Şike davasında 10. duruşma sona erdi

Güncelleme Tarihi:

Şike davasında 10. duruşma sona erdi
Oluşturulma Tarihi: Mart 28, 2012 09:17

Çağlayan Adliyesi'nde gerçekleştirilen 16'sı tutuklu 93 sanıklı şike davasının 10. duruşması dün sona erdi. Davaya perşembe günü saat 9.00'da 11. duruşma ile devam edilecek. Duruşmanın en ilginç olayı, Fenerbahçe Kadın Voleybol Takımı'nın Avrupa şampiyonluğu kupasıyla Başkan Aziz Yıldırım'ı ziyaret etmesiydi. Kupayı mahkeme salonuna götürmek isteyen takıma hakim izin vermedi ve sarı lacivertli voleybolcular da duruşma salonuna kupasız çıktı. Salona gelen voleybolcuları şampiyonluklarından dolayı tebrik eden Hakim Mehmet Ekinci, takım kaptanı Seda Tokatlıoğlu'nun Aziz Yıldırım'ın yanına gelmesine izin verdi. Yıldırım Tokatlıoğlu başta olmak üzere tüm oyuncuları sarılıp öperken gözyaşlarını tutamadı.

Haberin Devamı

Avrupa Şampiyonu Fenerbahçe Bayan Voleybol takımının 12 oyuncusu Fenerbahçe Voleybol Şubesi Başkanı Hakan Dinçer ve teknik heyet, Aziz Yıldırım'ı duruşma salonunda ziyaret etti.

Mahkeme Başkanı Mehmet Ekinci, Şampiyon Voleybol takımının salonda olduğunu ve kendilerini tebrik ettiklerini ifade etti. Başkan Ekinci, duruşmayı bitirdiklerini ve Perşembe gününe ertelediklerini bildirdi. Başkan Ekinci ardından, takım kaptanı Seda Tokatlıoğlu'nu tutuklu sanıkların bulunduğu bölüme çağırdı. Aziz Yıldırım kaptan Tokatlıoğlu'nu öperek tebrik etti. Bu sırada Aziz Yıldırım'ın gözyaşlarına boğulduğu görüldü.

SARI MELEKLER ÇAĞLAYAN'DA / FOTO GALERİ

BAŞKAN'A HEDİYE TOP

/images/100/0x0/55ea5019f018fbb8f877ae3b

Haberin Devamı

Kaptan Tokatlıoğlu heyetin bulunduğu bölüme gitti ve Başkan Ekinci'ye bütün takım oyuncularının imzası bulunan voleybol topunu hediye etti. Bu sırada salonda alkış sesleri yükseldi. Salonda bulunan Fenerbahçe yönetcileri Murat Özaydınlı, Nihat Özdemir, Cihan Kamer ve Ünal Uzun'un da aralarında bulunduğu yöneticiler de duygusal anlar yaşandı ve gözyaşlarını tutamadı. Ardından Aziz Yıldırım tutuklu sanıkların bulunduğu bölümün kenarına gelerek bütün takımı ve teknik heyeti tek tek tebrik etti. Takımın şampiyonluk kupasını da yanlarında getirdiği ancak kupanın adliyeye alınmadığı öğrenildi.

