Arınç'tan Bakanlar Kurulu sonrası açıklama

Güncelleme Tarihi:

Arınçtan Bakanlar Kurulu sonrası açıklama
Oluşturulma Tarihi: Mart 05, 2012 18:38

Başbakan Yardımcısı ve Hükümet Sözcüsü Bülent Arınç, Jandarma Genel Komutanlığı'nın İçişleri Bakanlığı'na bağlanmasıyla ilgili iddiaları değerlendirerek, “Bununla ilgili Milli Savunma Bakanlığımızın veya İçişleri Bakanlığımızın bir ortak çalışması varsa bu konu gündeme gelmiş değil. Dolayısıyla olayın perde üzerinde veya kapsamı içinde herhangi bir konuyu Bakanlar Kurulu'nda görüşmedik” dedi. Arınç, TSK mensuplarının yargılanmasının da Başbakanın iznine bağlanması yönünde talepler olduğu iddiasıyla ilgili olarak, “Hem İçişleri Bakanımıza hem Adalet Bakanımıza hem de Milli Savunma Bakanımıza sordum. Böyle bir talebin olmadığını, üzerinde de çalışma yapılmadığını ifade ettiler” dedi.

Haberin Devamı

Bakanlar Kurulu toplantısının ardından, gündemdeki konulara ilişkin gazetecilerin sorularını cevaplandıran Arınç, Yargıtay binası yakınındaki patlamayla ilgili olarak, “Patlama, Bakanlar Kurulumuzun başlamasına yakın bir saatte meydana geldi. Bina olarak da çok yakın bir yerdeyiz. İçişleri Bakanımız olayla ilgili tahkikatın devam ettiğini belirtti. Bir patlayıcı söz konusu. Ses bombası olarak ifade ediliyor. MOBESE kayıtlarından ve görgü tanığı olabilecek kişilerin ifadelerine başvurmak suretiyle fail veya faillerinin takip edilmekte olduğu bilgisini verdi” diye konuştu.

Tahkikat sürüyor

Başbakan Yardımcısı Arınç, “patlamanın yerini nasıl değerlendiriyorsunuz, özellikle mi bu yer seçildi?” sorusu üzerine şöyle konuştu: “Bu, hareketli bir yer. Bulvar üzerindeyiz. Yargıtay var Başbakanlık var bakanlıklar var. Özel olarak niçin bu yer seçilmiştir. Bunu ancak tahkikat sonunda anlayabiliriz. Yoksa Ankara'nın her yerinde de veya İstanbul'un her sokağında buna benzer eylemler yapılabilir. Bu konuda ön alıcı birtakım tedbirler getirilmekte. Ancak bir kısmı maalesef gerçekleşmektedir. Bugünkü tesellimizde şüphesiz sadece bir Yargıtay çalışanının hafif surette yaralanmasıdır. Çok güçlü bir düzenek ve patlayıcı olmadığı anlaşılıyor. Yerin bu şekilde seçilme konusunda doğrusu bir yorum yapmak durumunda değilim.”

Haberin Devamı

Bülent Arınç, Ekonomi Koordinasyon Kurulu'nun çalışmalarını tamamlayıp tamamlamadığı ve Teşvik Yasa Tasarısı'nın Bakanlar Kurulu'nun gündemine gelip gelmediği yönündeki bir soruya ise, “Hayır Bakanlar Kurulu toplantımızın gündeminde bu konu yoktu. İlgili bakan arkadaşlarımız çalışmalarını yapıyorlarsa bitirdikten sonra belki Bakanlar Kurulu'na sunabileceklerdir” dedi.

Jandarma'nın İçişleri'ne bağlanması

Başbakan Yardımcısı ve Hükümet Sözcüsü Arınç, Jandarma Genel Komutanlığı'nın İçişleri Bakanlığı'na bağlanmasıyla ilgili basında yer alan haberlerin hatırlatılması üzerine “Bakanlar Kurulumuzun gündemine gelmedi. Jandarma, İçişleri Bakanlığımızla, Jandarma Genel Komutanlığıyla ve hatta valilerle muhtelif şekilde irtibatlı bir kurum ve kuruluştur. Dolayısıyla iç güvenlik alanında kullanıldığını biliyoruz. Cezaevlerinden başlayarak diğer kolluk güçlerinden birisi olarak da görevine devam ediyor. Bununla ilgili Milli Savunma Bakanlığımızın veya İçişleri Bakanlığımızın bir ortak çalışması varsa bu konu gündeme gelmiş değil. Dolayısıyla olayın perde üzerinde veya kapsamı içinde herhangi bir konuyu Bakanlar Kurulu'nda görüşmedik” ifadelerini kullandı.

Yargılama izni talebi iddiası

Haberin Devamı

Arınç, MİT mensuplarının yargılanmasıyla ilgili yeni yapılan yasal düzenlemeye paralel olarak, Genelkurmay mensuplarının yargılanması için de Başbakan'ın iznini içeren düzenleme yapılması yönünde talepler olduğuna ilişkin iddiaların anımsatılması üzerine, şöyle konuştu: “Söylediğimiz bilgi sadece dün ve bugün bir gazetemizde yayınlanıyor. Gazetemiz böyle bir çalışmanın olabileceğinden bahsediyordu. Doğrusu Bakanlar Kurulu;nda görüşmüş değiliz. Ancak merak ettiğim için hem İçişleri Bakanımıza hem Adalet Bakanımıza hem de Milli Savunma Bakanımıza sordum. Böyle bir talebin olmadığını, üzerinde de çalışma yapılmadığını ifade ettiler.”

Başbakan Yardımcısı Arınç, yerel yönetimlerde görev yapan yaklaşık 151 bin sözleşmeli personelin kadroya alınmasıyla ilgili düzenlemeninde Bakanlar Kurulu gündemine gelmediğini dile getirdi.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!