Bilinçli Gençler Ege’yi de salladı

Güncelleme Tarihi:

Bilinçli Gençler Ege’yi de salladı
Oluşturulma Tarihi: Mart 11, 2012 00:00

İlköğretimden üniversiteye, doğudan batıya “Bilinçli Gençler”in tek yürek olduğu “Türkiye Bilinçli Gençlik Projesi” birbirinden anlamlı projeleri hayata geçiriyor.

Haberin Devamı

BİLİNÇLİ Gençler Derneği’nin yürüttüğü, Hürriyet’in basın sponsoru, Gençlik ve Spor Bakanlığı, Milli Eğitim Bakanlığı ve YÖK’ün protokol ortağı olduğu “ Türkiye Bilinçli Gençlik Projesi” Türkiye’nin bütün bölgelerini olduğu gibi Ege Bölgesi’ni de salladı.

Hayata hazırlık

İlköğretimden üniversiteye, doğudan batıya “Bilinçli Gençler”in tek yürek olduğu “Türkiye Bilinçli Gençlik Projesi” kapsamında Ege Bölgesi’nde, Bilinçli Gençler sigara ile mücadele, lösemi hastalarına yardım, Van için yardım kampanyaları, ekolojik sistemin korunması için çevresel projeler üretilmesi, obezite ile mücadele edip vatandaşları bilinçlendirmek, sanatı tanımak istiyorum diyerek sosyal hayata hazırlık projeleri hazırlıyor ve hayata geçiriyor.
Her hafta farklı bir bölgedeki “Bilinçli Gençler”in birbirinden anlamlı projelerini paylaşacak Ankara Hürriyet’te bu hafta Ege Bölgesi var. Ankara’nın tanınmış işadamlarından Bilinçli Gençler Derneği ve Türkiye Bilinçli Gençlik Projesi Genel Başkanı Kerem Hasanoğlu, Ege Bölgesi’ndeki Bilinçli Gençlerin yaptıkları projeleri Ankara Hürriyet’e anlattı:

Haberin Devamı

“Ege’de İzmir başta olmak üzere Muğla, Kütahya, Afyon, Denizli, Manisa ve Uşak illeri projede yer aldı. Bu illerde gençler kimi zaman ülke sorunları için kimi zaman kendi beceri ve yaratıcılıklarını arttırmak için pek çok farklı alanda proje üretti. Bu anlamda  Egeli gençlerin Türkiye Bilinçli Gençlik Projesi’ni iyi değerlendirdiğini düşünüyorum. İzmirli Bilinçli Gençler, özel eğitim alan gençleri okullarında ziyaret etti; hem onlara destek verdi hem de engelli olmanın üretmede engel olmadığına tanık oldu. Maddi yetersizlikten daha önce sinema, tiyatro gibi sanat etkinliklerine gitmemiş ilköğretim öğrencileri kendi geliştirdikleri proje kapsamında ilk defa tiyatroya gitti. Yine ilköğretim öğrencileri bu defa Van’dan gelen ve depremi yaşayan arkadaşlarına destek olmak için onlarla beraber sinemaya gitti.

Hasta ziyareti

Liseli gençler Dokuz Eylül Hastanesi’nde yatan hasta çocukları ziyaret etti; hastanede eğlence organize etti. Muğla’da meslek lisesi gençleri tarihi geçmemiş ilaçları topladı; ihtiyaç sahibi kişilere ulaştırmak için ilgili sağlık kuruluşlarına teslim etti. Yine Muğla’da gençler Van için harekete geçti ve yardım projeleri düzenledi. Kütahya’da ilköğretim okullu gençler kuş evleri yaptı; ormanlık alanda ağaçlara yerleştirdi. Kütahya Dumlupınar Üniversitesi Bilinçli Gençler Kulübü, üniversite gençlerini bir araya getirerek gençlerde kan verme bilinci oluşturmak için 2 gün süre ile üniversitede kan bağışı kampanyası düzenledi. Denizli’de gençler ihtiyaç olan noktalara kıyafet yardımları ulaştırdı; kardeş okul projesi yaptı. Manisa’da ilköğretim gençleri oyuncak topladı ve okullara gönderdi.”
Proje hakkında detaylı bilgiye www.bilincligencler.com web sitesinden ulaşabilirsiniz.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!