BaÅŸbakan'ın otobüsüne uçak koltuÄŸu takıldı

Ak Parti’nin yeni tasarlanan seçim otobüslerinde Başbakan Erdoğan için özel bir oda var. İçindeki koltuksa THY’nin Airbus A340 uçaklarında kullandığı, kabin değişikliği nedeniyle sökülmüş bir first class koltuğu

Haberin Devamı

Sky-Art, hurda uçak koltuklarını, kabin malzemelerini farklı tasarımlarla ev ve ofis mobilyaları haline getiren bir şirket. Kurucusu Emre Özkul aslında bir turizmci. Uçak meraklılarının, evinde veya ofisinde farklı bir tasarıma sahip olmak isteyenlerin uğrak noktası olan atölyesinin bir gün telefonu çaldı. Arayan, araçların içine özel donanım tasarlayan, modifikasyon yapan bir şirketti./images/100/0x0/55ea5a5df018fbb8f87a65ab

BAŞBAKAN'IN OTOBÜSÜNE UÇAK KOLTUĞU TAKILDI / FOTO GALERİ

İçi VIP donanımlı sekiz otobüs yaptıklarını, özel bir yolcu için farklı bir koltuk aradıklarını söylediler. Uçak koltukları ilgilerini çekmişti. O da THY’nin Airbus A340 uçaklarında bir zamanlar kullanılan ama kabin değişikliği nedeniyle hizmet dışına çıkmış first class koltuklarını önerdi.

Haberin Devamı

PARÇALAR GERİ DÖNÜŞTÜRÜLÜYOR

Koltuğu çok beğenen şirket hemen sipariş verdi. Önce koltuklar elden geçti. Tüm aksamı kontrol edildi. Tekli hale getirildi. Süngerleri yenilendi. Her otobüs için farklı renkte deri kaplandı. Koltuğun yan tarafı kapatıldı. Okuma ışığı çalışır duruma geldi. Elektrik aksamı otobüste çalışacak şekilde değiştirildi. O güne kadar koltuğun müşterisini bilmeyen Özkul, teslimat için gittiğinde otobüslerin Ak Parti’ye ait olduğunu, odanınsa Başbakan Erdoğan tarafından kullanılacağını öğrendi. /images/100/0x0/55ea5a5df018fbb8f87a65ad

Uçaklarda kullanılan malzemeler uzun ömürlü. Korozyona dayanıklı. Aynı zamanda da çok hafif. Özkul, bu malzemenin tekne veya otomotiv sektörü tarafından yakından takip edildiğini anlatıyor: “Aslında bizim işimiz geri dönüşüm. Havayolu uçaklarının kabin malzemeleri bir süre sonra havacılık kuralları gereği hizmet dışına çıkıyor. Veya şirket kabinini yeniliyor. Biz bu malzemeleri alıyoruz. Havacılık dışında, farklı alanlarda kullanıma sunuyoruz’ diyor.

Sky-Art’ın ürünleri arasında en büyük ilgiyi uçak koltukları çekiyor. Ekonomi koltukların iki olan ve üzerinde bakım hariç hiçbir işlem yapılmayanlarının fiyatları 170 Euro, tekli first class koltuklarının fiyatları da 750 Euro’dan başlıyor.

Haberin Devamı

Üzerine istediğiniz renk ve özellikte kumaş veya deri döşeme, özel ışık, ekran talebe göre fiyatı yükseltiyor. Başlığa işlemeli isim, logo yazılabiliyor. Yani ekstralar için aslında müşteri fiyatı belirliyor.

EN ÇOK KOLTUK SATILIYOR

Sadece yolcu koltukları değil, ekonomi ve hatta pilot, kabin memurlarının koltukları da satılıyor. Askeri uçak parçaları da alan Özkul, F-4E savaş uçağının Martin Baker fırlatma koltuğunu da meraklılara satışa sundu./images/100/0x0/55ea5a5df018fbb8f87a65af

Ürünler sadece koltukla sınırlı değil. Kanattaki hidrolik kolu masa lambası, motor parçaları boy aynası oluyor. Sadece havacılık meraklıları değil, birçok kişi evinde uçaklarda kullanılmış malzemelerden yapılan eşyalar istiyor. - Tolga ÖZBEK

Haberin Devamı

LUNAPARK İŞLETMECİLERİ KEMER KAMPİNGÇİLER TUVALET İSTİYOR


* Uçak tuvaletlerin en çok ilgi kampingçilerden geliyor. Tuvaletler karavanlarda kullanıyor.

* Kemerleri lunapark işletmecileri istiyor. Pilotların veya kabin memurlarının kullandığı dört noktadan bağlantı sağlayan kemerler off-road yapanların gözdesi.

* Teknelerde uçak koltukları kullananların sayısı hızla artıyor. Hafifliğin yanı sıra özel alüminyum malzemenin korozyona dayanıklı olması, en büyük tercih nedeni.

