Başbakan Erdoğan'dan diplomasi atağı

Güncelleme Tarihi:

Başbakan Erdoğandan diplomasi atağı
Oluşturulma Tarihi: Mart 26, 2012 09:52

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, bugün Güney Kore Devlet Başkanı Lee Myung-bak ile görüştü ve görüşmenin ardından Uzakdoğu’da ilk olacak serbest ticaret anlaşması imzandı. Bu anlaşmayla 5 yıl içinde Güney Kore’den Türkiye’ye, Türkiye’den de Güney Kore’ye 7 yıl içinde sanayi ürünleri ihracatı sıfır gümrükle girecek. 10 yıl içinde ise karşılıklı tarım ürünleri ihracatı sıfır gümrüğe tabii olacak.

Haberin Devamı

Erdoğan, bu görüşmeden sonra, kaldığı Intercontinental Coex otelinden yürüyerek zirve merkezine geçip, Ürdün Abdullah ile ikili görüşme gerçekleştirdi.

Erdoğan, bugün ayrıca Şili Cumhurbaşkanı Sebastian Pinera, Pakistan Başbakanı Yusuf Ziya Gilani, İtalya Başbakanı Mario Monti, Kazakistan Cumhurbaşkanı Nursultan Nazarbayev ile basına kapalı olarak ikili görüşmeler gerçekleştirecek.

Başbakan Erdoğan, aksam saatlerinde de zirvenin resmi karşılama töreni, resepsiyon ve akşam yemeğine katılacak.

Erdoğan, salı günü de Nükleer Güvenlik Zirvesi'nin oturumuna katılacak.

Salı günü ayrıca Danimarka Başbakanı Helle Thorning-Schmidt, Hindistan Başbakanı Monmahan Singh, Hollanda Başbakanı Mark Rutte, Rusya Federasyonu Devlet Başkanı Dimitri Medvedev ve İspanya Başbakanı Marino Rajoy ile ikili görüşmeler yapacak Erdoğan, ayrı günün gecesi Seul’den İran’a geçecek.

Haberin Devamı

ERDOĞAN BAN Kİ-MUN İLE KIBRIS'I GÖRÜŞTÜ
Erdoğan'ın bugün BM Genel Sekreteri Ban Ki-mun ile Seul'de yaptığı görüşmede Suriye ve Kıbrıs'taki gelişmelerin ele alındığı bildirildi.

BM sözcülüğünden, Genel Sekreter Ban'ın Nükleer Zirve için geldiği Seul'de görüştüğü liderlerle ele aldığı konular ile ilgili açıklama yapıldı.

Sözcülük açıklamasında, Genel Sekreter Ban'ın, Başbakan Erdoğan ile yaptığı görüşmeye ilişkin olarak “Genel Sekreter Ban ve Başbakan Erdoğan, Suriye ve Kıbrıs'taki son gelişmeleri ele aldılar” denildi.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!