Erdoğan, Kore’den ‘motor’ istedi, Çağlayan ‘Sakın geç kalma’ şarkısıyla davet etti

Güncelleme Tarihi:

Erdoğan, Kore’den ‘motor’ istedi, Çağlayan ‘Sakın geç kalma’ şarkısıyla davet etti
Oluşturulma Tarihi: Mart 26, 2012 00:00

Başbakan Tayyip Erdoğan, Güney Koreli Hyundai’den Türkiye’de motor da üretmesini istedi. Ekonomi Bakanı Zafer Çağlayan da, Güney Koreli diğer şirketleri yatırıma çağırmak için, “Sakın geç kalma erken gel”i söyledi.

Haberin Devamı

BAŞBAKAN Tayyip Erdoğan ve Güney Kore’nin dev şirketlerinin CEO’ları arasındaki görüşmeye şarkı sözleri damgasını vurdu. Erdoğan, i20 modelini üretim kapasitesini artıracağını söyleyen Hyundai CEO’suna “Türkiye’de motor üretin” davetinde bulunurken, Ekonomi Bakanı Zafer Çağlayan da “Sakın geç gelme erken gel” şarkısını söyledi. CJ şirketinin CEO’su Türklere sevgisini göstermek için Erdoğan’a Türkçe “Üsküdar’a giderken aldı da bir yağmur” şarkısını söyledi.

400 milyon dolara seslendi

Nükleer Güvenlik Zirvesi için Seul’de bulunan Başbakan Erdoğan, yıllık toplam ciro değeri 400 milyar doları bulan şirketlerin CEO’larıyla görüştü. CEO’lara Türkiye’nin kat ettiği ekonomik gelişmeyi anlatan Erdoğan, “Türkiye’de ciddi yatırım imkanları var. Türkiye önemli yatırım fırsatları sunuyor. Türkiye’ye yatırıma gelin. Yatırım ortamı konusunda, bürokratik engellerin kaldırılması dahil, gereken her tülü kolaylığı sağlarız” dedi.

Haberin Devamı

Aldı da bir yağmur

Başbakan Erdoğan ile Hyundai CEO’su arasında ilginç bir diyalog yaşandı. Hyundai CEO’su Erdoğan’a i20 modelinin üretim kapasitesini 100 binden 200 bine çıkaracaklarını söyledi. Erdoğan da, “motor yatırımını neden Türkiye’de yapmıyorsunuz, üretim için en ideal ülke Türkiye” dedi. Ekonomi Bakanı Zafer Çağlayan da CEO’ya “Fırsatı kaçırıyorsun, motor yatırımlarıyla ilgili teşvik sisteminde çok önemli bir dönemeçteyiz. Bizde bir şarkı vardır. Sakın geç kalma erken gel” dedi. Çağlayan, teşvik paketinin çıkması durumunda Hyundai’nin motor üretimine geçeceğini söyledi. Türkiye’de turizm yatırımı yapmak isteyen CJ şirketinin CEO’su Hae-sun Lee de Türkiye’ye sevgisini göstermek için, “Üsküdar’a gider iken aldı da bir yağmur” şarkısını Türkçe söyledi. Bu sürpriz karşısında şaşıran Erdoğan, CEO’yu alkışlayarak tebrik etti.

Cari açığın panzehiri

Ekonomi Bakanı Zafer Çağlayan da stratejik yatırımlarda yatırım indirimini tekrar geri getirecek, devletin sosyal güvenlik masraflarını kısmen karşılanacağı yeni teşvik sisteminin cari açığın panzehiri olacağını söyledi. Yeni sistemin Kore dönüşünde açıklanacağını belirten Çağlayan, “Özellikle Türkiye’de üretilmeyen, ithal edilen ürünlerin çok yoğunluklu desteklerle gerek üretim gerekse yatırım aşamasında çok önemli desteklerin sağlanacağı bir ortam oluşacak. Açıklanacak olan sistemle Türkiye işgücü maliyetlerinde son derece iddialı hale gelecektir. Türkiye’de yatırım yapan ciddi manada bu işten kazanacaktır” diye konuştu.

Haberin Devamı

2. El otomobil fırsatları için tıklayın

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!