* İDO, hızlı feribotta kullanmak üzere ikram servis troleylerini Sky-Art’tan aldı.

* Reklam veya film çekimleri için uçak kabini hazırlanıyor. Koltuklar organizasyonlar için kiraya veriliyor.

Haberin Devamı

* Bazı müşterilerse evine uçak kabini kesiti istiyor. Mutfağıyla, baş üstü dolaplarıyla hazırlanan kesitler de büyük ilgi görüyor.

 4 BİN 750 EURO’YA YATAK /images/100/0x0/55ea5a5df018fbb8f87a65b1

 * Kanat ve gövde parçalarından yapılan özel yatak 4 bin 750 Euro.

* RJ100 uçaklarının mutfak bölümü modifikasyonsuz 800 Euro.

* Alüminyum masa lambaları 130 Euro’dan başlıyor.

AIREX KADERİNİ DEĞİŞTİRDİ


İlk ürünlerini 2010’da hazırlayan Emre Özkul, aylarca müşteri bulamadı. Ama yılmadı. Son şans olarak 2010’da İstanbul Atatürk Havalimanı’nda yapılan Airex Sivil Havacılık Fuarı’na katıldı. Beklenmedik bir ilgiyle elindeki tüm ürünleri sattı. 6-9 Eylül arasında yapılacak fuarda 100 metre karelik standını adeta show room haline getirecek. Farklı ürünlerle havacılara sürpriz yapacak.

Haberin Devamı

TAV Riga’yla Avrupa BirliÄŸi’ne giriyorÂ

/images/100/0x0/55ea5a5df018fbb8f87a65b3TAV Havalimanları Holding, Avrupa Birliği’ne Letonya’dan giriyor. Baltık ülkelerinin giriş kapısı olan Riga Havalimanı’nın gümrüksüz satış mağazaları TAV grup şirketlerinden ATÜ Duty Free tarafından işletilmeye başlanacak. Açılışı yarın Letonya Ulaştırma Bakanı Aivis Ronis, TAV Havalimanları İcra Kurulu Başkanı Sani Şener, ATÜ Genel Müdürü Ersan Arcan'ın katılımıyla yapılacak yeni ticari alanlar, tamamen yenilendi. Mağazalar, özel tasarımıyla terminal gelirlerinin artmasına ciddi katkı sağlayacak. Riga’daki işletme hakkı 2020’ye kadar devam edecek ATÜ ayrıca havalimanında çalışan ve uçuş ekiplerinin daha uygun fiyatlarla alışveriş yapacakları özel bir mağaza da açacak. TAV son yıllarda Baltık bölgesinin finans ve kültür merkezi haline gelen Riga’dan başlayarak bölgede büyümeyi hedefliyor. Havalimanının önemli ortağı haline gelen şirket, bölgedeki yatırımlarını artıracak.

Solo Türk Murat Keleş TAI’de


Geçen yıl Hava Kuvvetleri’nin kuruluşunun 100. yıl kutlamaları için kurulan Solo Türk F-16 gösteri pilot Binbaşı Murat Keleş bayrağı Yüzbaşı Fatih Batmaz’a devretti. Hava Kuvvetleri’nden ayrılan Keleş, bundan sonra Türk Havacılık ve Uzay Sanayii’nde (TAI) test pilotu olarak görev yapacak. F-16 uçaklarının tecrübe uçuşlarını yapan ekibe katılan Murat Keleş, TAI’nin Uçuş Test Bölümünde çalışacak. Yeni sezona Pilot Yüzbaşı Fatih Batmaz ile devam edecek Solo Türk, bu yıl yurt içi ve yurtdışında çeşitli gösterilere katılacak. 37 yaşındaki Batmaz, 1997’de Hava Harp Okulu’nu bitirdi. 2 bin saatin üzerinde F-16 tecrübesi bulunan pilot, 2006’dan bu yana 141’inci Filo’da görev yapıyor.

Amerika 158 Euro

* Amerikan Havayolları, 31 Mart’a kadar bilet alıp 25 Haziran’a kadar uçma şartıyla vergiler ve hizmet harçları hariç New York ve Washington’a 158, Chicago 208 ve Miami’ye de 238 Euro’dan başlayan fiyatlarla uçuyor.

* THY 5 Mart’tan itibaren Afrika’daki 19. uçuş noktası olan Mogadişu uçuşlarına başlayor. Haftada iki gün Kartum üzerinden yapılacak uçuşlarda bilet fiyatları her şey dahil 199 Euro. 6 Nisan’a kadar geçerli fiyatlarda Türkiye içi İstanbul dışındaki noktadan uçacak yolcuların bilet ücretlerine 100 Euro ekleniyor.

 

 

 

Yazarın Tüm Yazıları