Bilinçli Gençlerin ilk hedefi Akdeniz

Güncelleme Tarihi:

Bilinçli Gençlerin ilk hedefi Akdeniz
Oluşturulma Tarihi: Mart 18, 2012 00:00

Bilinçli Gençler Derneği’nin yürüttüğü, Hürriyet’in basın sponsoru, Gençlik ve Spor Bakanlığı, Milli Eğitim Bakanlığı ve YÖK’ün protokol ortağı olduğu “Türkiye Bilinçli Gençlik Projesi” Akdeniz Bölgesi’ne damgasını vurdu.

Haberin Devamı

TÜRKİYE’nin 7 bölgesinde, dur durak bilmeden proje üreterek ülke sorunlarının çözümünde “Ben de varım” diyen “Bilinçli Gençler”e destek ve ilgi her geçen gün artıyor. Akdeniz Bölgesi’nde ilköğretimden üniversiteye proje üreten “Bilinçli Gençler”; birçok projeyi hayata geçirdi.  

Her hafta farklı bölge

Her hafta farklı bir bölgedeki “Bilinçli Gençler”in birbirinden anlamlı projelerini paylaşacak Ankara Hürriyet’te bu hafta Akdeniz Bölgesi var. Ankara’nın tanınmış işadamlarından Bilinçli Gençler Derneği ve Türkiye Bilinçli Gençlik Projesi Genel Başkanı Kerem Hasanoğlu, Akdeniz Bölgesi’ndeki projeleri Ankara Hürriyet’e anlattı:

57 bini aşkın gönüllü

KEREM HASANOĞLU: Türkiye Bilinçli Gençlik Projesi, büyük ilgi gördü. Bunun sebebi, gençlerin yalnızca bir bölgede aynı konu için hareket ederek bir şeyler yapmalarının yerine, Türkiye’deki tüm bölgelerin katılımcı olduğu bir projeyi kendilerine ait hissetmeleri sonra projede genç birlikteliğin başarıyla oluşmasıdır. Projesini üreten bilinçli genç, diğer il ve bölgelerde de kendisi gibi başka bilinçli gençlerin olduğunu bildiğinde, bu durumdan manevi güç alıyor. Türkiye’nin 7 bölgesinden, 57 bini aşkın gönüllü gencimizin binlerce projesi var.

Haberin Devamı

Akdeniz’de genç hareket

Akdeniz Bölgesi’nde de Antalya, Isparta, Adana, Burdur, Osmaniye ve Hatay illeri projeye katılan illerimiz. Bölgede, üniversitelerdeki Bilinçli Gençler Topluluk ve Kulüpleri ve ilköğretim ve lise gençleri çok sayıda proje üretti. Süleyman Demirel Üniversitesi Bilinçli Gençler Topluluğu Davraz’da fidan dikme çalışması yaparak hatıra ormanı oluşturdu. Akdeniz Üniversitesi Bilinçli Gençler Topluluğu, “Dünün Gençlerine Anlamlı Ziyaret” projesi ile üniversite gençliği arasında toplumsal duyarlılığı yaymak için belirli aralıklarla Antalya’daki huzurevlerini ziyaret etti. Burdur Hüsnü Bayer İlköğretim Okulu, “Karanlıktan Aydınlığa” projesi ile Van için yardım topladı. Burdur’da Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği İlköğretim Okulu gençleri “Bir Bardak Suyunu Geleceğe Sakla” diyerek suyun tasarruflu kullanılması için proje başlattı. Adana’da Yusuf Baysal Anadolu Lisesi gençleri, çocuk esirgeme kurumunda kalan 50’den fazla genci bir eğlence organize ederek okullarında ağırladı. Isparta’da Eğirdir Anadolu Sağlık Meslek Lisesi gençleri, ilk yardım ve acil bakım hizmeti konularında gençleri bilinçlendirmeyi hedefledi ve “Yaşamak İstiyorum” adlı bir sağlık projesi başlattı.

Haberin Devamı

Projede 14 ilköğretim okulunda ve lisede öğrencilere sunum yaptı.
Türkiye Bilinçli Gençlik Projesi ile ilgili detaylı bilgiye www.bilincligencler.com  internet adresinden ulaşabilirsiniz.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!