Hayatı Taçlandıran Kadınlar Ödülü

Güncelleme Tarihi:

Hayatı Taçlandıran Kadınlar Ödülü
Oluşturulma Tarihi: Mart 16, 2012 17:14

Kadın! Aileyi, toplumu yönlendiren… Hayattaki birçok şeyin şekillenmesinde rolü olan kadınlar… Mustafa Kemal Atatürk’ün ‘Dünyadaki gördüğünüz her şey kadının eseridir!’ dediği gibi… Hayatlarımızı taçlandırmalarına rağmen şiddet görenler yine kadınlar!

Haberin Devamı

Türk Kadınlar Birliği Adana Şubesi, Hürriyet Gazetesi'nin 'Kadın Danışma Hattı Projesi' nedeniyle Hürriyet Gazetesi Yönetim Kurulu Başkanı Vuslat Doğan Sabancı'ya 'Hayatı Taçlandıran Kadınlar Ödülü' verdi. Törende Vuslat Doğan Sabancı'nın ödülünü, Hürriyet Gazetesi Kurumsal İletişim Koordinatörü Evrim Sümer aldı.

'KADIN HER ŞEYDİR'

Tarihi Adana Kız Lisesi Kültür Merkezi'nde organize edilen 'Kadın Her Şeydir' konulu toplantıya Devlet Eski Bakanı İmren Aykut, Aile ve Sosyal Politikalar İl Müdürü İpek Kobener, Türk Kadınlar Birliği Genel Başkanı Sema Kendirci, Türk Kadınlar Birliği Adana Şube Başkanı Ayşe Birgölge ve çok sayıda davetli katıldı.

Türk Kadınlar Birliği Adana Şubesi’nin düzenlediği 'Kadın her şeydir' konulu etkinlikte, Adana Şube Başkanı Ayşe Birgölge, Adana'da yürüttükleri çalışmalar hakkında sunum yaptı. Türk Kadınlar Birliği Genel Başkanı Sema Kendirci de kadın hakları ve kadınlardan oluşan sivil toplum örgütleri ile ilgili bilgiler aktardı.

Haberin Devamı

Konuşmaların ardından Vuslat Doğan Sabancı'nın özgeçmişi ve kadınlara yönelik projelerinin sunumunun ardından Genel Başkan Sema Kendirci, 'Hayatı Taçlandıran Kadınlar Ödülü'ne layık görülen Hürriyet Gazetesi Yönetim Kurulu Başkanı Vuslat Doğan Sabancı'nın ödülünü, Hürriyet Gazetesi Kurumsal İletişim Koordinatörü Evrim Sümer'e sundu.

HÜRRİYET GAZETESİ’NDEN, KADINLARA ŞİDDET KONUSUNDA 5 YILDIR BÜYÜK DESTEK!

Evrim Sümer, törende yaptığı konuşmada Türk Kadınlar Birliği Adana Şubesi tarafından verilen ödülün kendileri için çok önemli olduğunu vurguladı. Sümer, "Hürriyet Gazetesi, kadınlara şiddet konusunda 5 yıldır çok önemli çalışmalar yürütüyor. Vuslat Doğan Sabancı'nın önderliğinde kurulan Kadın Danışma Hattı şiddet gören kadınlarımıza 24 saat hizmet eriyor. İstanbul'da başlattığımız bu proje, kadınlarımızın yoğun ilgisi nedeniyle şu an 81 il ve 13 ülkede uygulamaya geçti. Bugüne kadar bin 200'den fazla kadının hayatının kurtulmasına ve yeniden hayata bağlanmasına vesile olduk. Yurt dışında da faaliyet göstererek, kadınlarımızın yardımına koştuk. Koşmaya da devam ediyoruz. Özellikle bu proje nedeniyle verilen bu ödül bizi onore etti" diye konuştu.

Haberin Devamı

Aynı ödülün ikincisi ise Aile ve Sosyal Politikalar İl Müdürü İpek Kobaner tarafından Ramazanoğlu Konağı Kültür Merkezi Müdürü ve Çukurova Üniversitesi Öğretim Üyesi - Yrd. Doç. Dr. Gözde Ramazanoğlu'na verildi.

 

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!