Altay ve Bucaspor umut dolu

Güncelleme Tarihi:

Altay ve Bucaspor umut dolu
Oluşturulma Tarihi: Şubat 29, 2012 00:00

“Bizi bir üst lige alın” teklifine TFF Başkanı Yıldırım Demirören’in yeşil ışık yaktığını belirten Ömer Hızlıok ile Hüsnü Kaya, Bucaspor’un Süper Lig’e, Altay’ın ise 1. Lig’e dönebileceğini öne sürdü.

Haberin Devamı

Mağduriyetimiz giderilsin

Futbol Federasyonu seçimlerinin ardından Süper Lig’in yeni sezonda 22 takımla ve iki grupta oynanacağı iddiaları gündeme otururken; Altay Başkanı Ömer Hızlıok ile Bucaspor 2. Başkanı Hüsnü Kaya da, yeni Başkan Yıldırım Ören’in, “Bizi bir üst lige al” tekliflerine yeşil ışık yaktığını söyledi. Altay Başkanı Hızlıok, TFF Başkanı Demirören’e “Kaosun nedeni, kime ne ceza verileceğiyle ilgili çıkan tartışmalar. Biz bu tartışmalara uzağız. TFF kurullarının kime, ne ceza vereceğiyle de ilgilenmiyoruz. Bizim derdimiz, mağduriyetimizin giderilmesi” dediklerini söyledi.

Demirören iyi niyetli

Kamuoyunda bir kesimin, “Mahkeme kararı çıkmadan, kimse küme düşmesin” dediğini hatırlatan Altay Başkanı Ömer Hızlıok, “Biz de, ‘Mahkeme tamamlanmadan kimseye ceza verilmesin’ görüşüne karşı olmadığımızı Yıldırım Demirören’e iletip, ‘Ancak bu iddiaların gölgesinde küme düşen takımların da liglerine geri alınmasını istiyoruz’ dedik. Federasyon Başkanı Demirören çok iyi niyetli bir insan. Teklifimize sıcak yaklaştı. Bu formül hayata geçerse, sezon sonunda Bank Asya 1. Ligi’nden Bucaspor, Kasımpaşa ve Konyaspor Süper Lig’e, 2. Lig Beyaz Grup’tan da Altay Bank Asya 1.Ligi’ne  alınabilir” diye konuştu.

Haberin Devamı

Düşenler düşecek

Hızlıok’un sözlerini doğrulayan Bucaspor 2. Başkanı Hüsnü Kaya ise şunları söyledi: “Bu sezon bittiğinde Süper Lig’de son üç sırayı alan takımlar Bank Asya 1. Ligi’ne düşecek. Bu konuda bir değişiklik yok. Bank Asya 1. Ligi’nde ise mesela şu an ikinci sırada olan Kasımpaşa direkt çıkarsa, İstanbul ekibiyle birlikte çıkmayı hak eden diğer takımların yanında Bucaspor ve Konyaspor’u da Süper Lig’e alacaklar. Biz veya Konya Play-Off’tan çıkarsak, Süper Lig’e dört takım yükselmiş olacak. Demirören de bu formüle sıcak baktı.”

Manisaspor’da 22 takım heyecanı

SÜPER Lig’de son 16 maçta düşmesi kesinleşen Ankaragücü dışında hiçbir rakibini yenemeyen Manisa ateş çemberine inerken, TFF’nin yeni patronu Yıldırım Demirören’in 22 takımlı lig formülü siyah-beyazlıları umutlandırdı. Bu sezon düşmenin kaldırılacağı, Bank Asya’dan yükselecek 3 ekip ve Ankaraspor’un katılımı ile 22 takımın 2 grupta mücadele edeceği Süper Lig düzenine geçileceği sinyalini veren Demirören, Manisalıların umudu oldu. Demirören’in yeni düzenleme konusunda FIFA ve UEFA’yı da ikna ettiği öne sürülürken, konuya temkinli yaklaşan yöneticiler, “Biz işimizi şansa bırakmadan bu badireyi atlatıp, kendi gücümüzle ligde kalmak zorundayız” dedi.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!