AZİZ YILDIRIM'I AĞLATAN ZİYARET / WEB TV

SEDA TOKATLIOĞLU: BURADA OLMAYI HAK ETMİYORLAR

10. DURUŞMADAN NOTLAR

/images/100/0x0/55ea5019f018fbb8f877ae3d

-Çağlayan'a gelen Sarı Melekler, hakimden izin çıkmadığı için kupayı otobüste bıraktı.
-Fenerbahçe Kadın Voleybol Takımı Çağlayan Adliyesi'nde...
-Duruşmaya ara verildi.
-Ümit Aydın da savunmasında "Ben de menajerlik sınavına girdim.. Kopya da çektim başkalarından.. Ama başarılı olamadım.."dedi.
-Özden Aslan ise savunmasında, " Önceki ifadelerimi kabul etmiyorum; ağır baskı gördüm.. Savcı bana, 'çık dışarı, 5 dakika düşün, yoksa seni tutuklayacağım' dedi. Sınav gayet laubaliydi.. Ama aklıma gelmeyecek şeyler yaşadım.. Oğlum 7 aydır psikolojik tedavi görüyor.. Kızım sınıfta kaldı.."dedi.
-Ayrıca Fenerbahçe Kadın Voleybol Takımı CEV Avrupa Şampiyonlar Ligi'nde kazandıkları kupayla birlikte Çağlayan Adliyesi'ne gidiyor.
-Mahmut Güneş savunmasında; "Suçlamaları reddediyorum, soruları almadım, kimseye para vermedim, zaten sınavı da kazanamadım..Sınav ortamı gayet rahattı, birbirimize bakarak kopya çektik." dedi.
-Menajerlik sorularıyla ilgili sırasıyla Mahmut Güneş, Özden Aslan ve Ümit Aydın savunmalarını yaptı.
-Menajer Abdullah Cila savunmasında, "Menajerlik sınavının cevap anahtarını sınavdan 3 gün önce aldım, Olgun Peker dahil birkaç kişiye verdim.. Ama parayla değil" dedi..
-Sercan Yıldırım, yaptığı savunmada "Bu dava yüzünden psikolojim bozuldu ve futbolum etkilendi hala da toparlayamadım. Samet ile hiçbir telefon görüşmem olmamıştır.Tek tapem Ali Kıratlı iledir." ifadelerini kullandı.
- Emenike'nin menajeri Erdem Konyar savunmasını yaptı. Konyar savunmasında, "Karabük Emenike'siz de çok maç kazandı" dedi.
- Avukat Dizdar: Beşiktaşlıyım ama kupa maçında şikeyi hakem yaptı. Golü iptal etti
-İlhan Ekşioğlu'nun avukatı: Dün Telegol'ü izledim gece 2 buçuğa kadar.  Fatih Terim, Culio kirlaıktı. 1 buçuk milyon euro opsiyonu da Orduspor'dadır. Culio'nun kendisinin olduğunu sanmaktadır. Culio Galatasaray'da oynamak istiyorum diyor sözleşmesi feshediliyor.  Emenike transferinde de benzer konuşmalar olmuştur.
-İskender Beşiktaş maçından önce kimseyle konuşmadığını telkin almadığını söyledi.
- İskender: "İki maçla suçlanıyorum. Birisinde sahanın yıldızıydım, diğerinde ise 10 dakika forma giydim. Yusuf Turanlı menejerimdir ve her gün konuşmamız çok doğal. Maça yansıyan bir şey olmadı. Aksine maçta oynarsam elimden geleni yaparım dedim."
- Aranın ardından İskender Alın'ın savunmasıyla duruşmaya devam ediliyor.
- Avrupa Şampiyonu olan Fenerbahçe Kadın Voleybol Takımı, kupayla saat 16.00'da Çağlayan'da olacaklar.
- Duruşmaya ara verildi.
- Aziz Yıldırım: Trabzonsporlu yöneticilerin dinlemelerden haberi olduğunu gösteren tapeleri Perşembe günü açıklayacağım.
- Aziz Yıldırım Mithat Halis'e sorular sordu. Ve Mithat Halis de, Fenerbahçe'den kimsenin Sivasspor'a Ankaragücü maçı için bir şey istemediğini söyledi.
- Aziz Yıldırım:  Bu dava başka bir dava Perşembe gününü bekleyin. Bu bir şike davası olsaydı ben burada olmazdım. Davada yargılanan herkes gelsin buraya yüzleşelim hesaplaşalım o zaman.
- Aziz Yıldırım:  Sadece biz yargılanıyor gibiyiz. 6 ay sonra geleceklerse hiç gelmesinler.  Tüm Türk sporu burada yargılansın o zaman.
- Hakim: Bu talebi değerlendireceğiz. Onları da çağıracağız çapraz sorguya burada alalım.
- Aziz Yıldırım: Fenerbahçe dışındakiler neden buraya gelmiyorlar. Trabzonlular neden gelmiyorlar Neredeler onlar?

"BU SUÇLAMAYI GURURUMA YEDİREMİYORUM"

Haberin Devamı

Fenerbahçe'ye Eskişehirspor'dan transfer olan Sezer Öztürk ise savunmasında, "2011 Eskişehirspor'dayken transfer etmek isteyen birçok takım oldu. Avukat Sami Dİnç ile transferim konusunda konuştum. Bana hiçbir zaman yasadışı bir teklifte bulunulmamıştır. Teşvik iddiası gerçek dışıdır. Bu suçlamayı gururuma yediremiyorum. Her formada akıttığım terin hakkını verdim. Fenerbahçe'ye transfer olmak için Eskişehirspor'dan alacağımdan vazgeçtim" diye konuştu.

Üye hakim Hikmet Şen, Öztürk'e "Ümit Karan'ın size iyi oynama veya kötü oynama telkini oldu mu?" diye sordu. Sezer Öztürk ise, "O kaptanımızdır. Her maçta olduğu gibi aynı konuştu. Son maçlarda dikkatli olmamızı söyledi. Trabzon maçında ne konuştuysa Fenerbahçe maçında da onu konuştu" yanıtını verdi.

