Büyük balık küçük balığı yutmayacak, elinden tutacak

Güncelleme Tarihi:

Büyük balık küçük balığı yutmayacak, elinden tutacak
OluÅŸturulma Tarihi: Mart 15, 2012 16:04

'Bizim tarihimizde ben siftahımı ettim komşum etmedi, alacağınızı oradan alın anlayışı var. Piyasayamüdahale etmeden, rekabeti bozmadan üzerimize düşeni yapmaya devam edecez. Büyük balık küçük balığı yutmayacak, onun elinden tutup yol gösterecek birlikte büyüyecekler.'

Haberin Devamı

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, Rekabet Kurulu 15. yıldönümünde konuştu.

Ä°ÅŸte BaÅŸbakan'ın konuÅŸmasından satır baÅŸları:  Â

-"Biz değişimi çok yakından takip etmek ve kendimiz için kullanarak yönetmek zorundayız. Dünyada bugün hüküm süren maddiyet odaklı sistem ne yazık ki insanı yabancılaştıran, insana tüketici olarak değer veren bir yapı.Biz acımasız rekabete karşı çıkan bir medeniyetin çocuklarıyız. Her koyun kendi bacağından asılır. İnsan insanın kurdudur gibi anlayışlar bizim lugatımızda bulunamaz, savunacağımız değerler olamaz.

KRÄ°ZÄ°N NEDENÄ° ACIMASIZ REKABETTÄ°

-Kadim bir medeniyet olarak hırsın, açgözlülüğün karşısında yoksulu kardeşini kollamayı koymuş bir milletiz. Biz ekonominin temeline ahlakı koymuş bir milletin çocuklarıyız. Ahilik teşkılatında en başta vicdanın gözetildiğini görürsünüz. Biz bu anlayışı 2008 küresel krizinin ardından her platformda dile getirdik.

Haberin Devamı

-2008 krizinin nedeni acımasız rekabetti. Böyle rekabetin daha vahim sonuçlar doğuracağını ifade ettik.

BÄ°RÄ°LERÄ° PATLARCASINA YERKEN DÄ°ÄžERLERÄ° KARINLARINI DOYURAMIYOR

-Dünyanın bir yanında ultra lüks avmlerde insanlar sınırsız alışveriş yapıp patlarcasına yerken, dünyanın diğer yanında günde bir doları bulamayıp, karnını doyuramayanlar var. Bugün evlerde ailelerde en az 2 cep telefonu varken, bugün hayatında bir kez bile alo dememiş insanlar var. bu sürdürelebilir değil. Dünya böyle bir tüketim çılgınlığını devam ettiremez.

-Şimdi de bunu yaşıyoruz. Yunanistan'da, Portekiz'de öncü şoklar yaşandı.

-Enerjiyi, gıdayı, suyu daha fazla tüketme bugün yaşanan bütün çatışmaların nedeni olduğunu görmek zorundayız.

-İşte Fransa ne diyor: Göçmenleri dışarı atacam diyor. Eğer AB bir kurallar bütünüyse, kendisine böyle bir imkan vermiyor. Dayanamıyor ama ve artık altından kalkamıyor.

O ŞİRKETLER HIRSIZLIK YAPTI

-Pazar günü istanbulda vahim bir hadise yaşandı. Milletimizin başı sağolsun. Salı günü de ifade ettim. Milyarlarca liralık yatırım yapanların insan hayatını bu kadar ucuz görmeleri insanlıkla ölçülemez.

-Burada aleni bir hırsızlık olduğu için yasalara ihtiyaç yok. Güvenlik tedbirlerini almayan şirket, sigortalı çalıştıran şirketten hırsızlık yapmıştır.

Haberin Devamı

-Haksız rekabet bizi biz yapan değerlerin çiğnenmesi anlamına gelir. Temelinde acı olan her yanı er ya da geç bir acı haline gelmiştir.

BÜYÜK BALIK KÜÇÜK BALIĞI YUTMAYACAK, ELİNDEN TUTACAK

-Piyasa müdahale etmeden, rekabeti bozmadan üzerimize düşeni yapmaya devam edecez. Yatırım, ihracat için yol açmaya devam edeceğiz. Özel sektörde bu amaca göre hareket ederek bizi 2023 hedefimize ulaştıracak.

-Kendi öz değerlerimizle büyüyecek, bugün olduğu gibi ileride de dünya için model olacağız.

-Büyük balık küçük balığı yutmayacak, onun elinden tutup yol gösterecek birlikte büyüyecekler.

-2012 rekabet raporunun hayırlı olmasını diliyorum.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!