Vahşetin peşindeyiz

Güncelleme Tarihi:

Vahşetin peşindeyiz
Oluşturulma Tarihi: Mart 15, 2012 00:00

Denizli’de Hayvanları Koruma Derneği, bir sosyal paylaşım sitesinde organize olup, gizlice köpek ve horoz dövüşleri düzenleyen kişilerin peşine düştü.

Haberin Devamı

HAYVANLARI Koruma Derneği, internet sitelerine gelen bir ihbarı değerlendirip araştırma başlattı, bazı kişilerin bir sosyal paylaşım sitesinde organize olup 14 ilde köpek dövüşü düzenlediğini, çektikleri görüntüleri de yine aynı yerde yayınladıklarını belirledi.
Derneğin başkanı Meryem Kocabıyık ve yönetim kurulu üyesi Simge Ünal, köpek ve horoz dövüşünün Denizli’de çok yaygın yapıldığını dile getirip, şunları söyledi:

Sessiz kalınamaz

“Hayvansever bir arkadaşımız bize ihbarda bulundu ve sanal ortamda araştırma yaptık. Gördüklerimiz karşısında dehşete düştük. Bu işi Türkiye çapında organize hale getirmişler ve büyük köpek dövüşleri yapılıyor. Dövüşlerin nerelerde yapıldığını ve kimler olduğunu belirledik. En son dövüşün Denizli’de yapıldığını öğrendik. Videolar çok uzun ve kanlı olduğu için hepsini izleyemedik. Bunları yapan kişilerin insanlıktan çıktığını ve bu vahşete kimsenin sessiz kalmayacağını düşünüyoruz. Hazırladığımız dosyayı savcılığa verdik. Hayvanlara bu vahşeti yaşatanlarla hukuki mücadelemizi sürdüreceğiz.”

Haberin Devamı

Horoz dövüştürülen dernek bir yıl önce feshedilmiş

DENİZLİ’de bahis oynayarak horoz dövüşü yaptırdıkları iddiasıyla 129 kişi hakkında adli işlem yapılması olayında dövüşlerin yapıldığı derneğin bir yıl önce aynı gerekçelerle feshedildiği ortaya çıktı. İl Dernekler Müdürlüğü, Denizli Horozları ile Kanatlı Hayvanları Yaşatma ve Koruma Derneği’nin geçen yıl 20 Nisan’da mühürlenip kapatıldığını açıkladı.  Müdür Hüseyin Musan’ın açıklamasında, derneğin 25 Nisan’da genel kurul toplayıp fesih kararı aldığı vurgulandı, “Sonuç olarak Denizli’de, Denizli Horozları ile Kanatlı Hayvanları Yaşatma ve Koruma Derneği adlı bir dernek bulunmamaktadır” denildi. Geçen hafta sonunda polisin Sümer Mahallesi’nde 129 kişinin gözaltına alınıp işlem yaptığı binada feshedilen derneğin tabelasının durduğu belirlenmişti. Denizli Hayvanları Koruma Derneği yönetimi olaydan sonra İl Dernekler Müdürlüğü’ne başvurup adı geçen derneğin kapatılmasını istemişti.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!