Poşu davasında 25 ayın sonunda tahliye çıktı

Güncelleme Tarihi:

Poşu davasında 25 ayın sonunda tahliye çıktı
Oluşturulma Tarihi: Mart 24, 2012 00:00

Taktığı poşu nedeniyle PKK üyesi olmak suçundan 24 Şubat 2010’da tutuklanan Galatasaray Üniversitesi Endüstrisi Mühendisliği Bölümü öğrencisi Cihan Kırmızıgül (24), 25 ay sonra tutuklu kaldığı süre gözönüne alınarak tahliye edildi.

Haberin Devamı

İstanbul 14’üncü Ağır Ceza Mahkemesi’ndeki duruşmada 19 yıldan 61 yıla kadar hapsi istenen tutuklu sanık Cihan Kırmızıgül hazır bulundu. Kırmızıgül’ü, kardeşi Serhat, babası Vahap Kırmızıgül ile arkadaşları ve Galatasaray Üniversitesi’ndeki hocaları yalnız bırakmadı. Mahkeme Başkanı Rüstem Eryılmaz, karar çıkması beklenen duruşmada, Hâkimler ve Savcılar Yüksek Kurulu’nca düzenlenen seminer nedeniyle heyet değişikliği olduğunu, karar verilmeyeceğini söyledi. Söz alan Kırmızıgül’ün avukatı Hasan Fehmi Demir, “Sayın savcımız burada, suçlamalara ilişkin bir tane delil söylesin” dedi. Demir’in bu sözleri söylediği sırada telefonu çalan Savcı İsmail Işık salondan çıktı. Bunun üzerine Demir, “Tabii telefon görüşmesi bittikten sonra” dedi. Kırmızıgül’ün avukatlarından Fikret İlkiz de “Tahliye kararı vermemeniz için hiçbir neden bulunmadığı görüşündeyiz” diye konuştu. Savcı İsmail Işık, atılı suçun vasıf ve mahiyeti, mevcut delil durumu itibariyle Cihan Kırmızıgül’ün tutukluluk halinin devamını istedi. Mahkeme heyeti ise tutuklu kaldığı süreyi gözönüne alarak Cihan Kırmızıgül’ün tahliyesine karar verdi. Cihan Kır-mızıgül’ün tahliyesini ailesi, arkadaşları ve hocaları birbirlerine sarılarak kutladı.

CİHAN İÇİN KLİP HAZIRLADILAR / WEB TV

SESSİZ KALAMAYIZ

Haberin Devamı

Duruşma başlamadan önce İstanbul Adalet Sarayı’nın önüne gelen Galatasaray Üniversitesi öğretim üyeleri, öğrencileri ve BDP Milletvekili Sebahat Tuncel davayı protesto etti. Galatasaray Üniversitesi öğretim üyesi Yasemin İnceoğlu, “Öğrencilerin siyaset yapma hakları ellerinden alınıyor. Tutuklu öğrencilerin sayıları yüzlerle ifade ediliyor. Buraya tüm bu olaylar karşısında sessiz kalmadığımızı, mücadele edeceğimizi göstermek için geldik” dedi.

BDP’Lİ TUNCEL KARŞILADI

Poşu taktığı için ’terör örgütüne üye olduğu’ iddiasıyla 25 aydan bu yana tutuklu olarak yargılanan Galatasaray Üniversitesi Endüstri Mühendisliği Fakültesi öğrencisi 24 yaşındaki Cihan Kırmızıgül, İstanbul 14’ncü Ağır Ceza Mahkemesi tarafından tahliye edilmesi ardından dün gece Tekirdağ Yüksek Güvenlikli F Tipi Cezaevi’nden çıktı. Kırmızıgül’ü, BDP İstanbul Milletvekili Sebahat Tuncel ve yaklaşık 100 kişilik grup karşıladı.

Haberin Devamı

Galatasaray Üniversitesi Endüstri Mühendisliği Fakültesi öğrencisi Cihan Kırmızıgül, ’Terör örgütü PKK’ya üye olmak’ ve ’Mala zarar vermek’ suçlarından yargılandığı İstanbul 14’üncü Ağır Ceza Mahkemesi’nde dün tahliye edildi. İstanbul Çağlayan Adliyesi’ndeki duruşmanın ardından gece yarısı Tekirdağ’a getirilen Kırmızıgül, 25 ay tutuklu kaldığı Tekirdağ Yüksek Güvenlikli F Tipi Cezaevi’nden salıverildi.

OKUL ARKADAŞLARI YALNIZ BIRAKMADI

İstanbul’dan 2 otobüsle Tekirdağ Cezaevi önüne gelen Cihan Kırmızıgül’ün Galatasaray Üniversitesinden arkadaşları, tahliye saatini beklerken türküler söyleyip halaylar çekti. Cezaevi önünde sloganlar atan öğrenciler yanlarında getirdikleri ’Cihanı Almaya geldik’ yazılı pankartı açtı.

Haberin Devamı

TEKİRDAĞ EĞİTİM SEN’DEN DESTEK

Cihan Kırmızıgül’le destek vermeye gelenler arasında, Tekirdağ Eğitim-Sen Başkanı Erdal Korkmaz ve eşi de bulunurken Tekirdağ Namık Kemal Üniversitesi’nden de bir grup TKP’li öğrenci cezaevi önüne gelerek tahliye olan Kırmızıgül’e destek verdi.

ANNE VE BABASINA SARILARAK HASRET GİDERDİ

Tahliye işlemleri ardından Tekirdağ Yüksek Güvenlikli F Tipi Cezaevi kapısına gelen Cihan Kırmızıgül, koşarak önce annesi ve baba Vahap Kırmızıgül’e sarıldı. Tahliye olduğu için çok mutlu olduğunu ifade eden Kırmızıgül, "Tutuklu bulunduğum süre boyunca destek veren tüm arkadaşlarıma ve aileme çok teşekkür ediyorum çok mutluyum" dedi.

Haberin Devamı

Kırmızıgül, daha sonra BDP Milletvekili Sebahat Tuncel’in otomobiline binerek cezaevinden ayrılırken otobüslerle gelen arkadaşları da geldikleri otobüslerle Tekirdağ’dan ayrıldı.

25 AYDIR TUTUKLUYDU

Taktığı poşu nedeniyle PKK üyesi olmak suçundan 24 Şubat 2010 tarihinde tutuklanan Galatasaray Üniversitesi Endüstrisi Mühendisliği Bölümü öğrencisi Cihan Kırmızıgül, 25 ay sonra tutuklu kaldığı süre göz önüne alınarak İstanbul 14’ncü Ağır Ceza Mahkemesi tarafından dünkü duruşmada tahliye edilmişti.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!