310 milyon dolara geliştirildi 43 bin liraya Türkiye’ye girdi

Güncelleme Tarihi:

310 milyon dolara geliştirildi 43 bin liraya Türkiye’ye girdi
Oluşturulma Tarihi: Mart 26, 2012 00:00

Koreli Hyundai’nin Almanya Russelsheim’daki Avrupa Ar-Ge Merkezi’nde özellikle Avrupalı müşteriler için tasarladığı yeni i30 modeli, 43 bin liradan başlayan fiyatlarla Türkiye’de satışa sunuldu.

Haberin Devamı

Hyundai Assan Genel Müdürü Ümit Karaarslan, yeni i30’un 2009 yılından bu yana 34 aylık bir süreçte  geliştirildiğini ifade ederek, yeni i30’un geliştirilmesi için 310 milyon  dolarlık bir yatırım gerçekleştirdiğini ve yeni i30’un global satış hedefinin 5  yılda 1 milyon 370 bin adet olduğunu bildirdi.

Hedef 6 bin satmak

Yeni i30’un satış hedefini bu yıl için 6 bin adet olarak  belirlediklerini dile getiren Karaarslan, bu hedefe ulaşmak için tüm çalışanlar  ve bayiler birlikte çalıştıklarını kaydetti. Kararaslan, Hyundai Türkiye olarak bu yıl için, ekonomik koşulları ve  pazar beklentilerini de dikkate alarak 50 bin adetlik bir satış hedefi  koyduklarını belirterek, bu yılki satış hedeflerinin geçen yılın üzerinde  olduğunu, daralan pazarda pazar paylarını artıracaklarını söyledi.

Haberin Devamı

Yeni i30, Türkiye’de ikisi de 1.6 litre hacme sahip olan benzinli ve  dizel motor seçenekleri ile satışa sunuldu. Dizel motor seçeneğinde hem otomatik  hem de düz vites opsiyonlarına sahip Yeni i30, her iki tercihte de 6 ileri vites ile yüksek performans ve düşük tüketimi bir arada sunuyor. Düz vites seçeneği ile  ortalama 100 kilometrede 4.3 litre yakıt tüketimi sunan 1.6 litrelik CRDi dizel  motorun otomatik şanzıman seçeneğinde ise yakıt tüketimi ortalaması ise 100  kilometrede 5,5 litre olarak dikkat çekiyor.

2. El Hyundai ilanları için tıklayın!

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!