Liderler Seul'de "nükleer terörizm" uyarısı yaptı

Güncelleme Tarihi:

Liderler Seulde nükleer terörizm uyarısı yaptı
Oluşturulma Tarihi: Mart 27, 2012 09:37

Seul’deki Nükleer Güvenlik Zirvesi’nin sonuç bildirisinde, nükleer terörizmin uluslararası güvenliğin önündeki en büyük engel olduğu belirtildi.

Haberin Devamı

BBC, Kuzey Kore'nin uzun menzilli roket fırlatma planına yoğunlaşılan zirvenin sonuç bildirisinde, nükleer silahsızlanma, nükleer yayılmanın önlenmesi ve nükleer enerjinin barışçı amaçlarla kullanılması kararlılığının teyit edildiğini bildirdi.

Radyoaktif materyallere sınırlama getirilmesi için uluslararası bir mekanizmanın oluşturulması kararlaştırıldığı bildiride, "savunmasız nükleer malzemelerin" güvence altına alınması istendi.

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın da katıldığı zirvenin ardından yayımlanan bildiride, nükleer terörün uluslararası güveniliğin önündeki en zorlu tehdit olduğu ifade edildi.

Seul'de liderlerle ikili görüşmelerde bulunan Erdoğan, Hindistan Başbakanı Manmohan Singh ve Danimarka Başbakanı Helle Thorning-Schmidt ile bir araya geldi. Erdoğan'ın basına kapalı gerçekleştirilen temaslarında Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Taner Yıldız ile Ekonomi Bakanı Zafer Çağlayan da hazır bulundu.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!