İzmir’de bugün Anayasa konuşulacak

Güncelleme Tarihi:

İzmir’de bugün Anayasa konuşulacak
Oluşturulma Tarihi: Mart 04, 2012 00:00

‘Türkiye Konuşuyor’ sloganlı vatandaş toplantılarının beşincisi bugün İzmir’de gerçekleşecek. Toplantıya TBMM Başkanı Cemil Çiçek’le TOBB Başkanı Rifat Hisarcıklıoğlu da katılacak.

Haberin Devamı

TÜRKİYE Odalar ve Borsalar Birliği’nin öncülüğünde meslek örgütleri ve sivil toplum kuruluşlarının oluşturduğu Anayasa Platformu’nun düzenlediği, ‘Türkiye Konuşuyor Vatandaş Toplantıları’nın beşincisi, bugün İzmir’de gerçekleşecek. Toplantıya TBMM Başkanı Cemil Çiçek ve TOBB Başkanı Rifat Hisarcıklıoğlu da katılacak.
Yeni Anayasa’ya ilişkin halkın düşünce, istek ve beklentilerinin tarafsız, serbest ve medeni tartışma ortamında dile getirilmesi amaçlanan toplantıda katılımcılar birbirlerinin konuşmalarını rahatça izleyebilecekleeri yuvarlak masalarda buluşuyor. En fazla 10 kişiden oluşan her masada bir tartışma yürütücüsü görev yapıyor. Tartışmanın içeriğine karışmayacak olan yürütücünün rolü, süreci ve zamanlamayı yönetmek.

Amaç görüş birliği

Haberin Devamı

Klasik toplantılardan farklı olarak kimsenin bir diğerinin önüne geçmediği, herkesin konuşabildiği ve çözümlerin birlikte ortak bir akıl oluşturarak arandığı bir yöntem izleniyor.
Daha önce Ankara, Konya, Edirne ve Diyarbakır’da düzenlenen toplantılar sonucunda ortaya çıkacak çerçevenin ise TBMM içinde görüş birliği sağlanmasına katkıda bulunması bekleniyor.
Platformun girişimci grubu TOBB, TZOB, TESK, TÜRK-İŞ, TİSK, HAK-İŞ, MEMUR-SEN, KAMU-SEN, Türkiye Serbest Muhasebeci Mali Müşavirler ve Yeminli Mali Müşavirler Odaları Birliği, Türk Veteriner Hekimleri Birliği, Türkiye Barolar Birliği, Türkiye Seyahat Acentaları Birliği ve Türkiye Noterler Birliği’nden oluşuyor.

Karşıt açıklama

Türkiye Konuşuyor Vatandaş Toplantıları’nın gerçekleşeceği Kültürpark 1 numaralı holün önünde bugün saat 10.30’da karşıt bir açıklama yapılacak. Milli Anayasa Forumu İzmir Temsilcisi Erdoğan Özerr’in yapacağı açıklamayla ilgili olarak şöyle denildi: “AKP’nin bölünme anayasası çalışmaları çerçevesinde İzmir’de gerçekleştireceği sözde demokratik anayasa platformu, İzmirlileri Türkiye’nin bölünmesine ortak etmeye çalışmaktadır.  İzmirli tüm yurtsever partiler, sendikalar, meslek odaları ve dernekleri olarak yarın Fuar 1 No’lu hol girişinde toplanarak halkımızı uyarmak amaçlı bir basın açıklaması gerçekleştireceğiz.”

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!