Kadına şiddet kabul edilemez

Güncelleme Tarihi:

Kadına şiddet kabul edilemez
Oluşturulma Tarihi: Mart 11, 2012 00:00

Kadına Şiddet Kabul Edilemez adlı panelde konuşan TBMM Başkan Vekili Meral Akşener, töre cinayetleri adı altında bir yılda 257 kadının katledildiğini söyledi.

Haberin Devamı

KADINA şiddet ve aile içi şiddet olaylarında yaşanan artışa, kültürel yozlaşmanın neden olduğunu belirten TBMM Başkan Vekili Meral Akşener, töre cinayetleri adı altında bir yılda 257 kadının katledildiğini söyledi.

Gazi Üniversitesi Kadın Sorunları Araştırma ve Uygulamma Merkezi ile Türk Dünyası Kadınları Dostluk ve Dayanışma Derneği (TÜDKAD) “Kadına Şiddet Kabul Edilemez” isimli bir panel düzenledi. Panele, TÜDKAD Genel Başkanı Dr. Şenol Bal, Gazi Üniversitesi Kadın Sorunları Araştırma ve Uygulamma Merkezi Yrd. Doç. Dr. Tomris Yalçınkaya, Gazi Üniversitesi Rektör Danışmanı Prof. Dr. Orhan Arslan, TBMM Başkan Vekili Meral Akşener ve çok sayıda davetli katıldı.

Töre cinayetleri

Panelde konuşan Akşener, Türk toplumu için değerli olan her kavramın üzerinin kapatıldığını belirterek, töre cinayetlerine değindi. Türkler için önemli olan ‘töre’ kavramıyla ‘cinayet’ kavramının bir arada kullanılmasından duyduğu üzüntüyü dile getiren Akşener, şunları söyledi:

Haberin Devamı

“Kültürel açıdan sahip olduğumuz yüzlerce değeri yitirdik. Töre kavramını cinayet ile birlikte kullanarak, töreyi cinayete kurban ettik. Töre adı altında işlenen cinayetler nedeniyle her yıl 257 kadını katlettik. Ali Baba ve Kırk Haramiler hikayesindeki Ali Babayı unuttuk, Noel babayı baş tacı ettik. Öz kültürümüzü ve kültürel değerlerimizi unuttuk, başkalarının inançlarını kutlar olduk. Kültürel yozlaşma da bizleri şiddetin çıkmazlarına sürükledi.”

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!