Haberin Devamı

"BU HAYIRLI BİR DAVA DEĞİL"

Ardından uluslararası menajer Mithat Halis savunmasını yaptı. Sesinin titrediği duyulan Halis, "Hakkımda dava açan savcı benim ifademi dahi almadı. Ciddiye alınmayan insanın ifadesi alınmaz. Beni ciddiye almadılar. 80'de de siyasi davalarda yargılandım. Bu işleri biliyorum. Şimdi şike davasında yargılanmayı kendime yediremiyorum. Bu hayırlı bir dava değil. Suçlama ne? Kim kimi neyle suçluyor? Bileyim de cevap vereyim. Ben 450 futbolcusu olan menajerlik şirketinin ortağıyım. Duyum almışlar. Ne duyumu burada herkes duyum alıyor. Duyum nedir ya ne duyumu? Değil telefon konuşmalarını kapı arkasındaki konuşmalarını dahi kabul ediyorum. Lanet olsun. Bu olaylarla ilgim yok, ayrıca şike de teşvik de yok. Teşvik, şike bahis için olur. Burada öyle bir bağ yok" diye konuştu.

Haberin Devamı

"ŞİKE DAVASI OLSAYDI BEN YARGILANMAZDIM"

Halis'in savunmasının ardından soru sormak için söz isteyen Aziz Yıldırım, "Herkes gelip iki dakika konuşuyor burada bir biz saatlerce ifade veriyoruz bir biz yargılanıyoruz. Fenerbahçe yargılanıyor. Trabzonsporlular da gelsin. Gazeteler sadece bizi yazıyor. Burada Türk sporu yargılanıyor ise gelsinler yargılansınlar. Bu dava şike davası olsaydı ben yargılanmazdım" dedi.

"GELSİNLER HESAPLAŞALIM"

Bunun üzerine Mahkeme Başkanı "Herkesi zorla konuşturamayız. Talimat ile ifade alma yasal bir durumdur. Yargılamanın sonunda bir hafta ayıracağız. Talimatla ifadesi alınan sanıklar burada olacaklar. Acele ettiginiz icin bilmiyorsunuz. Çapraz sorgularınız olacak" dedi. Yıldırım ise, "6 ay sonra gelseler ise yaramaz. 6 ay daha yatacağız demektir bu. Gelsinler hesaplaşalım. Benim 103 tane tapem okunsun, bir tane sucum varsa herkesin cezası kadar yatarım. Halis ile Nevzat Şakar konuşurken dinlemeden haberleri varmış gibi konuşuyorlar o tape burada yok. Bende var Perşembe gunü o tapeyi buraya getireceğim" dedi. Yıldırım ardından iddianamede yer alan ve Mithat Halis'in Trabzonsporlu yönetici Nevzat şakar ile konuşmalarını içeren tapelerini okudu.Tapeler ile ilgili açıklamalarda bululunan Halis, "Ne Fenerbahçe ne Trabzon şike ve teşvik primi amaçlı benim oyuncularım icin bir girişimde bulunmadı" diye konuştu. Duruşma tutuksuz sanık Şükrü Ongar'ın savunmasıyla devam ediyor.

FENERBAHÇE'NİN ŞAMPİYON OLMASINI İSTEMEM

Haberin Devamı

"Futbolda şike" iddiaları üzerine aralarında Fenerbahçe Spor Kulübü Başkanı Aziz Yıldırım'ın da bulunduğu 16'sı tutuklu 93 sanık açılan davanın 10. duruşması görülmeye başlandı. Özel yetkili İstanbul 16. Ağır Ceza Mahkemesi'nce görülen duruşmaya aralarında Aziz Ylıdırım ve Olgun Peker'in bulunduğu 16 tutuklu sanık katıldı. Tutuksuz sanıklardan ise bir önceki celse tahliye edilen Şekip Mosturoğlu'nun yanı sıra savunmalarını yapmak üzere Ümit Karan'ın da aralarında bulunduğu çok sayıda tutuksuz sanık duruşmada hazır bulundu.

"BİR GALATASARAYLI OLARAK..."

Mahkeme Başkanı Mehmet Ekinci tutuksuz sanıklardan Ümit Karan'ı sanık kürsüsüne çağırdı. Karan savunmasında, "Şu anda hayatım alt üst oldu. Böyle bir olayda adımın geçmesi beni çok üzdü" dedi.

Eskişehirspor-Fenerbahçe maçında Fenerbahçe lehine şike yaptığı iddiasıyla suçlanan Karan, "Bir Galatasaraylı olarak Fenerbahçe'nin şampiyon olmasını istemem" diye konuştu. Mahkeme Başkanı Mehmet Ekinci Karan'a tutuklu sanık Ali Kıratlı ile yaptığı konuşmaların ne anlama geldiğini sordu. Karan ise,"Böyle birşeyle bana gelemezler, çok ağır tepki koyacağımı bilirler" ifadesini kullandı. Duruşma, Karan'ın savunmasıyla devam ediyor.

AZİZ YILDIRIM: "HERKES NAMUSLU BİR BİZ NAMUSSUZ"

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!