Modellikteki tuzakları açıkladı

Güncelleme Tarihi:

Modellikteki tuzakları açıkladı
Oluşturulma Tarihi: Mart 09, 2012 00:00

Mankenliğe doğduğu topraklar olan Danimarka’da başlayan Tülin Şahin, 13 yıllık modellik hayatına 250 defile, 200 kampanya ve 15 reklam filmi sığdırmış profesyonel bir isim. Her geçen gün markasını daha üst sıralara taşıyan Şahin, mesleğine imrenen ya da sadece ‘top model’lik kavramını merak edenler için çıkardığı ‘Top Model Nasıl Olunur?’ adlı kitabıyla bu renkli dünyanın bilinmeyen yönlerine ışık tutuyor. Söz konusu böyle farklı bir iş olunca sözü Tülin Şahin’e verdik ve kitabıyla ilgili sorular sorduk...

Haberin Devamı

Kitabınız modellik konusunda detaylı bilgiler veriyor. Sizce bu kitap, bu mesleğe karşı olumsuz bakışları ve düşünceleri değiştirecek mi?
Evet, kesinlikle! Mankenlik mesleği hakkında yazma amaçlarımdan bir tanesi de bu fikri değiştirmekti. Temel olarak kitabımı: 1- Model olmak isteyen veya modelliğe yeni adım atmış kızlar için... 2- Bu meslek hakkında her türlü ön yargıya sahip kişiler için; “Aman canım ne var ki, onlarınki de iş mi? İki yürü gel, ne var! Ben de yaparım, kameralara iki dön, poz ver tamam oldu bitti işte” diye düşünenler için... 3- Bu dünyayı merak eden herkes için... 4- Çocuğunu model yapmak isteyenler için... 5- Kategori modelliği düşünenler için... 6- “El-ayak modelliği tam bana göre” diyenler için... 7- “Reklam filmlerinde oynamalıyım” diyenler için yazdım. Sadece top model adaylarına yönelik değil bu kitap.

Haberin Devamı

Kitabı okuyunca bu işin göründüğünden çok daha zor olduğunu anlıyoruz. Yazdıklarınız, insanları bu işe motive etmekten çok soğutuyor gibi... Siz de böyle düşündünüz mü?
Yok, hayır (gülüyor)... Bir kız bu işe adım atmadan zor olduğunu anlamalı ve bilmeli. Aksi takdirde bu yola girdikten sonra, “Benim bu zorluklardan hiç haberim yoktu” deyip yarı yoldan dönmesi daha kötü olur. Mesleğin tarihini, bazını iyi bilmek gerekir başlamadan önce. Ancak o zaman çok başarılı bir model olur ve para kazanabilirsiniz. Kitapta motivasyon da var ayrıca (gülüyor). Ama en iyi motivasyonu insan kendisine yapar.

Kitabınızda, insanları model yapacağını söyleyerek kandıranlardan ve gerçek hayat hikayelerinden söz etmişsiniz. Sizin başınıza böyle bir şey geldi mi?
Benim gelmedi ama her alandan bunu yaşamış kişilerin görüşlerini aldım. Reklam filmlerinde oynamak isteyen, çocuğunu model yapmak isteyen, kendisi model olmak isteyen... Her türlü ve farklı tuzakları da yazdım ki, insanlar her zaman en iyi ajanslara kayıt olsunlar.

Kitabınız neredeyse 300 sayfa ve son derece dolu ama aklınızda “Bunu da anlatsaydım” dediğiniz bir şey kaldı mı?
Ooooooo, çok kaldı (gülüyor). Bu yüzden ‘Top Model Nasıl Olunur 2’ de gelecek sanırım!

Haberin Devamı

Kitapta Türkiye’nin tanıtımı için ne kadar çok çaba harcadığınızı gördüm. Bunun altında yatan sebep nedir? Genelde yabancı bir isim olmak daha avantajlı değil mi?
Bizler gibi elinde mesleğiyle ülkesini daha da iyi tanıtma fırsatı olan kişiler, mutlaka bunu ülkesi için yapmalı diye düşünüyorum. Ülkemi seviyorum! Başka nedene gerek var mı (gülüyor)? (Röportaj: Erdinç Yapan)

RÖPORTAJIN DEVAMI HAFTA SONU DERGİSİNDE 

 

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!