Boşnaklara Fenerbahçeli taraftar desteği

Güncelleme Tarihi:

Boşnaklara Fenerbahçeli taraftar desteği
Oluşturulma Tarihi: Mart 06, 2012 00:00

Sırbistan'da Boşnak nüfusun yoğun olarak yaşadığı Sancak bölgesinin en büyük kenti Yeni Pazar'ın (Novi Pazar) bu yıl tarihinde ilk kez Süper Lig'de mücadele eden takımı FK Novi Pazar'ın, Belgrad'ın FK Partizan'la oynadığı maça, İstanbul'dan gelen Fenerbahçeli taraftarlar destek verdi.


Yeni Pazar Stadyumu'nda hafta sonu oynanan maç için İstanbul'dan gelen Fenerbahçeli taraftarları, FK Novi Pazar taraftarları büyük bir coşkuyla karşıladı. Kosova sınır kapısına yaklaşık 150 araçla gelen Boşnak taraftarlar,
17 kişilik Fenerbahçeli taraftarı Türk ve Fenerbahçe bayraklarıyla karşıladı. “Yeni Pazar'a Hoş Geldiniz” yazılı pankartlar açan Yeni Pazarlı taraftarlar, daha sonra konuk Fenerbahçelilerle Yeni Pazar Belediye binası önüne geçti.
Belediye binası önünde de binlerce ev sahibi taraftar, Türkçe ve Boşnakça şarkılarla, Fenerbahçelileri karşıladı.

Ev sahibi takım taraftarlarıyla stadyuma geçen Fenerbahçeli taraftarlar, maç boyunca FK Novi Pazar'a tezahüratlarıyla destek verdi. Maça katılan yaklaşık 10 bin taraftar, “Burası Türkiye”, “Burası Sancak”, “Novi Pazar-Fenerbahçe” şeklinde sloganlar attı.

Maç öncesi, stadyum görevlisinin “Türkiye'den gelen misafirleri selamlıyoruz” anonsu üzerine Fenerbahçeli taraftarlar dakikalarca ayakta alkışladı. “Hoşgeldin Türkiye'nin gururu Fenerbahçe” pankartını, Fenerbahçe forması giyen çocuklar sahanın ortasına kadar taşıdı.

Yeni Pazar taraftarları, maç boyunca takımlarına Türk bayrağı ve Fenerbahçe bayrakları açarak destek verdi. Konuk takımın taraftar grubu “Mezar Kazıcılar” da bu manzara karşısında, Türk ve Boşnaklar aleyhine çeşitli sloganlar attı. Partizan taraftarlarının büyük bir Sırp bayrağı açması üzerine, Yeni Pazar taraftarları da stadyumun yarısını kaplayan, şehrin kurucusu Osmanlı Sancak Beyi İsa İsakoviç'e ithafen “1461-Teşekkür Ederiz” yazılı dev bir pankart açtı.

Büyük bir tezahürat eşliğinde başlayan maçın 21'inci dakikasında attığı golle 1-0 öne geçen FK Novi Pazar, maçın 48. dakikasında konuk takımın golüne engel olamadı.

Beraberlikle biten maçta, FK Novi Pazar, Partizan'ın 13 maçtır süren galibiyet serisini bozdu. Maçın ardından konuk Fenerbahçeliler adına açıklama yapan Sefa Kalya, hayatında böyle bir şey görmediğini ifade etti.

Kalya, “Öyle karşılandık ki kendimi 'cumhurbaşkanı' zannettim. Çok duygulandık, ağladık resmen. Gerçek kardeş olduk. Onları davet ettik ve İstanbul'a bu kardeşlerimizi bekliyoruz” dedi.

Spor Toto Süper Lig'in 5. haftasında Fenerbahçe-İBB maçında, Şükrü Saraçoğlu Stadı;nda Fenerbahçeli taraftarların “Kalbimiz seninle Novi Pazar” pankartına karşılık, Sancaklı taraftarlar da ekim ayındaki Novi Pazar'ın maçında “Fenerbahçe;nin kalbi Sancak'ta atıyor” yazılı pankart açmıştı.
Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!