Müzikal maraton yine hızlı başladı

Güncelleme Tarihi:

Müzikal maraton yine hızlı başladı
Oluşturulma Tarihi: Mart 07, 2012 00:00

Geçmiş yıllarda olduğu gibi Eskişehir, Antalya, İzmir ve Ankara elemeleri ile yapılacak Hürriyet Genç Nota Liselerarası Müzik Yarışması’na başvurular başladı. Beşinci yaşına giren yarışmayla ilgili ilk çalışmalar, 2007 yılının Ekim ayında başlamıştı.

Haberin Devamı

BEŞİNCİ yaşına giren Hürriyet Genç Nota Liselerarası Müzik Yarışması’na başvurular başladı. Geçmiş yıllarda olduğu gibi Eskişehir, Antalya, İzmir ve Ankara elemeleri ile yapılacak yarışmaya başvurmak ve bilgi almak için www.gencnota.com adresli internet sitesini ziyaret etmeniz yeterli.
Genç Nota’nın zaman tüneli
• Birinci Yıl:
Yarışma ile ilgili ilk çalışmalara, 2007 yılının Ekim ayında başlandı. İlk yarışmada başvuru yapan 32 okul 34 müzik grubu Avrupa’nın en büyük ikinci, Türkiye’nin ise en büyük sahnesi olan Anadolu Gösteri ve Kongre Merkezi’nde performanslarını ‘kendi müzikleri’ ile mücadele ettiler.
• İkinci Yıl:
İlk yarışmada elde edilen başarı ve Hürriyet markasının kamuoyunda yarattığı büyük güvenin etkisiyle, 2009 yılında yapılan ikinci yarışmaya Ankara’dan 51 okul katıldı.
Gelenekselleşen etkinlik
• Üçüncü Yıl:
2010 yılında gerçekleştirilen üçüncü yarışma, bir anlamda artık bu etkinliğin gelenekselleştiğini tescil eder nitelikte oldu.
Genç Nota üçüncü yılında, Ankara’nın yanı sıra Ege ve Akdeniz bölgelerinde eş zamanlı yapıldı ve üç bölgenin elemelerinin ardından yarı finale çıkan okullar, Ankara’daki finalde karma olarak yarıştılar.Yarışmaya Ege ve Akdeniz’den 10’ar okul, Ankara’dan 56 okul başvuruda bulundu.
120 başvuruyu aştı
• Dördüncü Yıl:
2011 yılında Genç Nota Eskişehir’in de katılımıyla dört merkezde yapılan elemelerle gerçekleştirildi.
Genç Nota’nın dördüncü yaşını kutladığı 2011 yılında başvuruda bulunan okul sayısı, 120’yi aştı.

Haberin Devamı

YARIŞMA TAKViMi

Genç Nota’nın bu yılki bölge elemeleri ve final yarışmasının tarihleri şöyle:
- 8 Nisan 2012 - Eskişehir (ön eleme/seyirciye açık)
- 15 Nisan 2012 - İzmir (ön eleme/seyirciye açık)
- 22 Nisan 2012 - Antalya (ön eleme/seyirciye açık)
- 28-29 Nisan 2012 - Ankara (ön eleme/seyirciye kapalı)
- 5 Mayıs 2012 - Ankara (final provaları/seyirciye kapalı)
- 6 Mayıs 2012 - Ankara (final)

TEKNİK ŞARTNAME

1 - Ankara Hürriyet Liseler Arası Müzik Yarışması’na, sadece Ankara ve Eskişehir ile Ege ve Akdeniz bölgesinde bulunan devlet liseleri ile özel okulların lise bölümlerinde okuyan öğrencilerin kurdukları müzik grupları katılabilir.
2 - Yarışmacı okul grupları, okul öğrencisi olmayan kişileri gruplarına dahil edemezler. Gruplar, başvurularını www.gencnota.com sitesinden online olarak 10 Mart 2012 tarihine kadar gerçekleştireceklerdir. Her türlü iletişim, bilgi değişikliği ve diğer işlemler elektronik ortamda, grup sorumlularına verilecek şifreli hesap aracılığı ile yapılacaktır.
3 - Gruplar, başvuru yaptıktan sonra üyelerindeki değişiklikleri yine online olarak organizasyon komitesine bildirmek zorundadırlar. Bu değişikliklerle ilgili başvurular, en geç yarışmanın yapılacağı tarihten bir hafta (7 gün) öncesine kadar yapılabilecektir.
4 - Yarışmacı grupların üye sayıları, 6 (altı) kişiyi geçemez. Grupların düzenleme, koreografi ve benzer nedenlerle üye sayılarının 6 kişiyi geçmesi durumunda, organizasyon komitesine bilgi vererek izin almaları zorunludur.
5 – Her okul, sadece tek bir grup ile temsil edilebilir. Her grup, tek bir yorum şarkısı ile yarışmaya katılabilir.
6 - Gruplar yarışmada seslendirmek istedikleri şarkıyı 1 Nisan 2012 tarihine kadar değiştirme hakkına sahiptirler ancak, bu değişiklik organizasyon komitesinin onayı ile geçerli olacaktır.
7 - Yarışma, enstrümanların standart kullanımı ile canlı performans esasına dayanmaktadır. Yarışma sırasında herhangi bir enstrümanın teknolojik özellikleri kullanılarak, önceden kaydedilmiş, tasarlanmış ses, nota ya da efekt dizinlerinin kullanılması yasaktır. Böyle bir durumun tespiti, diskalifiye nedeni sayılacaktır.
8 - Yarışmacı gruplara sahneleri sırasında standart davul seti, iki adet elektro gitar amfisi, bir adet bas gitar amfisi, ses düzeni ve ışık düzeni Hürriyet Gazetesi tarafından sağlanacaktır. Bunun dışında kalan enstrüman ve bunlara bağlı her türlü ekipman (jack, kablo, pedal vs) öğrenciler tarafından getirilecektir.
9 - Yarışmaya, toplumun genel etik değerlerine, yasal düzenlemelere aykırı şarkılar ile siyasi nitelikle mesaj içeren şarkılarla başvuru yapılamaz. Organizasyon komitesi, herhangi bir grup ya da şarkının yarışmaya katılımı konusunda her türlü tasarrufta bulunmaya tam yetkilidir.
10 - Finalist okullara, final yarışmasının yapılacağı salonda bir gün önce prova imkanı tanınacaktır.
11 - Organizasyon komitesi, yarışmanın yapılacağı tarih ve saate kadar her türlü ara karar, değişiklik ve düzenleme ile bunların katılımcılara duyurulması konusunda tam yetkili ve sorumludur. Başvuruda bulunup yarışmaya katılacağı kesinleşmiş bütün gruplar, bu şartları peşinen kabul etmiş sayılır.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!