"Bin Ladin'in cesedi denize atılmadı ABD'ye getirildi"

Güncelleme Tarihi:

Bin Ladinin cesedi denize atılmadı ABDye getirildi
Oluşturulma Tarihi: Mart 03, 2012 00:00

ABD komandolarının, geçtiğimiz yıl Mayıs ayında, Pakistan’da düzenlediği bir operasyonda öldürülen El Kaide lideri Usame bin Ladin’in cesedinin, dünyaya duyurulduğu gibi denize atılmadığı, ABD’ye getirildiği öne sürüldü.

Haberin Devamı

Wikileaks’in yayımladığı ve ABD’li özel istihbarat kuruluşu STRATFOR’a ait olduğu iddia edilen iç yazışmalarda, bin Ladin’in cesedinin denize atılmadığı, ABD’nin Dover şehrine getirilerek incelendiği iddia ediliyor.

 

Söz konusu yazışmalarda, Bin Ladin’in cesedinin ABD’ye götürüldüğünü öne süren e-postalar STRATFOR’un istihbarattan sorumlu başkan yardımcısı Fred Burton tarafından yazılmış.

 

Burton, Bin Ladin’in öldürüldüğü tarih olan 2 Mayıs’ta saat 05.26’da “alpha” alıcısına gönderdiği “OBL” başlıklı e-postada, “Cesedi yanımıza aldığımız söyleniyor. Tanrı’ya şükür” diyor.

 

Haberin Devamı

Aynı tarihte 05.51’de gönderilen “Ceset CIA uçağında, Dover, Delaware’e götürülüyor” başlıklı e-postada ise Burton, “Buradan Bethesda’da bulunan Silahlı Kuvvetler Patoloji Enstitüsü’ne götürülecek” diyor.

 

EICHMANN BENZETMESİ

Yayımlanan bir başka e-posta ise Burton’ın STRATFOR’un kurucusu ve başkanı George Friedman’a cevabı.

 

Friedman, 06.35’te “OBL’nin cesedi” başlığıyla bir e-posta göndererek, Nazi savaş suçlusu Adolf Eichmann’a atıfla, “Eichmann idam cezasına çarptırılıp infaz edilmeden önce aylar boyunca yargılandı. Hiç kimse kendisinin heykelinin yapılmasını istemediği için gömmek yerine yaktılar. Ama hiç kimse ‘Bu Eichmann değildir’ demedi. Böyle bir durum kendisini kimse görmeden denize gömmekle kıyaslanamaz ki bu denize gömme işinin yaşandığından da şüpheliyim” diyor.

 

Burton, bu e-postaya da 13.36’da bir cevap yazıyor: “Ceset Dover’a götürülüyor, şimdiye kadar buraya gelmiştir.”

 

STRATFOR’un en tanınmış istihbarat uzmanlarından olan Burton, aynı zamanda dünyanın da güvenlik, terör ve terör örgütleri alanındaki en tanınmış uzmanlarından biri olarak biliniyor.

 

Haberin Devamı

UMMAN DENİZİ’NE “GÖMÜLDÜ”

ABD yönetimi, Pakistan’ın Abbottabad şehrinde bulunan bir eve düzenlenen operasyonla öldürülen bin Ladin’in cesedinin Umman Denizi'ndeki USS Carl Vinson gemisine götürüldüğünü ve denize atıldığını bildirmişti.

 

Yetkililer, bin Ladin için İslami kurallara göre bir tören düzenlendiğini, El Kaide liderinin cesedinin yıkandıktan sonra beyaz bir kefene sarıldığını ve içinde ağırlık bulunan bir torbayla, askeri bir yetkilinin duasının ardından denize atıldığını duyurmuştu.

 

Pentagon yetkilileri, Bin Ladin'in "defin" görüntülerinin ve cesedin denize atılmasından öncesindeki fotoğraflarının da yayımlanabileceğini belirtmişti. Ancak henüz böyle bir kare yayımlanmış değil.

 

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!