SGK, köy köy dolaşıp halka haklarını anlatacak

Güncelleme Tarihi:

SGK, köy köy dolaşıp halka haklarını anlatacak
Oluşturulma Tarihi: Mart 22, 2012 10:39

Sosyal Güvenlik Kurumu (SGK) Denizli İl Müdürlüğü, mobil ekip oluşturup köy köy dolaşarak vatandaşları intibak yasası başta olmak üzere tarım sigortası, emeklilik ve yeni yasal değişiklikler hakkında bilgilendirecek.


SGK Denizli İl Müdürü Ahmet Kurt, sigortalı çalışanlar ile halkın uzun süredir merak ettiği intibak yasası başta olmak üzere, ev hanımları, şoförler, sağlıkçılar, yeşil kartlıları içeren kanun değişikliklerini ilçeleri ve köyleri tek tek dolaşarak halka anlatacaklarını söyledi.
SGK İl Müdürlüğü'nde basın toplantısı düzenleyen Kurt, “Yeni yasal düzenlemelerle birçok kesimden vatandaşımız sosyal güvenlik şemsiyesi altına alınmış ve kendilerine bazı haklar tanınmıştır. Müdürlük olarak bunları ilçe ilçe, köy köy dolaşarak vatandaşın ayağına giderek anlatacağız. Mobil bir ekip oluşturuyoruz. Bu ekibimiz ilçe ve köyleri dolaşarak vatandaşlarla bilgilendirme toplantıları yapıp vatandaşlarımızı bilgilendireceğiz” diye konuştu.
ORMAN KÖYLÜLERİ DE SOSYAL GÜVENLİK KAPSAMINDA
Yeni kanun çerçevesinde mevsimlik tarım işçileri de sosyal güvenlik kapsamına alınırken, devlet ormanlarında ağaçlandırma, bakım, imar, yol yapımı, kesme, toplama ve taşımaya kadar orman işlerinin çeşitli kollarında çalışan köylülerimiz de 4-1 kapsamında sigortalı sayılmışlardır. Buna göre orman işlerinde hizmet akdiyle süresiz çalışanlar, 2012 yılı için 19 günlük prim tutarı ödeyerek 30 günlük sağlık ve emeklilik hizmeti kazanacaklardır.
Şehir içi toplu taşıma araçlarında kısmi süreli çalışan şoförlerimizden 4A sigortalı kapsamında olanlar 2012 yılı için 19 gün prim ödeyerek, 30 gün üzerinden hizmet kazanacaklar” dedi.
“EVHANIMLARI UNUTULMADI”
SGK Denizli İl Müdürü Kurt, yeni yasada ev kadınlarının da unutulmadığını belirterek, “Örgü, dantel, oya, nakış gibi vergiden muaf işleri vergi dairesinden alacakları yazı ile belgeleyen kadınlarımız da malullük, yaşlılık ve ölüm sigortaları ile genel sağlık sigortası primi ödeyecekler. Ayrıca yine 2012 yılı için 19 gün prim ödeyerek hem 30 gün hizmet kazanacaklar, hem de emeklilik ve sağlık haklarından yararlanabilecekler. Bu bağlamda da müdürlüğümüzce 250 bayan sigortalımızın sosyal güvenlikleri sağlandı ” diye konuştu. Kurt, 2013 yılında yürürlüğe girecek intibak yasası ile 2000 yılından önce emekli olanların maaşlarında düzenleme yapılacağını belirtti.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!