Şaraplar transit deposunda bekletiliyordu

Güncelleme Tarihi:

Şaraplar transit deposunda bekletiliyordu
Oluşturulma Tarihi: Mart 22, 2012 00:00

Türkiye’ye kaçak yollardan 931 şişe şarap ve 6 şişe şampanya soktuğu öne sürülen emekli büyükelçi Daryal Batıbay’ın avukatı Hürrem Sönmez, şarapların müvekkiline ait olduğunu ancak kaçak yollardan Türkiye’ye sokulduğu iddiasının doğru olmadığını söyledi.

Sönmez, “O zaman şarapların gümrük bedeli ödendiğine dair belgeyi gönderebilir misiniz” sorusuna, “Müvekkilimle konuşmadan bir şey yapamam. Gerekirse size göndeririz” yanıtını verdi. Ancak Sönmez, belgeyle ilgili ısrarlı sorular üzerine, “Ödenip ödenmediği konusunda ayrıntıyı bilmiyorum” dedi. Sönmez, şunları söyledi: “Şaraplar müvekkilimin şahsi malları. Daryal Bey ile ilgili bize ulaşmış ne bir suç duyurusu ne de açılmış bir dava var. Araştırma Ankara’da devam ediyormuş. Daryal Bey’in de kendisi hakkındaki ihbar mektubunun kimden olduğuna dair bir tahmini var. Ama kim olduğunu söyleyemem. Şarapların kaçak sokulduğu iddiasına katılmıyoruz. Müvekkilimin evi Kıbrıs’ta. Şaraplar Kıbrıs’a gideceği için transit deposunda bekletiliyordu.”

Eralp: Böylesi tarihte yok

Dışişleri yetkilileri, şarap ve şampanyaların Dışişleri Bakanlığı’na ait olup olmadığının araştırma tamamlandıktan sonra belli olabileceğini belirttiler. Emekli büyükelçilerden Yalım Eralp ise 100 bin Euro’dan fazla değere sahip şaraplar için, “Dışişleri’nin tarihinde böyle bir ödenek yok, olmaz da zaten. Olmayan ödeneği zimmetine geçirdi diye yazmak günahtır. Hiçbir büyükelçilikte haberlerde belirtildiği miktarda kav bulunmaz. O kadar sayıyı şimdi bir süpermarkete gitseniz bulamazsınız” dedi. Eralp, kendi zamanında içkiyle ilgili Dışişleri koridorlarında efsane niteliğinde birçok şeyin konuşulduğunu belirterek, şunu anlattı: “Mesela Suudi Arabistan’da içki satışı yasak. Sadece yabancı büyükelçilikler içki getirebiliyor. Suudi prensleri güya binlerce dolar rüşvet verip, yabancı büyükelçiliklere 40- 45 bin şişe viski getirtmişler.”
Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!