bursa'ya, Sivas'a bağlayacağız” dedi.

Bilim, Sanayi ve Teknoloji Bakanı Nihat Ergün de YHT projesinin yolcu taşımacılığı için iki hat olarak düşünüldüğünü, İzmit Körfezi'nde çok ciddi bir yük taşımacılığı potansiyeli bulunduğunu belirterek, “Onun için sistemin üç hatta çıkarılması, üçüncü hattın özelikle yük taşımacılığı için bir planlama dahilinde tamamlanması ve bitirilmesi uygun olur” dedi.

Projelerin sessiz sedasız gittiğini, etkilerinin gelecek yıllarda çok büyük olacağına dikkati çeken Ergün, “Köseköy-Gebze arasındaki hızlı tren hattının temelini atıyoruz. İnşallah zamanı içinde, 24 ayda tamamlanacak. Bugün İstanbul Boğazı'nın altından raylı sistemli bir tünel bitmek üzere, kısa zamanda devreye girecek. Bir taraftan projelerimiz tamamlandığında Türkiye Çin'den Londra'ya kadar tren yolu hattıyla taşımacılık yapılabilecek yegane ülke haline gelecek” şeklinde konuştu.

Haberin Devamı

3 SAATE İNECEK

Marmaray’la entegre olacak Ankara- İstanbul Yüksek Hızlı Tren Projesi'yle Ankara–İstanbul arası 3 saate, Ankara-Gebze 2 saat 30 dakikaya inecek. Ankara İstanbul arasında yılda 17 milyon yolcuya hizmet verilecek.

 

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!