22 yıldır çaresiziz

Güncelleme Tarihi:

22 yıldır çaresiziz
Oluşturulma Tarihi: Mart 08, 2012 00:00

Silahlı saldırıda 22 yıl önce öldürülen Hürriyet Genel Yayın Yönetmeni, Yönetim Kurulu Üyesi ve Yazarı Çetin Emeç ve şoförü Sinan Ercan mezarları başında ailesi ve meslektaşlarının katıldığı törenle anıldı.

Çetin Emeç’in Zincirlikuyu Mezarlığı’ndaki kabri başında saat 10.00’da düzenlenen törene, eşi Bilge Emeç, kızı Mehveş Emeç Birol, oğlu Mehmet Emeç, damadı Özalp Birol, torunu Selin Birol, Hürriyet Genel Yayın Yönetmeni Enis Berberoğlu, Yayın Danışmanı Doğan Hızlan, Yazıişleri Müdürü Tufan Türenç, Türkiye Gazeteciler Cemiyeti Başkanı Orhan Erinç , gazeteciler Uğur Dündar, Ateş Çelik, Ergin Konuksever, Orhan Birgit, Ertuğ Karakullukçu ve aile yakınları katıldı.

ÇETİN EMEÇ MEZARI BAŞINDA ANILDI / WEB TV

ANMA TÖRENİNDEN FOTOĞRAFLAR

Unutturmayacağız

Törende konuşan Hürriyet Genel Yayın Yönetmeni Enis Berberoğlu, 22 yıl önce Çetin Bey’i böyle bir Çarşamba günü kaybettiğimizi belirterek şunları söyledi: “Birdenbire zaman tünelinde adeta geriye doğru gittim. Yine aynı duyguyu hissettim. Eğer Allah ömür verir yine bu görevde devam edersem de gelecek sene de söyleyeceğim duygu aynı olacak, çaresizlik. Yani 22 yıldır rahmetlinin mezarına gelip hep aynı cümleleri kurmak, failiyle ilgili suikastiyle ilgili bir belirsizlik, bir cehalet içinde olduğumuzu itiraf etmek, açıkçası insanı rahat ettirmiyor. Belki de bu eli kanlı canilerin yapmak istediklerine karşı, isyanımız da bu yüzden. Onlar bizi korkutmak istiyorlar. Onlar bizi, meslektaşlarımızı, özgür basını, eleştiren basını, ya öldürmek ya hücreye atmak istiyorlar ama biz biraz da durumdan vazife çıkararak çaresizliğimizi hatırlıyoruz. O çaresizlik beni bugün buraya getirdi. Eminim ki Hürriyet Gazetesi’nde Çetin Bey’in değer ve onur kattığı o koltukta oturduğum her gün benim yaptığım gibi benden sonraki Hürriyet’in her genel yayın müdürü buraya gelecek bu çaresizliği hissedecek. Bu çaresizlik içinde gazetesine dönecek, gazetesini yapacak. Unutmayacak, unutturmayacak.”
Emeç’in 10 yaşındaki torunu Selin Birol da törende dedesine yazdığı şu mektubu okudu.

Barış istiyorum

“Ben daha bir çocuğum. Peki çocuklar ne isterler. Sadece oyunun olduğu bir dünyada yaşamayı ya da her köşesi şekerle ve oyuncaklarla kaplı bir dünyayı, görünmez olmayı veya uçabilmeyi mi isterler? Aslında zaman zaman bunların hepsini istiyorum ama inanın bana son zamanlarda en çok istediğim şey, dünyaya kocaman bir barış bulutu döşemek. Rengi de açık pembe olabilir. Barış demek huzur demek sevgi ve saygı demek. Benim barış bulutlarım yağmur olup yağacak ve bütün dünyaya sevgi, saygı ve hoşgörü dağıtacaklar. Herkes huzur içinde yaşayacak ve kimse sevdiklerinden ayrılmak zorunda kalmayacak. En çok istediğim şey işte bu. Barış , barış, barış.”

Emeç’in şoförü Sinan Ercan da Karaca ahmet Mezarlığı’ndaki kabri başında anıldı. Eşi Ayşe Ercan, oğlu Müfit Ercan, Enis Berberoğlu, Doğan Hızlan ile ailesinin katıldığı anmada dua okundu.
Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!