Åžehit Türk Yıldızına son görev

Güncelleme Tarihi:

Şehit Türk Yıldızına son görev
OluÅŸturulma Tarihi: Mart 14, 2012 12:00

Gökyüzünde yaptıkları inanılmaz gösteriler ile izleyen herkesi kendilerine hayran bırakan Türk Hava Kuvvetleri Komutanlığı’na bağlı akrobasi timi Türk Yıldızları'na ait tek kişilik NF-5 A tipi uçağının Konya’da eğitim uçuşunda düşmesi sonucu şehit olan Hava Pilot Yüzbaşı Ümit Özer’in cenazesi memleketi Samsun’a gönderildi. Şehit Yüzbaşı son yolculuğuna arkadaşları Türk Yıldızları'nın omuzlarında uğurlandı.Şehit pilotun 17 gün önce dünyaya gelen bebeği yetim kaldı. Şehidin kanser tedavisi gören annesi ise ''Oğlum böyle mi gelecektik memlekete'' diye ağıt yaktı.

Haberin Devamı

2002 yılında Hava Harp Okulu’ndan mezun olduktan sonra 2 yıl pilotaj eÄŸitimi alan 31 yaşındaki pilot yüzbaşı Ãœmit Özer, ilk olarak 2’nci Ana Jet Ãœs Komutanlığı’nda, ardından da 3’üncü Ana Jet Ãœs Komutanlığı’nda F-5 pilotu olarak görev yaptı. 2011 yılında da Konya’daki 3’üncü Ana Jet Ãœs Komutanlığı’nda konuÅŸlanan akrobasi timi Türk Yıldızları’na katıldı. Â

Ä°lk gösterisini 18 Mart’ta Çanakkale’deki ÅŸehitleri anma töreninde gerçekleÅŸtirmeye hazırlanan pilot yüzbaşı Ãœmit Özer, eÄŸitim uçuÅŸu için dün üs komutanlığından NF-5 A tipi uçakla hareket etti. Uçak, saat 12.00 sıralarında üs komutanlığına yaklaşık 2 kilometre uzaklıktaki TÃœMOSAN traktör fabrikasının boÅŸ arazisine belirlenemeyen nedenle düştü. Tel örgüleri koparıp yaklaşık 500 metre sürüklenen uçak fabrika binasına yaklaşık 300 metre kala parçalandı. Pilot Özer de ÅŸehit oldu.Â

Haberin Devamı

ÅžEHÄ°DÄ°N ANNESÄ°NÄ°N FERYATLARI YÃœREK BURKTU / Foto Galeri

Konya’da Çevre ve Şehirçilik İl Müdürlüğü’nde şehir plancısı olarak çalışan 26 yaşındaki Setenay Özer ile evli olan şehit pilot yüzbaşı Özer, 17 gün önce dünyaya gelen ve Canberk adını koydukları bebeğini yetim bıraktı.

ŞEHİDİN ANNESİ AYAKTA ZOR DURDU / WEB TV

17 GÃœNLÃœK CANBERK YETÄ°M KALDI / Foto Galeri

3’ÜNCÜ HAVA ÜS KOMUTANLIĞI’NDA SON GÖREV

Şehit Pilot Özer’in, cenazesi bugün Konya Askeri Hastanesi’nden alınıp görev yaptığı 3’üncü Ana Jet Üs Komutanlığı’na getirildi. Basına kapalı olarak gerçekleşen törene Dışişleri Bakanı Ahmet Davutoğlu, Hava Kuvvetleri Komutanı Orgeneral Mehmet Erten, Konya Valisi Aydın Nezih Doğan, şehidin ailesi, çalışma arkadaşları katıldı. 1993 yılında kurulan Türk Yıldızları’nın ilk şehiti olan pilot yüzbaşı Ümit Özer’in cenazesi, törenin ardın uçakla memleketi Samsun’un Çarşamba İlçesi’ne gönderildi.

ŞEHİT PİLOT İÇİN KONYA'DA TÖREN / Foto Galeri

ŞEHİT ANNESİ KANSER TEDAVİSİ GÖRÜYOR

Konya’da şehit olan Hava Pilot Yüzbaşı 33 yaşındaki Ümit Özer’in cenazesi, bugün getirildiği memleketi Samsun’da gözyaşlarıyla karşılandı. Çarşamba Havaalanı’ndaki karşılama törenine Samsun Valisi Hüseyin Aksoy, protokol üyeleri, askeri erkan ve yakınları katıldı. Hava Kuvvetleri Komutanlığı’na ait uçakla getirilen Türk Bayrağı’na sarılı şehit Hava Pilot Yüzbaşı Ümit Özer’in cenazesiyle birlikte 60 yaşındaki annesi Hatice Özer, 62 yaşındaki babası İdris Özer ve eşi Setenay Özer de geldi. Uçaktan ayrıca Konya’da görev yaptığı mesai arkadaşları da indi.

Haberin Devamı

Kemik iliği kanseri olan annesi Hatice Özer’i, Konya’da tedavi ettirmek için yanına alan şehit Yüzbaşı Özer’in eğitim uçuşu sırasında yaşamını yitirmesi herkesi gözyaşlarına boğdu. Uçaktan inen anne Özer, "Oğlum böyle mi gelecektik Samsun’a. Memlekete böyle mi gelecektik" diyerek ağıt yaktı.

Yakınları tarafından sakinleştirilmeye çalışılan anne Özer’in bir koluna Ondokuz Mayıs Üniversitesi Çarşamba Meslek Yüksekokulu 2’nci sınıf öğrencisi olan 22 yaşındaki oğlu Murat Özer, diğer koluna da Erzincan İliç Askerlik Şubesi’nde astsubay olan 35 yaşındaki oğlu Uğur Özer girdi. Hastalığı nedeniyle ağzında maskeyle gözyaşı döken anne Özer güçlükle ayakta durabildi.

Haberin Devamı

BABA EVİNE GÖTÜRÜLDÜ

Şehit yüzbaşının eşi Setenay Özer ise kadın astsubaylar ve yakınları tarafından sakinleştirilmeye çalışıldı. Askeri uçaktan indirilip askerlerin omuzunda taşınan şehit Yüzbaşı Ümit Özer’in Türk Bayrağı’na sarılı tabutu, daha sonra ambulansa konularak baba evine götürüldü.



 

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!